美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:你地中意化妝多D,定系唔化妝,凈系護理皮膚多D?

護膚多D,不過平時都會用粉畫眉同胭脂,望落精神好多.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

化妝+皮膚護理都咁鍾意, 但化妝只限化淡妝

王國長老

王國長老

TheeLui 發表於 12-12-5 12:07
冇BB之前都幾勤力,仲去中心學習化妝同護理嘅course,化妝技術突飛猛進啊
自從有左BB之後就冇化妝,生完BB ...
我兩樣都有, 最近勤力護膚, 亦大量添置化妝品, 勤力, 勤力~
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

我絕少化妝,未生B,近三十,鍾意天然只護膚,成曰比人系咩省,香港吾得架?D人可能覺得要大陸北方先靚e

別墅

我鐘意護理多過化。

複式洋房

skin care is must. 化妝睇場合,多數化淡妝

男爵府

我兩樣都中意,我平時係屋企附近都會似丫烏咁,但同朋友出街會化妝啦

瑪瑙宮

hachaimami 發表於 12-12-5 12:19
其實係有d 18少女太差
白是天生的。

同意喎, 多謝呀媽生得我白. 對眼都算大, 離遠唔會唔見眼, 都無需要再化大對眼.

結婚前試粧, 原來唔受得, 結婚果日一定要化, 塊面起左實的的 ge 粒粒, 所以化粧無我份, 只好集中護膚了.

大宅

生B前因工作關係而化妝,生B後做左FTM就0化妝,不過護膚就由十幾歲keep到依家,因為我相信只有"懶女人、冇醜女人",所以我雖然依家三十有幾,個樣仲好似20幾歲咁架,我仲要成日捱夜唔夠瞓,但皮膚仲keep到好好

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

返工會搽粉底,胭脂同唇膏,放假就唔會化,好懶,化完又要落...

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有化,其實化妝幾好玩,當然唔能夠搞到好似台灣鑽石夜總會咁樣,三層假眼睫毛,我覺得有欺騙成份
但護膚絕對要認真,否則點化都冇用。有啲朋友真係膚質靚得天獨厚(不白的)眼睫毛又濃,唔化都得。而且有啲公司真的要求女同事化妝返工,所以化妝除了好玩外,還是工作需要。

爆愛車縫作

別墅

回覆:fpyee 的帖子

我都係唔化,但見有時個樣太殘,都用bb cream{:1_1:}

伯爵府

引用:我絕少化妝,未生B,近三十,鍾意天然只護

原帖由 yildiz 於 12-12-08 發表
我絕少化妝,未生B,近三十,鍾意天然只護膚,成曰比人系咩省,香港吾得架?D人可能覺得要大陸北方先靚e

...
應該唔係皮膚好問題,而係打扮問題~
樓主皮膚好可以慳返時間,去研究下打扮裝束~

子爵府

護膚同化妝都鐘意!過了30唔化妝唔敢出街,一定被人問係咪病左!化妝返工個人精神d,自信d。

子爵府

引用:我兩樣都中意,我平時係屋企附近都會似丫烏

原帖由 Demonbb 於 12-12-08 發表
我兩樣都中意,我平時係屋企附近都會似丫烏咁,但同朋友出街會化妝啦

...
Me too 不過次次最丫烏都撞到阿囡d同學同佢地屋企人

大宅

我見客先化妝, 都係護膚多, 生完BB皮膚差左, 護膚仲勁左

男爵府

環保接龍勳章

fpyee 發表於 12-12-5 13:04
我一向無化妝,不過有時抵唔住見到自己面如菜色咁都會搽少少BB cream!!

Agreed! 不過, 我用 bb cream 皮膚多了許多暗粒, 宜家唔敢用
你用bb cream 有無呢個問題呢?

翡翠宮

如果我天生麗質我唔想化妝

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

大宅

雙管齊下. 不過化裝就求其好多, 唔化眼妝, 我中意搽左胭脂塊面紅紅地既感覺.
歳月不饒人呀, 護膚比化裝緊要, 無一個靚既肌底, 搽乜粉底都唔靚.

子爵府

冇必要都唔化

首頁

尾頁

跳至