時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:彭督於1996年的一席話~~~~~~~~~

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

葡萄牙政權離開澳門都俾護照澳門人, 如果英國人真係咁關心香港人, 就唔會淨係俾本咩BN(O)啦

珊珊來遲  真係冇得俾, 當時hk有成5百萬人口. 英国負擔唔到.  發表於 12-5-24 18:34
pollybell  澳門得果二十幾萬人,香港十陪都唔止,成百萬入點成擔,大陸人一日150香港都頂唔緊啦.  發表於 12-5-20 00:38
Ivy07  我都唔覺得英國有幾好,只是後生一輩唔知佢地以前他們對香港做過的事  發表於 12-5-20 00:17

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

小妮子 發表於 12-5-19 14:39
唉.....感觸良多.....

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

子爵府

一流政治家

伯爵府

畀面勳章

看透人心,一針見血。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

rabbit75 發表於 12-5-19 15:02
有無人記得係咪真係阿肥彭講過呢番話先?

以前 bk 都有人post 過類似既topic. 我都問過同一問題. 之後search 番, 係有好多網頁提番佢講呢句野.

lamkkben  really  發表於 12-5-22 11:45

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:好想回到九七前。唔想回歸強國 +

原帖由 jw 於 12-05-19 發表
好想回到九七前。唔想回歸強國
糸呀!
九七後糸惡夢開始!

珊珊來遲  係!! 當時屋企負資產.  發表於 12-5-24 18:35

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:你地話我係漢奸我都要講啦"我想英國繼續統

原帖由 rickybb123456 於 12-05-19 發表
你地話我係漢奸我都要講啦"我想英國繼續統治香港"
咁我都100%想做漢奸

男爵府

畀面勳章

回覆:彭督於1996年的一席話~~~~~~~~~

真係有先見之名

hohohohooooooo

公爵府

揣摩亞爺心意
快樂擁抱我!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

彭督於1996年的一席話~~~~~~~~~

有遠見…

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

珍珠宮

呢段係佢最後一份施政報導最後一PART
My anxiety is this: not that this community's autonomy would be usurped by Peking, but that it could be given away bit by bit by some people in Hong Kong. We all know that over the last couple of years we have seen decisions, taken in good faith by the Government of Hong Kong, appealed surreptitiously to Peking - decisions taken in the interests of the whole community lobbied against behind closed doors by those whose personal interests may have been adversely affected. That is damaging to Hong Kong because it draws Chinese officials into matters which should fall squarely within the autonomy of Hong Kong. If we in Hong Kong want our autonomy, then it needs to be defended and asserted by everyone here - by businessmen, politicians, journalists, academics and other community leaders, as well as by public servants.

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:貝貝 的帖子

好掛住你呀

伯爵府

回覆:貝貝 的帖子

禁止訪問

畀面勳章

首頁
12345...11

尾頁

跳至