時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

陪月勳章

引用:又問下樓主,+咁多年好多香港人都信泛文....

原帖由 klm402 於 12-09-10 發表
又問下樓主, 咁多年好多香港人都信泛文....結果我地又得到咩. 泛文話唔要香港大陸化, 但又死撐雙非係香港人 ...
你講緊全數比返保皇黨,佢地先係最多人係立法會,雙非,令滙,農地,唔係保皇黨邊有咁多雙非,淸醒下啦!立法會有直播牙!睇啦!D,保皇人靜係訓:;pppp:

禁止訪問

洋房

引用:而家d人就係太有幻想力,+有共產黨恐懼症!日

原帖由 bobosweet 於 12-09-10 發表
而家d人就係太有幻想力, 有共產黨恐懼症!

日嘈夜嘈, 我想像到只有一個字來形容---- 「煩」
咁係因為你有問題先會日嘈夜嘈者,想唔嘈嫁個啞既咪得囉。

bobosweet  就係有問題所以要解決, 但係唔係嘈就可以解決問題囉!  發表於 12-9-10 16:18

禁止訪問

大宅

hilewo 發表於 12-9-10 14:19
agree.當有一日嘈都冇得嘈嘅時候, 我地呢度部份人分分鐘變晒李旺陽
Agreed

公爵府

好媽媽勳章

human810 發表於 12-9-10 16:16
點會呀? 立法會所有議員都有發言權. 唔可能做到完全唔俾人講野

佢哋咪就係人哋講野時, 係度嘈, 蓋過晒發言的人把聲, 咁同唔比人講野有乜分別喎

WChan  仲要聲大夾惡, 似恐嚇多d  發表於 12-9-10 16:35

象牙宮

2024年龍年勳章

健朗媽咪 發表於 12-9-10 16:19
佢哋咪就係人哋講野時, 係度嘈, 蓋過晒發言的人把聲, 咁同唔比人講野有乜分別喎 ...

咪系 lor

禁止訪問

大宅

no_mood 發表於 12-9-10 13:42
見到呢度既人成日講討厭嘈,討厭反對聲音,討厭激進行為,討厭做唔到野既人,等等等等,我想問,你地有冇諗 ...
無人話佢地剝奪我地自由時, D人唔會企番出黎, 只係今日既香港的確需要多D包容, 唔應該支持過份激進既聲音

點解23條果時有50萬人上街, 點解依家既上街同23條比個數字相差咁大, 因為去到真係影響到自己自由既時候, D人自然會出黎反對, 唔好以為投左俾佢地, 4年內佢地真係可以為所欲為, 香港人係會睇住佢地做D咩架

至於點解唔投泛民, 因為真係投唔落手... 政府提出D咩都反對, 政府做咩都係錯, 咁政府咩都唔做係咪真係最好?

依家既香港真係倒退得好緊要, 所以要一D可以俾香港向前行既推動力, 唔係再多既阻力, 呢個世界不進則退, 香港既優勢已經越來越少, 我唔想俾國內一個又一個城市再超越香港了

lamng0514  香港重要多D包容?? 咁你去多D包容雙非同自由行LA!!  發表於 12-9-11 11:14
WChan  好同意!!!  發表於 12-9-10 16:36

公爵府

好媽媽勳章

human810 發表於 12-9-10 16:23
係選舉論壇定立法會開會時? 如果立法會係咁主席己經stop左佢啦, 所以你唔洗擔心係立法會有佢講冇人講喎
...

吓但係佢哋都會阻住咗人哋發言
跟住主席又要嘥時間去處理佢哋, 如果佢嘈兩句, 唔會比主席趕, 但係都打斷咗人哋發言

仲有平時嗰D乜乜論壇, 佢哋都係嘈到有佢講無人講, 雖然呢D論壇無乜法治效力, 但都係表達個人意見的地方, 佢都唔應該嘈到有佢哋講無人講

dgar  同意, 呢D叫一言堂, 有佢講無人講, 唔好話討論, 嘈交都唔得  發表於 12-9-10 16:41

禁止訪問

引用:我最怕共x黨你睇,+大陸d高官,+有$$$$人,+全

禁止訪問

引用:除左老人家之外,好多投民建聯既人都係既得

禁止訪問

引用:大家坐定定0係度,+聽阿爺講野,+自己唔駛講

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

kit728 發表於 12-9-10 16:14
你講緊全數比返保皇黨,佢地先係最多人係立法會,雙非,令滙,農地,唔係保皇黨邊有咁多雙非,淸醒下啦!立 ...

點解會有莊豐源案, 係公文黨.
大大聲話港人唔應歧視雙非, 話雙非嬰係香港未來人口動力既係長毛.
我地香港媽媽生仔都要同班B6人豆快咁, 如果泛民既人真係咁著緊民生議題, 點解從來都冇主動為我地發聲呀.
仲有...魚弱微又撐外傭有居港權, 又係為左香港人??
邊個搵阿婆掛名搞訴訟港珠澳大橋, 白白用多香港咁多錢. 又係為香港人好??
最低工資, 咩全民退休保障, 完全令香港跌入萬劫不復之地.
呢D唔係我老作, 係鐵一般既事實.
到底係邊個唔清醒, 定係你太善忘唔記得左佢地做過既惡行. 邊一派都好, 都係唔好, 各懷鬼胎.

jeanne1120  都唔知講幾多次先知... 公民黨2006年成立,點搞莊豐源案呀大佬?  發表於 12-9-10 17:09

公爵府

好媽媽勳章

human810 發表於 12-9-10 16:43
我又覺得唔洗太介意議員有冇禮貌、講野大唔大聲粗唔粗魯、打唔打斷人既發言喎, 而家又唔係選好好先生; 又唔 ...

討論係可以理性咁討論, 而唔係嘈先可以討論, 就好似一個人情緒激動時, 你講乜佢都唔入耳, 都唔可以好好咁商量

要傾就緊係等佢平心靜氣咁先得啦

lamng0514  大佬呀!人地無視緊你呀......你平心靜氣有乜用呀, 你睇下震英哥LA...  發表於 12-9-11 11:23

伯爵府

puiuiui 發表於 12-9-10 16:16
咁係因為你有問題先會日嘈夜嘈者,想唔嘈嫁個啞既咪得囉。

老實, 覺得你咁樣講野實太唔尊重. 依家D人就係咁囉, 人家唔認同你地, 你地就用咁既態度質人.

dgar  同意  發表於 12-9-10 17:42

琥珀宮

引用:Quote:dgar+發表於+12-9-10+16:08+議事唔係

原帖由 AndroidUser 於 12-09-10 發表
開會嘈交的確唔算係好事, 我想大家都同意. 但係當你被一眾保皇派, 功能組別包圍, 提出幾多建議, 修訂都只因 ...
對於當日長毛鬧司徒華「cancer上腦」,你like 唔like ?討唔討厭?

AndroidUser  討厭.  發表於 12-9-10 17:13

子爵府

是但啦... C9 唔鍾意嘈,著眼點在嘈唔嘈,咪由得佢地囉樓主

佢地著眼點就只見到「嘈」一個字,其餘野一概見唔到,再講都哂氣。有時人係咁,如果有人係要見過鬼先怕黑,咪由得佢見下鬼囉。好似之前佢地好鍾意CY,又要俾CY 機會,咪試下囉。可惜佢地要全香港人一齊陪葬咁解。

首頁
12345...7

尾頁

跳至