網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

貓貓6299 發表於 12-12-10 23:44
請問當時你是如何向淘寶投訴架?
電郵去淘寶邊個地方?

我當時在想投訴那件貨品一欄,找到"發起維權",然後把要投訴的原因和旺旺截圖紀錄一併送交淘寶。

但現在淘寶改版後,沒有了"發起維權",改成:

已確認收貨的->申請售後/投訴賣家
未確認收貨的->退款退貨/投訴賣家

我現在剛好兩種狀態都有,嘗試點"投訴賣家",不是"投訴入口已關閉"(已確認收貨),就是"當前狀態無法投訴賣家"(未確認收貨)。

估計淘寶是想買家先完成 申請售後/退款退貨 的動作,然後才受理投訴。
現在要投訴似乎比以前麻煩了很多。。。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jennyjenny 發表於 12-12-10 22:04
原來我都淘左5年,由人仔低水位到而家升升升!以前買得手鬆好多好多無謂野,不過運費又比而 ...

現在人仔真係貴左好多,嗚嗚......
記得三年前初淘寶時,兌換率只係1.21-1.22左右,現在已變成1.275.....

不過你講得對,有好多野仍比香港買平,所以暫時都算值得既

男爵府

我4年120個件

phoenixM  哈哈, 你係好理智型買家  發表於 12-12-12 09:34

珍珠宮

引用:你首明日歌好搞笑呀!!+我都係淘左三年左右,

原帖由 rabbitzkt 於 12-12-10 發表
你首明日歌好搞笑呀!!

我都係淘左三年左右, 遇過一個係好遠既賣家, 好似黑龍江, 買D女仔小飾物, ...
好率性呀佢

輸入搜索內容

首頁

尾頁

跳至