自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:99有我屋企key,+但從來唔會自己上來,+只作

原帖由 Super-Man 於 13-08-22 發表
99有我屋企key, 但從來唔會自己上來, 只作後備用途.
X2

別墅

99有我屋企key, 但 只作後備用途. 奶奶好識做, best of the best.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 IceCream12 的帖子

我99有我屋企鎖匙, 佢星期一至五都會買餸上嚟我屋企, 煲落湯, 然後去佢個囡 (我c6細妹) 屋企做相同嘅嘢, 之後6:00pm多返我家煮飯, 食完就帶飯返去俾62食 (62重有返工)

我99都好開通, 易相處, 佢對我比我媽對我還好

凡事總有例外, 我明白婆媳間會有好多問題, 慶幸我同99相處不錯, 間中會相約一起下午茶

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我有俾 99 呀, 搬左 10 個月, 佢只係同 62 上過來一次睇下環境
同埋個日個段時間我返左工, 所以無所謂呀
99 仲幫我做埋家務 我都唔係幾好意思

男爵府

引用:我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她

原帖由 IceCream12 於 13-08-22 發表
我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她拎野上黎比我地食又話方便她幫我地汁下屋,我好唔願意但她又同c6 ...
畀左之後,佢成日突然衝上黎,畀佢嚇親好多鑊,叫佢打個電話上黎先c都唔肯,仲話當佢係乜人,反而叫我邊日唔想佢上黎就同佢講,佢c都唔會打黎先

別墅

引用:我99有我地屋企鎖匙,佢未試過唔通知就上黎

原帖由 2vonbaby 於 13-08-22 發表
我99有我地屋企鎖匙,佢未試過唔通知就上黎,反而係我地有次冇帶鎖匙,要問佢拎。好彩放左條喺佢度,否則要 ...
我99同我媽都有我屋企鎖匙,以前住99家樓上就會冇啦啦上黎比湯我地飲,不過唔會自己開門呀!而家搬遠左,都冇上過黎添。無所謂啦,一家人。

大宅

回覆:有無人99有自己屋企鎖匙都關係好好?

我就覺得係你唔知你比左佢之後會唔會突然上黎既情況之下,就唔好比啦! 如果比左你先知佢係甘,唔通拎返甘樣衰咩,除非你好清楚佢一定唔會成日無啦啦上黎。

其實佢地覺得果係佢個仔,唔通去佢屋企都要通知左先咩? 所以通常都唔會通知? 但你要解釋返你地已經係獨立左一個家庭,無使甘樣照顧你地就可以。

別墅

99有我地屋企鎖匙,都會突然上黎,我又無所謂。。距係一個好99

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我99上來前都會話比我聽我先~~同好少上來
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

珍珠宮

我一定決絕

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Super-Man 發表於 13-8-22 12:28
99有我屋企key, 但從來唔會自己上來, 只作後備用途.

我99都係

大宅

唔好受執屋呢啲 "恩惠", 一個唔覺意你唔識感恩就有排煩

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Lorican+於+13-08-22+發表唔

原帖由 IceCream12 於 13-08-22 發表
她成日話我屋亂又話我唔識打理或煮飯!
咪同佢講你會學囉,個個一生出黎就識咩,佢可以照顧你一世咩。

大宅

我奶奶都有我屋企鎖匙, 關係都唔錯。 其實我覺得無乜問題。 方便大家啫!

侯爵府

回覆:IceCream12 的帖子

絕對唔比,我C6比左,我不知幾後悔,講就講得好聽,咩幫我地清潔屋企,買下餸上嚟之類,一樣無做,只會無端端上嚟睇完bb就走,99呢種人不可信。

男爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 IceCream12 的帖子

最好唔好比, 我未結婚時, 奶奶有我家鎖匙, 到我地結左婚, 佢差不多日日上黎, 有時一日上黎三次, 話幫我地執屋, 有時抺下野, 唔係唔好, 不過, 好似冇左 d 私隱, 我晾好哂 d 衫係大廳, 佢就全部同我由頭再晾哂出去個廁所既窗, 我d護膚品, 佢幫我抺野時, 又打爛左幾枝, 不過佢好多時都係買埋餸上黎, 仲幫我清潔埋廁所廚房 ... 佢而家搬遠左, 唔可以成日黎, 只有星期六或星期日食餐飯 ....

男爵府

2018復活節勳章

比左一定後悔,一定會有心理障礙佢幾時會(中)上黎我就係咁,以前我住呢度係6299住既,跟住佢地搬走左,自然都有我家key.頭果一兩年,佢真係自己開門入黎架,試過好多次沖完涼出黎無啦啦見佢坐左係度,你都咪話唔火,你都知在家係幾咁真空架啦,99都仲好d,見到62就真係把幾兩把火架!係再過多幾先叫好d,少左黎,但個心理障礙永遠都係度

大宅

咪制呀,每次我同C6 去旅行,我99 叫十幾人黎我屋企開 Party

男爵府

唔會比

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有呀,但佢唔會無端端自己上來

首頁
12345...8

尾頁

跳至