夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 做第三者

mrsamyamy 寫道:
舉個例子,有頭髮邊個想做xx,有錢邊個想做賊,但你又覺得做賊啱唔啱呢?你覺得你有冇選擇權呢?

做賊係唔啱....
但係有人一出世就會想去做賊嗎????做左賊見得光嗎????
做左賊會話比自己身邊既朋友家人知自己做左賊嗎???
唔係個個都會想去做賊...
選擇權係自己手...有權選擇做定唔做....
好多事都係一線之差.....你原地踏步係好人...
但係過左呢條線就係壞人...你一腳係好人一腳係壞人處
你都可以算係半個好人.....但係就要睇你另一隻腳想踏去邊處

大宅

好似我有個中學同學o既case~
個男人係佢ex, 已經結婚, 仲要話想同佢一齊~~
個fd 又肯~ 個男人仲話就算我個fd唔出現都會離婚......
係咁我個fd 就同

伯爵府

如果香港有條例係專為破壞人家庭既第三者而設就極之好,等佢地坐番十年8年都好,咁就唔會再有第三者

男爵府

小莉 寫道:
其實有邊個想做.........
如果咩事都可以係跟住自己想既或自己鍾意既事發生..
就唔會發生咁多不如意既事....
好多事都係天主定...來擋不了...去留不住

agree~

世事如棋,局局新,穫穫甘!

民房

但係有得揀,點解又要揀條噤既路俾自己呢?
我覺得o係爭取愛情之前,人係需要理智lol...

大宅

點解你會做2次第3者?之前知唔知?
我知有時候第三者都係受傷害那個,但有什麼感情是不可以抽身的?[quote]
codychan 寫道:
我試過2次做第三者,當然最後慘敗的是我 :-( :-(
所以我奉勸不要以為男人會為你,而放棄他的正裝 :tongue: :tongue: 無論佢許下乜承諾,

男爵府

第1次係我的初戀,他幾靚仔,又叻(當時想法),又是我的學兄,佢話同女友剛分手,我地日久生情下就相戀啦,點知最係發現他們根本無分手過,拖拖拉拉幾個月,他作出的承諾,全是廢話,最後我地分手了。

第2次,我地係同事,當時他

已刪除用户

大宅

十幾年??佢都好長情啫!個男人拖佢十幾年都唔明正言順同佢一齊,証明個男人愛極佢有限.其實男人點解會咁自私?做齊人你估好快樂咩?

洋房

yickyick,

"身為女人,唔好話我唔幫番女人.如果你在認識那個男人時已經知道佢已婚,為何還要栽進去?"

我見到你呢段說話,都好想講下野...

我老公個女同事,係一個靘妹,細我老公十年八年左右,自己都有男朋友,成日搵我老公傾計,唔覺得我老公結左婚就要避忌下!無論心事公事無聊事都會搵佢,有時假期都call我老公講無聊野,有d野仲係只有我老公知,其他同事唔知,我老公覺得佢只係一個妹妹仔,搵個大哥哥傾下計,我就提我老公,叫佢要保持距離,即使個妹妹仔而家無諗過要搶我老公,但日日走去同佢傾計,唔係對佢有好感都唔會經常搵佢傾計,而且個女仔o係我老公面前呷佢男朋友唔夠成熟,而我老公比佢大十年八年,又係較高級的,佢一定覺得我老公比佢男朋友成熟!

而家我同老公好地地,唔需要擔心太多,但個女仔日日如是,日子耐左,都唔知將來會點!我而家覺得好無奈!但又唔知係唔係自己多心!

大宅

我都想知做齊人o既心態會點呢~~~

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

做第三者

你估人地想做第三者咩...?
咁真係鐘意就無辦法....其實第三者好慘, 又要受人眼光,
眼見自己鐘意的人又無法同佢一齊, 又要收收埋埋, 無得同人分享, 一直在心中難以忍受.....是十分痛苦, 但係d男人呢, 自己一腳踏兩船....如果佢真心愛對方, 就唔會比第三者介入~
亦都唔會找第二個女人做佢後備女人!!
要怪就怪男人!! :-(

複式洋房

小心一點呀, 男人見到細自己十年八年的女仔會好心動架. 因為佢地會覺得自己後生左好多, 好開心.
點解我咁講, 因為公司有個結左婚的男人追我, 我得廿幾歲, 全間公司的秘書最後生就係我, 我沒有向佢放電或親近佢, 但佢竟然想追我. 我有同我老公講, 我老公佢好信我, 我老公其實也是大我超過十年, 佢話中年男人見到d細佢十年的女仔係好嗒糖架.

民房

唔係你鐘意就乜都可以做,你剩係想你自己點慘,你又有冇諗過人地老婆同仔女又有幾慘呢?

民房

補充:食得 咸 魚抵得渴,點解仲要中個頭埋去呢?

大宅

sezsuet 寫道:
你估人地想做第三者咩...?
咁真係鐘意就無辦法....其實第三者好慘, 又要受人眼光,
眼見自己鐘意的人又無法同佢一齊, 又要收收埋埋, 無得同人分享, 一直在心中難以忍受.....是十分痛苦, 但係d男人呢, 自己一腳踏兩船....如果佢真心愛對方, 就唔會比第三者介入~
亦都唔會找第二個女人做佢後備女人!!
要怪就怪男人!! :-(

其實我覺得唔多唔少都因為佢地o既感情出現問題, 引致有第三者~ 只係第三者咁

複式洋房

有心做人第3者嗰d人真係好不知所謂囉,
做人要活得有尊嚴, 做完第3者又要比人講1講2...
自己講嘅所謂開心係咪真係開心呢?
乜真係係地講得咁冇壓力嫁咩?
唔理男定女, 做第3者嘅唔1定係女人,
有好多男人都會去搶, 去鬥,
大家好多時為嘅唔係真愛, 而只不過係1啖氣only...
我本人就唔會相信第3者搶完人地另1半之後係有好結果嫁囉!!

複式洋房

[[[ 如果佢真心愛對方, 就唔會比第三者介入 ]]]<<~~~~

係! 事實大家真心愛對方係好難比第3者介入到...
但係百密都有1疏, 呢d野都話唔埋....

但係做第3者嘅點解唔會諗吓,
如果1男1女係唔啱嘅, 佢地1早分開左,
而你都唔需要做第3者呢個角色啦...
等人分開去做正室呢個諗法真係好傻囉

大宅

我訪問過d男人,就算佢地真心愛老婆,亦唔代表佢地唔會找第三者.第三者有著一些老婆沒有的特質.呢個理論我唔buy,但唔可以否認冇!
有一些第三者也是受害者,個男人有心騙佢,又話會同老婆離婚,又話一定娶佢...最終妻離子散,冇人最後開心.值得咩?
oscarling 寫道:
[[[ 如果佢真心愛對方, 就唔會比第三者介入 ]]]<<~~~~

係! 事實大家真心愛對方係好難比第3者介入到...
但係百密都有1疏, 呢d野都話唔埋....

但係做第3者嘅點解唔會諗吓,
如果1男1女係唔啱嘅, 佢地1早分開左,
而你都唔需要做第3者呢個角色啦...
等人分開去做正室呢個諗法真係好傻囉

公爵府

正常的女人唔會咁蠢想做第三者但好多時d男人衰格,我身邊有好幾個做第三者,不過佢地係拍左拖之後先知個男人原來有老婆 你話d男人係咪衰格

首頁

尾頁

跳至