親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+kennyklt+於+13-04-15+發表我

原帖由 小福媽媽 於 13-04-15 發表
好正! 但Serviced Apartment 有無毛巾浴巾供應?
有!其實好似酒店咁,乜都有!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-04-15+發表8

Tks! 請問可以介紹些酒店給我嗎?我將會由goldcoast一路駕車往sydney,
想中間找2個點停2晚。
我上次都由Gold Coast駕車去Sydney,中途住過一間好正,在樹熊醫院附近,早上可以去探樹熊,遲些搵返間酒店個名俾你!

大宅

引用:Quote:原帖由+小福媽媽+於+13-04-15+發表Tk

原帖由 SumSumBB 於 13-04-15 發表
我上次都由Gold Coast駕車去Sydney,中途住過一間好正,在樹熊醫院附近,早上可以去探樹熊,遲些搵返間酒店 ...
唔該哂你

大宅

引用:Quote:原帖由+kennyklt+於+13-04-15+發表我

好正! 但Serviced Apartment 有無毛巾浴巾供應?
Serviced apartment其實係no service apartment. 毛巾,廁紙一次過俾你,用完refill要俾錢,住滿一星期先有一次house keeping。臨走前要基本收拾好房間,否則收拾房費。不過我地一行四大三小,個apartment應至少二千尺,三間房,有齊洗碗,洗衣同乾衣機,仲方便過酒店。
全屋落地玻璃

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

小福媽媽 發表於 13-4-15 22:06
唔該哂你

http://www.flynns.com.au/facilities.htm

http://www.aspirepelicanh2o.com.au/

我住了第一間,另外都好想住第ニ間,booking.com有9.2分!

大宅

引用:Quote:原帖由+小福媽媽+於+13-04-15+發表好

原帖由 kennyklt 於 13-04-15 發表
Serviced apartment其實係no service apartment. 毛巾,廁紙一次過俾你,用完refill要俾錢,住滿一星期先有 ...
是否 Meriton?

大宅

引用:Quote:原帖由+kennyklt+於+13-04-15+發表Se

原帖由 joymama 於 13-04-16 發表
是否 Meriton?
間間serviced apartment都係自己serve自己,不過Meriton World Tower真係好有豪宅feel

大宅

引用:Quote:原帖由+joymama+於+13-04-16+發表是

原帖由 kennyklt 於 13-04-16 發表
間間serviced apartment都係自己serve自己,不過Meriton World Tower真係好有豪宅feel

...
上網睇好正但都幾貴

大宅

引用:Quote:小福媽媽+發表於+13-4-15+22:06+唔該

http://www.flynns.com.au/facilities.htm

http://www.aspirepelicanh2o.com.au/
第一間如果只book 一兩晚,8月的Fri / Sat竟已
Full

大宅

引用:Quote:小福媽媽+發表於+13-4-15+22:06+唔該

唔該哂你,你在goldcoast to sydney 是否只停port macquarie一晚?我想goldcoast to sydney 分三程,再停邊到好?

大宅

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-04-15+發表ht

原帖由 小福媽媽 於 13-04-16 發表
唔該哂你,你在goldcoast to sydney 是否只停port macquarie一晚?我想goldcoast to sydney 分三程,再停邊 ...
如果唔趕時間,分兩晚好啲。盡量唔好揸夜車,條Pacific Highway得雙線來回,幾恐怖!有一段俾GPS點咗行scenic route,完全漆黑,條路又爛爛地,嚇死!

大宅

引用:Quote:原帖由+小福媽媽+於+13-04-16+發表唔

原帖由 kennyklt 於 13-04-16 發表
如果唔趕時間,分兩晚好啲。盡量唔好揸夜車,條Pacific Highway得雙線來回,幾恐怖!有一段俾GPS點咗行scen ...
有提議嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+小福媽媽+於+13-04-15+發表好

原帖由 kennyklt 於 13-04-15 發表
Serviced apartment其實係no service apartment. 毛巾,廁紙一次過俾你,用完refill要俾錢,住滿一星期先有 ...
2房都要AUD325一晚!還要泊車AUD45

大宅

我現在BOOK SERVICED APPARTMENTS, 請問如果2大2小(7歲及5歲) 係當2人, 還是4人??

大宅

引用:我現在BOOK+SERVICED+APPARTMENTS,+請問如

原帖由 小福媽媽 於 13-05-08 發表
我現在BOOK SERVICED APPARTMENTS, 請問如果2大2小(7歲及5歲) 係當2人, 還是4人??
Serviced apartment真係冇人理你,不過最好就訂兩大兩小,通常住兩房單位,一間房係一張double bed,另一間兩張single bed。如果你用booking/hotel.com,應該自己揀房。

大宅

kennyklt 發表於 13-5-8 10:48
Serviced apartment真係冇人理你,不過最好就訂兩大兩小,通常住兩房單位,一間房係一張double bed,另一間 ...
無得入大人小孩, 只有入幾多人, send左email去問又未覆, 我打算book間1 bedroom 2 single bed 已足夠了, 2 bedroom貴好多!

大宅

引用:Quote:kennyklt+發表於+13-5-8+10:48+Servi

原帖由 小福媽媽 於 13-05-08 發表
無得入大人小孩, 只有入幾多人, send左email去問又未覆, 我打算book間1 bedroom 2 single bed 已足夠了, 2 ...
其實你經booking或者hotel.com訂可能仲方便過自己同酒店訂。兩張single bed,加一張床,另外一個瞓沙發都可以嘅。

大宅

kennyklt 發表於 13-5-9 15:09
其實你經booking或者hotel.com訂可能仲方便過自己同酒店訂。兩張single bed,加一張床,另外一個瞓沙發都可 ...
TKS! 如果訂酒店, 我見2個小朋友UNDER 12 不加床, 訂一間TWIN ROOM都OKAY!
如果SERVICED APARTMENT, 1 BEDROOM的寫明2個人, 如果加多2個小朋友就要2 BEDROOM!

變左BOOK酒店仲平過SERVICED APARTMENT,

咁我BOOK酒店算啦, 唔該你先~

大宅

好媽媽勳章

回覆:澳洲酒店接受2大2小住一間房嗎?

我一行四大二小(8&12歲)訂了Meriton Brisbane 2晚 2bedroom 加了一床。
唔知咁入住怕唔怕?

維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

男爵府

我一家2大2小(3 &8歲)8月頭去澳洲,都是book 悉尼Bondi junction Meriton,我初頭都諗住book 1 bedroom,但後尾問過酒店佢建議番我們住2 bedroom,我都覺得ok,大D住得舒服d!Aud 702,重可check—in先比cash........所以我而家慢慢唱定D澳紙

首頁

尾頁

跳至