樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

版主 的帖子

我好好彩,上個月尾放咗層樓,果時週圍都貴,我果度比較平少少,因為隔涉。當時又未有咁多人講泡沬泡沫,所以貼估價賣咗。到兩星期後我買新樓,個市氣氛已經好怪,唱好唱淡鬥得難分難解! 不過我決心換樓,唔理得咁多,我信會有週期,有調整,但係長遠睇都係ok既,已經有心理準備跌3成都頂得住。不過最好唔好啦

大宅

版主 的帖子

大家換樓中間暫住响邊呢?拖住一家大細,呢個問題真頭痛。同埋你地會請設計公司定揾師傅搞裝修?

男爵府

引用:我好好彩,上個月尾放咗層樓,果時週圍都貴

原帖由 no_mood 於 12-08-17 發表
我好好彩,上個月尾放咗層樓,果時週圍都貴,我果度比較平少少,因為隔涉。當時又未有咁多人講泡沬泡沫,所 ...
祝我們好運,我都剛換

男爵府

引用:大家換樓中間暫住响邊呢?拖住一家大細,呢

原帖由 no_mood 於 12-08-17 發表
大家換樓中間暫住响邊呢?拖住一家大細,呢個問題真頭痛。同埋你地會請設計公司定揾師傅搞裝修?

...
其實設計公司我唔敢行入去,試過有fd 入去報哂價到做完相差十幾個^ ^所以我已問定自己相熟的cf, 再自己决定點去設計

hksunshine    發表於 12-8-20 11:55

複式洋房

D stamp fee 真係好貴!

大宅

Quote:原帖由+no_mood+於+12-08-17+發表大

原帖由 Elau719 於 12-08-17 發表
其實設計公司我唔敢行入去,試過有fd 入去報哂價到做完相差十幾個^ ^所以我已問定自己相熟的cf, 再自己决定 ...
原來頭一個報價只係報個"long".設計細節要落咗訂再傾,所以差價可以好大。我都想揾師傅搞,不過一定要做足功課,否則出黎個效果會嚇死。

大宅

D+stamp+fee+真係好貴!

原帖由 LFK990419 於 12-08-17 發表
D stamp fee 真係好貴!
仲有agent fee! 金!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Elau719+於+12-08-17+發表其

原帖由 no_mood 於 12-08-20 發表
原來頭一個報價只係報個"long".設計細節要落咗訂再傾,所以差價可以好大。我都想揾師傅搞,不過一定要做足 ...
我揾了個朋友之前剛裝完的師父做見到有sample arm 我心水

首頁

尾頁

跳至