自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:姐姐話明天開始齋戒月, 凌晨4點至傍晚7點不吃不喝

唔會有問題,我姐姐守了幾年。佢地習慣了。

但夜晚食得野果陣我叫姐姐自己食D野先,唔好等晚飯時間先食。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

阻止唔倒! 忍吓!

大宅

引用:有無姐姐有同樣要求?佢要照顧兩個小朋友,+

原帖由 Kaling 於 13-07-08 發表
有無姐姐有同樣要求?

佢要照顧兩個小朋友, 接送返學放學, 買餸煮飯, 又要做家務, 不吃不喝, 頂得順咩..屋 ...
个口臭到

大宅

引用:Quote:原帖由+Kaling+於+13-07-08+發表有無

原帖由 jsfamily 於 13-07-08 發表
个口臭到
唔飲水个囗臭到

男爵府

佢地慣左,頂得住嘅,有啲真係介到連囗水都唔吞

別墅

引用:Quote:原帖由+jsfamily+於+13-07-08+發表个

原帖由 jsfamily 於 13-07-08 發表
唔飲水个囗臭到
可以刷牙,叫佢刷多d

大宅

我都由得佢

子爵府

回覆 Kaling 的帖子

我第一次請印姐時佢都有戒,不過可能天氣太熱,有次我見佢抱住我個女(1歲幾)差d跌倒,好似暈一暈咁,同埋個口真係好臭,叫佢漱口佢唔肯,話怕飲到水,佢仲同我講天氣好熱工作完後會好口渴同肚餓!我要返工,屋企得工人同個女,我真係好驚佢會暈倒都無人知!最後,佢先同我講,其實要工作的女人可以唔洗齋戒咁長時間,所以佢只齋戒咗一星期左右就無再戒了,因為佢話真係頂唔順!

之後我再請的兩個印,interview時佢哋都係同我講要工作的女性可以唔洗齋戒,如果唔係會無力工作,所以我相信佢哋應該會量力而為的吧!

別墅

引用:回覆+Kaling+的帖子我第一次請印姐時佢都有

原帖由 may.bb 於 13-07-08 發表
回覆 Kaling 的帖子

我第一次請印姐時佢都有戒,不過可能天氣太熱,有次我見佢抱住我個女(1歲幾)差d跌倒, ...
除非病或M如果唔系都要守架,話唔洗系呃你..姐姐守齋系好事,表示佢虔誠,做壞事偷野機會好低

別墅

巴基男人做地盤都系咁守齋,人地都未暈,你姐姐唔會有事

大宅

My maid said start from 8 aug

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地習慣左,我都見話,佢地又真係得

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:尊重佢啦﹗

原帖由 my005 於 13-07-08 發表
尊重佢啦﹗

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

佢地自細習慣,又有宗教精神支持,印尼仲熱,應該尊重佢地文化

伯爵府

舊年我姐姐就係咁暈左,入左醫院,今年我要佢一定夜晚食多d, 唉,總之就煩啦

子爵府

唔可以制止架,宗教既野黎!佢地會半夜食定野,同埋佢地做足成個月,佢地每日好多時間都系起度敬拜佢地個神,禱告個d

大宅

樓主唔知痛唔痛恨呢個教呢?甘麻煩

禁止訪問

引用:有無姐姐有同樣要求?佢要照顧兩個小朋友,+

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Kaling 發表於 13-7-8 20:08
有無姐姐有同樣要求?

佢要照顧兩個小朋友, 接送返學放學, 買餸煮飯, 又要做家務, 不吃不喝, 頂得順咩..屋 ...

俾佢做,但同佢講唔可以影響身體同當日既工作
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

佢地習慣咗!無問題

首頁

尾頁

跳至