婆媳關係

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我99係水面人,煮餸都OK,不過無乜新意,同埋落調味好重手!以前我星期日先返去食一次,有左阿囡後加上佢身體唔多好,已經無乜點食佢煮啲餸lu!
I 大蚊豬   

大宅

Quote:tok604+發表於+12-7-2+01:33+哈哈+佢

原帖由 camaytang 於 12-07-02 發表
唔係馬
吾係掛

子爵府

畀面勳章

回覆:你地奶奶廚藝得吾得?

超唔得mouth:每次都要打定底或者之後食野,唔係餓死

珍珠宮

yummy

子爵府

引用:唔得唔緊要,但唔洗一定要人食某d野,唔食

原帖由 conniebebe 於 12-07-02 發表
唔得唔緊要,但唔洗一定要人食某d野,唔食就俾說話你聽話你偏食,煮得禁好食都唔食,d送我真是唔鍾意食,自 ...
嘩,咖哩菜心

子爵府

回覆:appleling 的帖子

自以為好得,其實麻麻,最驚佢洗嘢唔干凈,唔用洗潔精洗碗,洗完d碗碟都油淋淋~

子爵府

回覆:appleling 的帖子

自以為好得,其實麻麻,最驚佢洗嘢唔干凈,唔用洗潔精洗碗,洗完d碗碟都油淋淋~

大宅

引用:Quote:原帖由+tok604+於+12-07-02+發表同我

原帖由 sadiefree 於 12-07-02 發表
係喎! 佢退左休兩年幾,應該從來冇執過個雪櫃。
有次佢同62返鄉下,我响屋企煮下飯仔啦,頂~ 先發現好多恐 ...
9年
可以稱為古董朱古力

子爵府

回覆:mrschui 的帖子

我99都唔執雪櫃架,街市斬料送果d乳豬醬,酸梅醬,飲筒,好多一次性餐具

子爵府

我99自以為煮得好清淡,但煲d湯係杰撻撻。D湯又淡mu mu, 好難食。
佢成日以為c6, 叔仔好鍾意食佢d餸,但佢地話自己阿媽既餸吾好味

大宅

引用:Quote:原帖由+tok604+於+12-07-02+發表廚藝

原帖由 sadiefree 於 12-07-02 發表
呢個都係我唔返去食嘅最大原因
好恐怖

伯爵府

一句

侯爵府

回覆 appleling 的帖子

唔得!

大宅

唔得...但日日都想我同c6返去食飯! 出街食一定話唔健康, 又貴...但係99 d 餸係返叮完再返叮, 又超咸...我覺得仲唔健康過出街食...我返親去食都一定打底...or only 食白飯...連菜都入唔到口...因為明明食緊炒菜, 都咸到好似食緊"奄"製咸菜咁...有味梅菜炆豬肉, 我同c6拍拖到而家十幾年, 次次食飯都見到佢...因為99 keep住買d 豬肉加落去...d 豬肉超肥...62 都會嫌太瘦...佢要全舊都係肥肉先開心
99次次一見到我媽咪...就數我咩都唔食...我媽咪就會話我...叫我去人地屋企食飯唔可以咁, 好好醜醜都係食一餐!!! 我話你試下就知點解...當然, 我媽咪無機會試我99d手勢...但係而家接觸得多...次次同我6299 drink tea...佢兩個(6299)都話d嘢食無味...我媽咪就知道佢地食得真係好咸下...同埋有時聽我99講煮餸d procedures...佢都話估到我99其實係唔識煮...從此就無再哦我了

大宅

版主 的帖子

6299煮嘢都好好食。但油重味重。
我同老公返去食都會肥好多。
但耐唔中會返去開大餐

大宅

版主 的帖子

6299煮嘢都好好食。但油重味重。
我同老公返去食都會肥好多。
但耐唔中會返去開大餐

珍珠宮

都算幾好

大宅

非常難食, 求其, 次次都係一樣嘅, 偶然創新就將喲九唔搭八嘅煮埋大碟淋PAT PAT嘅
唔知點解明明只係炒嘅餸都可以水汪汪
最攞命係唔鍾意出街食, 出親都黑口黑面, 永遠覺得自己煮先係最好嘅,仔女話佢亂咁煮晒晒喲嘢, 仲可以覺得自己無問題

大宅

回覆 tok604 的帖子

我奶奶都唔係點洗, 佢話要環保慳水wor~

大宅

我奶奶成日話出面d人讚佢d野好好食, so far我咁耐都未聽過真係有人讚, 不過就真係唔啱我食咯, 我食d簡簡單單煎下就得既野, 佢遍遍就整埋d複雜野, 幾樣撈埋一碟, 又成日食埋d隔夜餸. 出去食想唔勞煩佢又俾佢鬧, 最慘係成日監人食佢整既野, 佢整既永遠都係最健康, 但我覺得唔好食...仲要成日問住人d野係咪好好食? 食多d la, 心諗如果真係好食, 唔駛你叫我都會食晒佢咯!

首頁
12345...10

尾頁

跳至