醫護健康

跳至

首頁

尾頁

別墅

多謝各位的關心, 因為之前搞爸爸出院的野, 所以沒甚麼時間回覆,

講番爸爸近況, 他已出院回家了(差不多四個星期),

諗起頭個日出院, 他在半夜(三點鐘)已經技拔掉胃喉,

我一早收到媽媽電話, 我馬上聯絡出院支援部, 好好彩, 有姑娘可以下午上屋插番,

於是者過多一日, 爸爸又拔多一次,

唉! 個時我真是覺得好灰, 回家不到一個星期就連拔兩次胃喉,

記得那天是星期六的早上, 如果是星期六下午或者星期日的話, 就要帶爸爸去急症室插番.

經此後, 我們好狠心的用一條束帶和一個束手套綁住爸爸的手,

媽媽照顧爸爸上還算可以, 不過將來要長期戰鬥, 我們一定要好好加油才行.

另外出院支援部介紹了一間可以租復康用品的機構比我們,(很有用)

如有需要, 我可以PM資料!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

多謝回覆。希望世伯明白並接受大家的努力和愛心啦!
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

別墅

請問各位有沒有聽過造胃口呢?
因為爸爸成日拔胃喉,
又不能立即有人上黎幫忙插,
醫生建議做呢個手術, 以減輕患者的痛苦.

男爵府

記住注意妳媽媽的狀況。除了體力,精神壓力也很大。
加油,保重!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:接中過風的爸爸回家照顧,可行嗎

你好叻呀!繼續努力呀!祝諸位身體健康!

Kinglong

首頁

尾頁

跳至