夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

yuko0421 發表於 13-9-5 18:16
只怕你38時如狼似虎佢已58有心無力,唔怕嘅就去馬
可能我們都經歷太多,心知要找到一個真心全心全意愛自己既人實在唔容易

現在只珍惜當下, 開心一天得一天

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

mores0404 發表於 13-9-5 18:39
佢有冇婚姻?有冇仔女?
佢好早已經離左婚,仔女都好大啦~ 跟媽媽生活

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

Owenwife 發表於 13-9-5 20:46
我接受到 我都鍾意被照顧

問題係 你性格同佢性格夾嗎?
我地相識左15年了~ 佢了解我所有野~ 同樣地我都絕對了解佢~

子爵府

回覆:大你20年的男人

講得好到肉!-
到男人退休個下,問題先真正來到!

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

pekklemkm 發表於 13-9-5 21:36
見到你答係十分真心,但唔好意思,我覺得唔係太囉,你真係十分愛又點會諗你哋年距得唔得!不如你諗清楚你想 ...
hahaha 我post 出來唔係想問自己接唔接受到大我20年既男人, 而係想講我遇到一個真心愛我疼錫我既人, 大我 20/30 都唔會係問題 ~

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

cheechi 發表於 13-9-5 22:10
我個大我17.5 年,我遇到佢時我29 歲,正值我倆人生低潮時。

呢幾年相處期間,我地有好多小紛爭,都係因為 ...
是, 咁多年都係因為佢我先過到好多人生既難關~ 唔係佢可能我早早就自殺死左 ~

到左今日佢已經再無負擔可以真正同我走埋一起 ....

ka302wing    發表於 13-11-8 13:59
lina9316  勇敢地走下去。  發表於 13-9-6 21:59

大宅

係擔心到時你要好快照顧佢

lovelycats1437  明白的, 我都好清楚知道  發表於 13-9-6 09:27

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

Bling11 發表於 13-9-6 02:26
距離咁遠,要考慮好多問題,你廿歲時佢四十多歲,經濟狀況當然比你好,又風度偏偏照顧你,令你好有安全感; ...
哈哈, 你說的都是對 ~ 而我都好清楚明白同知道
就算到佢老左要照顧佢我都會好願意 , 因為佢到60/70都會好愛我 , 而我同樣地都會好愛佢
可以照顧一個愛自己既人,我想都是一件開心的事

佢有講過一日佢走先過我, 叫我點安排, 我只答佢: "你走左既一日,我都唔會多留半天...所以幫唔到你 ~ "
"你就先開路, 在下面接我啦~ "

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

garfield097 發表於 13-9-6 09:16
講得好到肉!-
到男人退休個下,問題先真正來到!
佢已經唔需要返工的~ 家計都唔成問題~

大宅

其實我一路都覺得年齡唔係一個問題,
不過20歲我O念我自己都唔係接受到,
除非真係好愛好愛佢,而我O地又相處過冇問題(要俾多少少時間),真心覺得兩個人可以 齊生活啦,咁先至會考慮結婚!
其實自己接受到就無問題架啦~
我很幸福,因為有你!

水晶宮

lovelycats1437 發表於 13-9-6 09:26
哈哈, 你說的都是對 ~ 而我都好清楚明白同知道
就算到佢老左要照顧佢我都會好願意 , 因為佢到60/70都會好愛 ...

樓主打算同老公離婚,帶埋個B同呢個男人一齊?
天空之城, 快樂之地

大宅

回覆 lovelycats1437 的帖子

樓主, 我曾經有類似經歷, 但係最後大家冇走埋一齊. 當時我覺得好可惜, 亦唔開心左一段日子, 因為佢好了解我, 亦非常有才華, 對於當時年紀輕既我, 好吸引.
但係而家再望返轉頭, 我覺得大家年紀相差得遠, 唔單次係將來照顧呀, 大家可以同行幾耐 (人生幾十年好快過) 之類既問題, 仲有雙方係人生路上既階段好唔同. 你未行過既路 (大事如事業, 婚姻, 小事如去過邊度旅行, 日常生活有乜盼望等) 佢都已經行過. 兩個人一齊建立一個家庭, 我覺得可以同步, 有同樣經歷, 同樣期盼會好好多. 唔好睇少呢樣野, 二十年, 真係一個好大既距離.

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

PCCW2319 發表於 13-9-6 10:22
樓主打算同老公離婚,帶埋個B同呢個男人一齊?
離婚是一定的, 女女可唔可以跟我就要睇佢爸爸到時點決定同安排.
當然爸爸只有一個, 我絕對唔會要我女叫他做爸爸, 更唔會安排同佢同住 ....

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

wyrzykowska 發表於 13-9-6 10:57

樓主, 我曾經有類似經歷, 但係最後大家冇走埋一齊. 當時我覺得好可惜, 亦唔開 ...
我想我要行既路都已經行過, 未夠21已結婚, 25 就生左女女, 到現在出來做野都10年啦

所以我盼望既 只係有一個愛我既人, 係全心全意咁愛我 ....

子爵府

我想其實你心中己經有了一個答案,不過真要好好處理你女兒的情緒,女兒是離婚下最慘烈的受害者,她未必會明白到父母不愛了,她應如何自處?因為你離婚後前夫可能會有另一個伴,有另外的孩子,而你和他享受戀愛的甜蜜,剩下來的就是你女兒了,你不和她一起住,等於要放她在家人處住,這種事真要好好對她解釋,她會很傷心和難過的!
mc <()>

侯爵府

回覆:大你20年的男人

無問題,我老公都大我好多,而加佢都好錫我呀

愈嚟愈冇記性

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我唔會

男爵府

畀面勳章

會,我c6大我17年,佢教到我好多嘢,最緊要啱傾

複式洋房

acceptable,
no problem

男爵府

引用:Quote:wyrzykowska+發表於+13-9-6+10:57+回

原帖由 lovelycats1437 於 13-09-06 發表
我想我要行既路都已經行過, 未夠21已結婚, 25 就生左女女, 到現在出來做野都10年啦

所以我盼望既 只係有 ...
你要接受嘅係老來得自己,因為女人比男人長命六年,佢大你廿年,即係得你自己生活係廿六年,我都唔好得你好多,我老公大我十四年,我都要獨廿年!

lina9316  加油  發表於 13-9-6 22:02

首頁
12345...8

尾頁

跳至