懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:如題...

原帖由 Elaine1013 於 13-07-23 發表
如題...
孫醫生

子爵府

回覆:張智,胡廣森,孫錫鴻, 邊個醫生好d

兩胎都係張智,但我兩胎都係政府生,完全唔會因為你係政府生而忽略你,人夾人緣,自己慢慢揀

複式洋房

我只睇過孫醫生!!好nice!! 又有3d俾埋睇!!

大宅

3位醫生都係好醫生, 上胎我搵胡醫生產檢, 今胎就睇過張醫生同孫醫生產檢(3位產檢同樣都要等好耐)

胡醫生:
富經驗,價錢唔貴
但產檢好似好趕時間咁,要自己主動d問佢野,好在有問題佢都解釋得好清楚
美中不足係條樓梯好斜,部機比較舊,mon細d同無3D4D

張醫生:
細心, 講解清楚, 價錢唔貴
葵芳同尖沙咀診所都交通方便
部機又新又清同有3D4D, 每次產檢有1-2張A4 colorprint BB相
美中不足係好難約產檢

孫醫生:
細心, 講解清楚
診所距離地鐵站稍遠
部機又新又清同有3D4D, 仲有全程產檢DVD、相片CDR同A4 colorprint BB相, 仲有一張紙列出一堆data可以拿俾政府醫生參考 (所以新症收$800, 稍貴)

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

勁...3位醫生都睇過

P師奶 發表於 13-12-3 11:03
3位醫生都係好醫生, 上胎我搵胡醫生產檢, 今胎就睇過張醫生同孫醫生產檢(3位產檢同樣都要等好耐)

胡醫生: ...

大個仔是"華"

大宅

回覆 hkdaisyhk 的帖子

第二胎想有3D相所以轉睇張智,但年尾佢d期太full好難book,
咪俾多少少$睇孫錫鴻

複式洋房

張智醫生, 會唔會淨睇搵佢接生既產檢架? 我仲未決定去私家生定係政府生呀.

大宅

回覆 P師奶 的帖子

P師奶,你超級好人,分析得好好,幫了我很多!我本睇開沙田葉承楷,佢都好好,但佢又無唐氏又無結構check (要referral到仁安,HK$2700), 所以我要轉醫生啊! ><

大宅

我仲想問你地,OSCAR係咪照一次就夠?
政府照完無事,係咪唔駛再搵私家照?

我而家10周,政府安排了12周幾去照Oscar, 係咪唔駛老公陪架?
抽一抽血就走得咁架?

唔該你們!

大宅

BK Milk勳章

回覆 P師奶 的帖子

睇緊孫醫生

別墅

回覆:張智,胡廣森,孫錫鴻, 邊個醫生好d?

我睇過幾個,孫醫生最細心、最詳細。

大宅

BK Milk勳章

有冇人揾过孫醫生接生?

大宅

回覆 lamcalbee 的帖子

咁請問Lamcalbee你, 照左結構未?
我在BK度睇到, 孫醫生幫一個媽媽照結構收佢2700蚊呀, 原因係佢複雜d, 但佢都唔知自己複雜在哪裡, 事前又唔講, 到check後比錢才知2700蚊, 失晒預算, 我本來想睇孫醫生架, 但好擔心佢seafood price呢.

本來打算去睇張智, 最衰d姑娘話, 你未睇過張醫生, 佢唔會安排到做結構, 就算睇開張醫生, 都未切安排到架!

我而家10周, 我唔知係咪應該每2w去照一次超聲, 咁咪好溶?
我12w6會第一次睇政府產檢, 係咪佢又唔包照超聲架呢?

仲有呀如果政府照左Oscar無事, 咁仲要唔要搵私家照一次?

唔好意思, 咁多問題, 請指教下我. thank you.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

smartV 發表於 13-12-5 10:05

咁請問Lamcalbee你, 照左結構未?
政府產檢係唔會有照超聲o架,除非你有special case先會有。C+ 一個月睇一次就夠o架啦,到後期7,8個月開始先會睇密d,2W一次

oscar係政府照完冇事,我冇再check 啦....

別墅

回覆:smartV 的帖子

我BB早幾日已經出左世,自己第一胎,搵左幾個私家醫生睇過。
上星期六孫醫生幫我check BB因為胎水開始少,即刻出左封信比我去己預約的廣華醫院催生,仲聯絡左佢地婦產科個department head幫手跟進,BB順利係37week5days下出世,佢D姑娘一直有打黎follow up...

別墅

回覆:張智,胡廣森,孫錫鴻, 邊個醫生好d

張智, 好細心, 好笑容

大宅

引用:我BB早幾日已經出左世,自己第一胎,搵左幾

原帖由 lamcalbee 於 13-12-05 發表
我BB早幾日已經出左世,自己第一胎,搵左幾個私家醫生睇過。
上星期六孫醫生幫我check BB因為胎水開始少, ...
Really appreciate Dr Suen and his colleagues !

大宅

Lamcalbee, 嘩, 你唔係搵佢生, 佢都咁幫你, 咁又真係好好喎!!!!!!!!!!!!

別墅

就系因為咁,我好佩服佢敬業鬧業,之後都會搵佢做產後檢查。

複式洋房

未聽過收2700

咁佢唔即時問有咩咁複雜???我朋友個個都1800

首頁

尾頁

跳至