2013年媽媽會

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆 anfer 的帖子

其實主要都係for 唐氏同因為相關染色體出問題而引起既嚴重疾病, 會check T21, 13 同18 號染色體。
其實始終一個新生命有好多未知素, 現今科技仍難 check 晒所有野, 保證一切100%健康....

男爵府

回覆 babemom 的帖子

my doc is Dr Michelle Tsui at Central. Even tho when she gave me the info and booked me, she told me that the expected charge for the test is around $7500. When i paid everything at 養和, together with all the misc. charges, it was $78xx close to $7900, so johnhk2000 mentioned of $8000 at Chinese University is very close.

男爵府

回覆 johnhk2000 的帖子

....
但上網Search過要好小心揀先得, 因為一般yahoo拍賣果D都係超聲波能量較高, 而且係大陸製造唔係好安全, EBAY網果d外國品牌能量低好多

岩岩先睇到上面個post, 我之前都有擔心, 都有search 過, 但見d result 都有點眾說紛紜.... 不太有準則, 但都同意, 當然小心為上。係我地呢d 有不幸前科既jm, 有時難免好忐忑, 所以都有偶一為之。

禁止訪問

大宅

回覆 HumptiDumpti 的帖子

好丫,唔該晒

男爵府

回覆:8月mami 呻吓hea吓吹水位

我呢幾日好燥底同小氣 C6 62 99 宣揚我秘密已經好氣頂。99 不嬲都成日八 / 關心埋我哋啲無聊嘢,呢幾日就好反感,佢愈想知我專登愈唔順佢心 (和平地)。99 成日拎佢親戚個新鮮 B 嚟讚嘆同分享相片,我就覺得好煩厭,心諗 "呢個有咩咁得意呀?!?!" 但係自己家人的 BBs 我就好鍾意好惦念 我屋企人話大肚婆情緒大起伏係正常,你哋有冇類似情況 ?

複式洋房

引用:回覆+johnhk2000+的帖子 ....Quote:+但上

原帖由 HumptiDumpti 於 13-01-31 發表

....
同意,有時冇得聽仲驚。訊晩又發惡夢

男爵府

johnhk2000 發表於 13-1-31 22:56
個醫生話要除褲check陰, 其實我唔知會做咩, 即時一口拒絕, 佢話可以唔check都得, 之前見過舊post話係會伸隻手入去, check 下個子宮頸位置~ ...

haaaa,我做咁多次產前檢, 都未試過要“伸隻手入去” 入去....

男爵府

回覆 KLDC 的帖子

你同6299住?
我過左3個月又OK禾, ..淨係有時D日常事'mung' 老公囉, 其他野都無咩點理。忙住買/整新年野都好忙。

別墅

johnhk2000 發表於 13-1-31 22:56
個醫生話要除褲check陰, 其實我唔知會做咩, 即時一口拒絕, 佢話可以唔check都得, 之前見過舊post話係會伸 ...

吓.. 用手,到時我都要拒絶先!

別墅

HumptiDumpti 發表於 13-1-31 22:41

....

忘記過去,展望將來嘛!明天會更好呀!

別墅

HumptiDumpti 發表於 13-2-1 09:39
haaaa,我做咁多次產前檢, 都未試過要“伸隻手入去” 入去....

我私人醫生都無咁做,係咪政府既style 呢?

別墅

KLDC 發表於 13-2-1 02:28
我呢幾日好燥底同小氣 C6 62 99 宣揚我秘密已經好氣頂。99 不嬲都成日八 / 關心埋我哋啲無聊嘢, ...

暫時都無乜特別,只係唔可以大笑,平時我就成個大笑姑婆,依家要忍下笑呀!

別墅

HumptiDumpti 發表於 13-1-31 22:09
回覆 anfer 的帖子

其實主要都係for 唐氏同因為相關染色體出問題而引起既嚴重疾病, 會check T21, 13 同18 ...

明白~謝謝你的解釋啊!

大宅

唔知你們有冇係雅虎買野,近期睇到有孕婦褲,唔太貴,幾靚,買左幾條。

HumptiDumpti  我之前有淘寶, 但就少係yahoo買。不過淘寶d mama褲太厚!!
有係link share 下 :)  發表於 13-2-1 13:41

男爵府

回覆 tkisty 的帖子

我都仲有反胃酸, 不過嘔就無喇。thk god!

男爵府

引用:Quote:HumptiDumpti+發表於+13-2-1+09:39+h

原帖由 anfer 於 13-02-01 發表
我私人醫生都無咁做,係咪政府既style 呢?
我尋日政府醫生hea爆,按左肚兩下就落床,咩都無check過

別墅

bubu7123 發表於 13-2-1 15:32
我尋日政府醫生hea爆,按左肚兩下就落床,咩都無check過

唔係嘛!hea 到咁!

男爵府

引用:Quote:bubu7123+發表於+13-2-1+15:32+我尋

原帖由 anfer 於 13-02-01 發表
唔係嘛!hea 到咁!
係,開隻止嘔藥俾我查藥名書搵藥名都查左5分鐘,味話我又嘔又輕左要入院吊鹽水,我死都唔肯。覆診前照唐氏有晒bb size,叫佢開懷孕證明俾我,又話size唔關事,一律以last m 日子計,我明知我遲排卵,產假一定好蝕。

男爵府

只係按左兩下肚<<< 咁又真係幾 hea, 咁佢有無問同 follow 其它野架?
---

btw, 大家多吾多過年野要準備呢???
呢幾日夜晚出去買拜過年野, 都好多人! {:1_1:}

首頁
12345...7

尾頁

跳至