懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 kenniswsyip 的帖子

好多謝你分享, 我剛懷孕, 但一早巳打算全人奶, 係呢度學下你地心得同見証, 有難有樂, 不過見到大部份媽媽都好享受呢個親子過程, 我會努力向你地學習.

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

好叻呀你!
我都要以你做榜樣先得~~~~
我一定會堅持到架

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

好叻呀你!
我都要以你做榜樣先得~~~~
我一定會堅持到架

大宅

陪月勳章

我唔叻, 只是做了媽媽應做的事, 你地如果要多D資料, 其實BK的母乳哺餵板好多高人架, 你地得閒遊下嗰板, 祝你地都全人奶成功!

大宅

BK Milk勳章

多謝樓主分享 9月 BB出世諗全人奶但對自己都無咩信心.....宜家睇到咁多JM分享令我更有信心亦好期待餵人奶窩心喜悅,最重要我相信人奶對BB係最好最健康,所以我目標係堅持到自然離乳。

複式洋房

回覆:siutreasure 的帖子

我有用手泵,都幾快,我日頭埋身餵,其他泵出嚟,夜晩臨訓前俾泵奶,俾我知食幾多,4安奶可撐到5-6個鈡到,我經驗飲左章魚豬手花生湯㑹好谷奶,希望幫到你,真係超級開心架

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

回覆:kenniswsyip 的帖子

禁止訪問

回覆:Wendykam 的帖子

大宅

回覆:希望大家都餵人奶,超開心架

我食章魚太燥唔受得,而家飲木瓜花生豬手湯一樣掂!

大宅

陪月勳章

回覆 fab.mum 的帖子

我第一個月都未全人奶到, 我有補奶粉架, 因為我第一個月時人奶知識戈同大家一樣咁貧乏, 以為自己唔夠奶, 又驚佢唔飽, 所以有補奶粉, 但因為我個B越來越唔食奶粉先全人奶到.俾我從頭揀過, 我會儘量唔補奶粉, 我咁睇啦, 奶粉唔係毒藥, 但人奶同奶粉比例梗係人奶越多越好, 但媽媽生完第一個月真係好累, 有需要時補下奶粉(可以俾人餵) 自己休息下都不為過, 太累其實都會影響奶量啦, 但係一定要有儘快全人奶的堅持囉~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

十卜十卜, 講得好啱呀. 希望各位媽媽到時都餵到啦.

禁止訪問

回覆:kenniswsyip 的帖子

首頁

尾頁

跳至