自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+Yeokok+於+13-08-12+發表想問

原帖由 happystich 於 13-08-12 發表
澳洲移民最少要考到ielts7
唔知依家有冇改成8
點都好 如你去講英文國家
但好似引入低技術移民B6成條村,焊工

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+UNKUB+於+13-08-12+發表乜野

原帖由 kyobi 於 13-08-12 發表
我朋友喺香港一貧如洗, 抱住搏一搏心態去澳洲working holiday, 因為佢有潛水教練既牌, 佢喺開恩斯做潛水教 ...
錢冇,但生活是真的生活!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

象牙宮

2024年龍年勳章

pigpig 發表於 13-8-12 14:18
答案:不是!當年我們全家人,拿著不足50萬現金港幣移民澳洲。很多嗎?根本不多!移民是機緣巧合,要移民必 ...

如果無錢,也可以:

1. 嫁人,跟老公移民
2. 有腦,有專業
3. 有膽 (做黑市居民)

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:移民要很多$嗎?

豬豬投資移民而家要幾$?

水晶宮

we move to melb in 1997, family need to only make AUD 700k investment. only my dad need to take english examination.

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

引用:你自己成功移到民當然話容易啦,你又識講\"

象牙宮

2024年龍年勳章

Sumyeema1 發表於 13-8-12 15:08
如果無錢,也可以:

1. 嫁人,跟老公移民

2. 有腦,有專業 ---〉也要有人請

男爵府

回覆:移民要很多$嗎?

我自己係香港係專業人仕,但去到澳洲資歷要重新認証,人工比香港少一半,之後我的行業差了好多,公司要laid off人,我係其中一個。當年初到澳洲用好多方法諗點樣做citizen永遠留係澳洲,到最後嫁了個citizen,我竟然帶埋佢返香港,真係好笑。

最平的移民方法係嫁個有外國passport人,英文試都唔洗考,不過要諗下自己唔識英文,生活到嗎?

禁止訪問

引用:想問問是否某d職業先較易申請移民,同埋係

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

choco_soup 發表於 13-8-12 14:59
你自己成功移到民當然話容易啦,你又識講"當年"移民,
"當年"可以話幾十年前,50萬可以移到民,幾十年前就 ...

象牙宮

2024年龍年勳章

a-mi 發表於 13-8-12 15:08
投資移民而家要幾$?

今早睇新聞,要 AUD700 萬

子爵府

引用:香港用咁多納稅人錢栽培醫護人員,跟住又去

原帖由 homommy 於 13-08-12 發表
香港用咁多納稅人錢栽培醫護人員,跟住又去移民真係對唔住香港人啦
呢個情況同你父母養大你 你去追尋夢想ge 道理一樣
去留真係個人自由

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+choco_soup+於+13-08-12+發表

原帖由 epsonprinter 於 13-08-12 發表
我冇覺得移民去澳洲係炫耀,因為都唔係好恨,放不下父母(但會想送囡去外國升學)。不過,當事人平日的一些 ...
我同你冇咩2句喎?不過,我從不需要全世界認同我、喜歡我。所以,我亦選擇不喜歡你

My Two Princess

珍珠宮

pigpig 發表於 13-8-12 15:03
你這樣憤世?有主因嗎?全因一個字:錢?
咁就叫憤世?

講到移民唔洗錢咁,我知係有技術移民,但唔係咩技術都得。

就算有技術都要有錢先移到民,唔通身無分文去外國? 講笑咩!

呢個世界咩都要錢,講錢都好正常姐!

仲有,成日講到住外國有幾好果D人唔係晒命,係咩?

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

epsonprinter 發表於 13-8-12 15:08
我冇覺得移民去澳洲係炫耀,因為都唔係好恨,放不下父母(但會想送囡去外國升學)。不過,當事人平日的一些 ...
有會員重會話叫其他要問移民嘅會員要去媽媽會問, 因為未移過民嘅會員無資格答喎

男爵府

回覆:pigpig 的帖子

5年前50萬港幣對澳幣差奶遠,我2009年去,1hkd=4.x,.呢排跌了都要7.1.當年我覺得澳洲樣樣野都好平。

用戶要求終止服務

choco_soup 發表於 13-8-12 14:59
你自己成功移到民當然話容易啦,你又識講"當年"移民,
"當年"可以話幾十年前,50萬可以移到民,幾十年前就 ...

生活在任何一處地方都有煩惱吧!

大把人有有技能都不移居外地...有人移左都回流..

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:pigpig+發表於+13-8-12+15:03+你這樣

原帖由 choco_soup 於 13-08-12 發表
咁就叫憤世?

講到移民唔洗錢咁,我知係有技術移民,但唔係咩技術都得。
我講,你又睇我迫你乎?你不要暗戀我了

My Two Princess

珍珠宮

epsonprinter 發表於 13-8-12 15:08

我識人移民左去澳洲,係FB 日日晒澳洲有幾好,呼籲朋友移民過去,
真係好煩。

翡翠宮

引用:Quote:a-mi+發表於+13-8-12+15:08+投資移民

原帖由 Sumyeema1 於 13-08-12 發表
今早睇新聞,要 AUD700 萬

首頁
12345...16

尾頁

跳至