論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問如請斷約印, 是否一定要等到VISA批出來了才可回港, 因去大陸的VISA只能在大陸留30天, 時間到了如入境處的VISA還末批出, 也要回港的, 對吧. 可有JM知道是否可在HK等入境處的VISA出, 只要有過一次的出境記錄便可 ?

大宅

1/6入申請,
9/6 有ref no
10/6 +13/6 send e-mail
20/6上入境署問進度
23/6 重未有消息
http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=286776

男爵府

牛年勳章

引用:回覆 babycei 的帖子 批咗要等咁耐一定有

原帖由 march2012 於 12-06-21 發表
回覆 babycei 的帖子

批咗要等咁耐一定有問題,快D追..唔係要你換人果時,你又等耐D咋 ...
應該係agent問題,每次追佢地都話遲D覆我,一日拖一日,錢又比左,好無奈!

其實可不可以去消委會投訴?

smallfoothk  good idea  發表於 12-6-24 17:22

子爵府

hashtag影視迷勳章

仲未來? 爆佢LA...投訴無乜用

公爵府

畀面勳章

回覆:可以分享下入境罯的申請進度嗎?

4/5入文件,14/5有ref#,25/5 agent幫我入加快信,31/5批左!

1010sy  可以講下係本地完約定海外呢?  發表於 12-6-25 10:38

別墅

引用:回覆+ta__ta+的帖子 我都係.++June+5+上午

原帖由 CPLau129 於 12-06-19 發表
回覆 ta__ta 的帖子

我都係. June 5 上午 sent email to 入境署, June 18早上check internet已批了. 入 ...

公爵府

畀面勳章

1010sy, 我請的是海外, 未出過國的~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

puiyi 發表於 12-6-18 17:42
我agent話29/5入表,
入境罯阿sir話31/5收到資料,
8/6 收到 number,
我7/6簽約,
12/6 姐姐簽返offer返嚟, 13/6 入資料到入境署
頭先打比agent,佢話入境署話22/6 收到資料,

請問大概等幾耐先出ref no?

幾時先出加快信?

many thanks!!!!

男爵府

牛年勳章

march2012 發表於 12-6-24 17:15

仲未來? 爆佢LA...投訴無乜用

我打過n次電話,又親身上過去嘈過,都係冇用,錢又比左,又擔心佢地唔like拖住做,真係唔知可以仲什麼....

別墅

回覆 fullma 的帖子

請問REF# 是誰發出通知的? 是AGNET 收到才給僱主或是僱主接獲信件通知? 謝謝

winniechow  Ref# issued by Immigration Department, Agent received this no. directly then will tell you.  發表於 12-6-25 14:21

子爵府

hashtag影視迷勳章

問佢地解釋同俾一個日子,唔係就換人. 不過聽講E+印尼唔放人...你請印印? 可能換人仲麻煩...諗衰D...會唔會AGENT想賣你工人俾其他僱主,等你話唔要呢?

佢地無解釋?

男爵府

牛年勳章

march2012 發表於 12-6-25 12:56

問佢地解釋同俾一個日子,唔係就換人. 不過聽講E+印尼唔放人...你請印印? 可能換人 ...

我請嘅係菲,海外,未來過香港,只去過中東。

公爵府

畀面勳章

Karen1111 發表於 12-6-25 12:10

請問REF# 是誰發出通知的? 是AGNET 收到才給僱主或是僱主接獲信件通知? 謝謝:kissyo ...
封信寄去agent度呀, 佢通知我已出ref#, 之後佢幫我拎封加快信去入境處囉~ 佢話怕fax未必咁快有人處理同埋橫掂佢去開~ 所以幫我拎去入境處的~

別墅

THX~~~ 希望你請到個好的

公爵府

畀面勳章

引用:回覆+fullma+的帖子 THX~~~+希望你請到個

原帖由 Karen1111 於 12-06-25 發表

THX~~~ 希望你請到個好的
到左1個多星期,算正常啦!因為未出過國,慢少少但可接受!agent在佢例假時再了解左佢同講我的要求,回來後又好左d~. 亦將勤力,希望快d進步多d可以自己湊到我個女啦!因為有得揀爺爺嫲嫲,我女會同佢玩但未肯比佢照顧,煩!

大宅

我已經開始日日打去, 仲未批

個主任會覺得我太煩, 唔批比我嗎 ??
曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

大宅

請問入境署出左的ref.no.會寄信通知僱主嗎?
定只係寄去agent?

puiyi  要視乎申請時agent怎樣填表,可直接寄給你,也可以寄給agent.  發表於 12-6-29 10:06

伯爵府

16/5入文件,26/5有ref#,11/6 自己FAX加快信,26/6批左!
印印19/7才來到

大宅

Agency are need longer time.

I apply by myself, Bun 12 days to get Visa. Because of urgent case. And maid are finished contract.

大宅

回覆 回覆:babycei的帖子

我而家都係同你同一問題呀。 visa 出左,但 agent 話要安排喎。又話 training 又話攪移民局!! 上星期話等今個星期,今個星期又話等下個星期!!!!

首頁

尾頁

跳至