自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:日本輻射,好似無左件事咁...

其實冇一個地方百分百安全,我只喜歡去日本

禁止訪問

大宅

我已經去咗2次
身邊亦有fd口口聲聲話驚幅射唔去,但最後都係去

複式洋房

引用:成日講當地人日日吸又唔見佢地有事,唔去認

原帖由 susi1024169 於 13-07-09 發表
成日講當地人日日吸又唔見佢地有事,唔去認識輻射難怪唔理解到輻射係慢慢係體內影響你細胞。唔係一年兩年就 ...
非常同意,我刀有睇切爾個條片,冇辨法啦d人為咗麻醉自己以為人哋國家唔提就等於安全冇事都仆住去,我哋講幾多刀冇用

寶石宮

引用:擔心就唔好去囉

原帖由 stepchk 於 13-07-09 發表
擔心就唔好去囉

象牙宮

引用:同加息一樣,+個個月都出post+講

原帖由 carpisam 於 13-07-09 發表
同加息一樣, 個個月都出post 講
係囉!

子爵府

好媽媽勳章

我計劃生b,上半年有人請埋我同老公去日本,我都堅持死都唔去,始終病變唔係今日去,聽日就病發,我怕我老左病發,對唔住自己身邊既人,自己又半死不得,我認我細膽

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:原定諗住計劃去下日本,但個個都問我會唔會

原帖由 cherrylun 於 13-07-09 發表
原定諗住計劃去下日本,但個個都問我會唔會再生B,如果想再生,就唔好去住,遲D先
因為驚輻射,我都唔明係咪真係 ...
I like 2 go but I will not take my child with me

男爵府

其實我驚我地食果d魚都有輻射,因為報導過日本倒左好多輻射水入海到,但冇法,我都有食,但唔去日本啦。

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

住喺曰本咪又係甘生

琥珀宮

引用:原定諗住計劃去下日本,但個個都問我會唔會

原帖由 cherrylun 於 13-07-09 發表
原定諗住計劃去下日本,但個個都問我會唔會再生B,如果想再生,就唔好去住,遲D先
因為驚輻射,我都唔明係咪真係 ...
其實無人肯定講到有無事,但如果自己唔信有事去咗,一旦遲d有事(eg Cancer,畸胎,小產),雖然唔知有無關係,但我覺得心底一定會後悔自己去咗!如果係帶小朋友去而發生在小朋友身上,做父母就更加會後悔!

PCMW    發表於 13-7-11 11:00

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

我怕死,唔去,連日本食物同日本護膚品都戒埋唔用。

PCMW  me 2  發表於 13-7-11 11:01

大宅

世界咁大比日本更值得去既地方有大把,無謂十幾廿年後開始有事既時候先黎後悔

伯爵府

我老公都話有人請佢去日本都唔會去

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

Chernobyl was 一次性的爆炸,但係日本那個反應堆依然有活躍的核子反應,日日都有新的做緊出嚟(之前新聞講佢地停唔到個核子反應堆)

複式洋房

我既日本人朋友都叫我唔好去探佢住,佢話都唔知10年後日本人身体會变成點。我都好想去我D同學和朋友都係果面

琥珀宮

引用:我既日本人朋友都叫我唔好去探佢住,佢話都

原帖由 shirleyman76 於 13-07-09 發表
我既日本人朋友都叫我唔好去探佢住,佢話都唔知10年後日本人身体會变成點。我都好想去我D同學和朋 ...
我都好鍾意日本,真係忍得好辛苦,同老公講等多幾年仔女大晒,唔怕c就可以去!其實都仲有唸去沖繩,覺得佢近台灣多個日本事發地方!

子爵府

引用:去十日八日就會對身體有危害,咁日日生活係

原帖由 oooasis 於 13-07-09 發表
去十日八日就會對身體有危害,咁日日生活係日本的當地人,輻射量是遊客的百倍,豈不是一早已經⋯⋯?
...
贊同,何況周圍都無輻射,唔通掉左全屋電視,唔好用手提電話,一係住入山洞唔好再出嚟最安全

男爵府

唔怕生cancer同生K胎咪照去無有怕lor

首頁
12345...13

尾頁

跳至