親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

chickenwing2006 發表於 12-11-30 13:26
luge , cable car + flyer 一定去, but duck tour + zoo 我多數都會 skip lur
...

cable car 係未坐來回架? 由聖淘沙上車?

大宅

回覆 jenny1209 的帖子

please PM me the agent info!! planing to go singapore from 27 to 31 Mar!! Manay thanks!

大宅

回覆 woodstock1437 的帖子

night safari 同zoo係同一地方喎~ 咪浪費左D時間?
同埋night zoo好似唔開得閃光燈, 好難影靚相...

我同你情況差不多, 我一家四口 (4 yr + 18 mths)加埋我家姐共5人去, 第一次自己搞自由行, 因帶住兩個細路, 行程會heaD, 暫時咁PLAN:

15/2 (Day 1) 上午飛、下午抵達酒店後hea下、然後搵食
16/2 (Day 2) Bird park, Sentosa
17/2 (Day 3) Legoland, singapore flyer
18/2 (Day 4) Singapore zoo, 夜機走

子爵府

引用:回覆+Elim_mama+的帖子 因為我地約左另一

原帖由 woodstock1437 於 12-11-30 發表
回覆 Elim_mama 的帖子

因為我地約左另一個family, 所以legoland同uss must去呀...我地都預左影相多d...
night safari 唔一定要去,小朋友太細都睇唔到乜野,妳第一晚去,第二日又去,嘥左交通費同時間,一唔係就去完zoo,再去night safari,兩處喺隔離,有野食嘅……。妳第一日如果早機,不如去下bird park………。legoland 就啱小朋友,好過去USS,不過妳約左朋友去就無計……

男爵府

jenny1209 發表於 12-11-30 14:04
我剛剛係agent度book左個8日7夜package (23-30 Mar 2013):-

Singapore airlines, 早機去, 黃昏機返.
嘩!咁啱我同你一樣又係搭星航早去晚返,3晚新山4晚新加坡,
唔知到時見唔見到你呢!

男爵府

引用:回覆+wendybruce+的帖子 有朋友去過flyer,

原帖由 woodstock1437 於 12-11-30 發表
回覆 wendybruce 的帖子

有朋友去過flyer, 話o係上面要30分鐘, 小朋友覺得無乜特別, 都唔知去唔去好...
我個仔當時兩歲十個月,未出發已經介紹duck tour & flyer 俾佢,佢有興趣所以話去。去到walk in 時候,duck tour 無位,只有上咗flyer。佢係對摩天輪呢座東西有興趣,亦有興趣喺高空搵自己去過嘅境點。我覺得成效比晚間動物園更高。

男爵府

引用:Quote:wendybruce+發表於+12-11-30+13:03

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-30 發表
日間動物園都好,但坐園內艘船就有啲無為。Cable car 係好,不過貴同吾就腳而吾去。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

wendybruce 發表於 12-11-30 18:14
日間動物園都好,但坐園內艘船就有啲無為。Cable car 係好,不過貴同吾就腳而吾去。

...

請問 cable car 係邊架 ?? 係唔係 sentosa 附近架 ?? 點解話唔就腳既 ?

唔該你先

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Hei3705 發表於 12-11-30 14:10
cable car 係未坐來回架? 由聖淘沙上車?

hehe .... 我未坐過架 , 我都想知係邊度上車

大宅

回覆:4日3夜新加坡住宿地點及酒店

請問大家如果住sands, 一日玩曬legoland 同hello kitty land 有可能嗎?

男爵府

引用:Quote:wendybruce+發表於+12-11-30+18:14+

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-30 發表
請問 cable car 係邊架 ?? 係唔係 sentosa 附近架 ?? 點解話唔就腳既 ?

唔該你先
Cable car 應該係 Mount Faber, 近Vivo City。我上次住Hard Rock,去邊都吾近,反而喺間房可以睇到纜車,就更加吾需要坐喇

瑪瑙宮

好媽媽勳章

wendybruce 發表於 12-11-30 23:08
Cable car 應該係 Mount Faber, 近Vivo City。我上次住Hard Rock,去邊都吾近,反而喺間房可以睇到纜車, ...
好攪笑 ..... 睇到就可以唔坐

係呢, vivo city 係邊架 ? 好吊腳架 ? 我由 city hall 去又近嗎 ? 成日見人去 vivo city 有咩玩同食架 ??

到時我一家 4 口 taxi 好定買個 d 咩 tourist pass 好呢 ??

多謝你分享先 , 唔該哂

大宅

唉, 我都係咁諗, 最怕佢"扭計", 到時半天吊又在水中央, 就慘喇!!

大宅

回覆 woodstock1437 的帖子

唉, 我都係咁諗, 最怕佢"扭計", 到時半天吊又在水中央, 就慘喇!!

男爵府

引用:Quote:wendybruce+發表於+12-11-30+23:08+C

好攪笑 ..... 睇到就可以唔坐

係呢, vivo city 係邊架 ? 好吊腳架 ? 我由 city hall 去又近嗎 ? ...
Vivo City 連接Harbour Front 站,商場最高層有food court,吾同香港嗰類,係有料㗎。我哋一家三口吃咗炒蝦麵,湯粉,rojak,肉骨茶,菜,吾記得,臨走再買嘟嘟糕,奈何海南雞賣晒。隔離露天部分係遊樂場,可以玩水。仲有單軌列車往聖淘沙。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-11-30

原帖由 wendybruce 於 12-12-01 發表
Vivo City 連接Harbour Front 站,商場最高層有food court,吾同香港嗰類,係有料㗎。我哋一家三口吃咗炒蝦 ...
巧正甘呀,thank u

男爵府

引用:Quote:原帖由+wendybruce+於+12-12-01+發表

原帖由 chickenwing2006 於 12-12-01 發表
仲有係吾貴

複式洋房

引用:Quote:ccyin+發表於+12-11-27+15:25+不過

請問可以pm包車資料給我嗎?謝謝!

大宅

回覆:4日3夜新加坡住宿地點及酒店

我也想要包車資料,可以提供嗎?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+wendybruce+於+12-12-01+發表

原帖由 chickenwing2006 於 12-12-01 發表
我都想要包車資料丫ths~

首頁

尾頁

跳至