自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

fung8418 發表於 13-9-24 19:22
我今日都上過山東街公司,再問巨地點,我話打電話又無人聽又留言,跟住巨話公司講一個月會退錢,總之就拖 ...
我 2/9 交退款書架, 即係已經廿二日了...

今日我終於的起心肝報左消委會, 不過聽佢啲口吻似乎對我追討退款既幫助不大

複式洋房

消委會都係幫唔到,巨話公司重運作

複式洋房

我就9月3號交退款書,到時都沒有結果,我會再去旺角警署再報案,再報透齒健行騙

複式洋房

我都係苦主。填完form佢話一星期內office會有人聯絡我,到依家成三星期仲未有人覆,上去問淨係抄底我嘅資料,話會叫office盡快覆,得個拖字……
打咗n次電話終於有人聽,但都係話唔知office幾時覆,我問佢如果你執咗我點追,佢居然答 咁你日日上嚟囉……

請問有冇人已經收到退款?未收到嘅可以點做?

複式洋房

我都差不多一個月,都無消息

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

引用:我都係苦主。填完form佢話一星期內office會

原帖由 PCHO 於 13-09-29 發表
我都係苦主。填完form佢話一星期內office會有人聯絡我,到依家成三星期仲未有人覆,上去問淨係抄底我嘅資料 ...
你居然打到電話,哈哈,我打左好多日都冇人聽啊,留言又唔覆,激死!
我 2/9 填退款書架,就快夠一個月喇,之前好似話冇人簽票喎,都唔知仲要等幾耐,唉…

民房

引用:我今日都上過山東街公司,再問巨地點,我話

原帖由 fung8418 於 13-09-24 發表
我今日都上過山東街公司,再問巨地點,我話打電話又無人聽又留言,跟住巨話公司講一個月會退錢,總之就拖 ...
呢幾日有無再上去山東街?有無開?
因為都成個月,無消息又電話無人聽。

大宅

畀面勳章

依間唔係無牌行醫咩?? 點解仲可以經營o既??

苦主錢又追唔返, 佢地又繼續開舖呃人, 咁無道理o既!!!!???

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:muimuizhe+發表於+13-9-15+23:30+你

原帖由 doughnut_cyc 於 13-09-15 發表
佢話有兩個選擇, 一係剝走4隻, 一係磨細18隻, 佢話我磨會效果好啲...

但我唔知原來係會磨走咁多, 依家牙 l ...
好慘 嘜d人咁賤嫁

侯爵府

引用:依間唔係無牌行醫咩??+點解仲可以經營o既??

原帖由 MissChatterbox 於 13-09-30 發表
依間唔係無牌行醫咩?? 點解仲可以經營o既??

苦主錢又追唔返, 佢地又繼續開舖呃人, 咁無道理o既!!!!??? ...
依一個月以黎,佢都係擺個姑娘響度,負責俾填退書大家填,冇醫生冇服務的,而且姑娘亦唔會接聽電話

複式洋房

回覆:有冇透齒亮 clear braces 既苦主呀? 埋黎傾下處理成點...

我都是苦主,上星期五上山東街診所先知道不對勁,上yahoo search才知道發生了無牌行醫這件事,我的牙齒也給那個李醫生磨小了,幸好情況不是太差。雖然我都入紙申請退款,不過我都不存厚望。

有銀行朋友告訴我,如果我用信用咭付款而該公司有問題,不能提供服務,我可以經信用咭發咭銀行向Visa索償(charge back) ,我正準備寫給銀行!你們試試打電話到card centre的hotline問清楚!

洋房

doughnut_cyc 發表於 13-9-17 00:00
$38000 九折後 = $34200
箍另一品牌透明套
好彩依邊可以分期
可唔可以介紹比我? 我同你一樣都係苦主, 都好驚攞唔番D錢呢?請email: [email protected]

doughnut_cyc  0岩0岩 email 左喇, pls check  發表於 13-10-1 19:22

洋房

我9月27日上過去, 都係得D姑娘係度拖, 我都唔知點算

複式洋房

回覆 doughnut_cyc 的帖子

我都係苦主之一,等退款已接近一個月都音訊全無,點算呀???

你可不可以把你牙醫資料給我??Thank!

侯爵府

csysharonchan 發表於 13-9-30 21:31
回覆 doughnut_cyc 的帖子

我都係苦主之一,等退款已接近一個月都音訊全無,點算呀???
PM 左

複式洋房

等退款已接近一個月都音訊全無,點算呀

侯爵府

引用:Quote:fung8418+發表於+13-9-23+12:52+我都

原帖由 doughnut_cyc 於 13-09-23 發表
係囉, 涂初頭話幫我地, 之後就冇哂下文喇
唉, 依家都唔知我地可以做啲乜.... ...
依家D所謂議員,你唔使指意距哋會上身幫你囉……距哋最叻就係個話題好熱烈嘅時候,出來抽水,扮到好正義……結果係抽完水就走

複式洋房

10多名矯齒顧客到消委會投訴

欄名:社會

位於旺角的透齒亮健恆牙科中心,被指聘請無牌外籍牙醫Sahira Raful,為顧客進行矯齒工序,10多名接受服務的顧客集體到消委員投訴,有投訴人買了3.2萬元的矯齒療程,並已剝4隻牙,但事後未獲安排箍牙,也未獲得退款。

接獲市民投訴的立法會議員涂謹申指,涉及苦主達40多人,平均每人消費2萬多元。他說綜合受害人資料,懷疑該名來自多明尼加共和國的矯齒科牙醫,為客人進行剝牙、磨牙及箍牙等矯齒醫療工序,涉嫌在本港無牌行醫及違反逗留條件,相信亦已違反商品說明條例,將要求海關跟進事件。

http://www.hket.com/eti/inews/content/111918

原來苦主們到消委會投訴!!希望他們能幫到我地la!!

侯爵府

回覆:有冇透齒亮 clear braces 既苦主呀

我今日打過上去,個女仔話 2/9 填 form 果批,陸續會打電話俾佢地…
我問係咪有人簽票喇?佢話唔清楚,唔係佢負責,佢話 office 今日內會 call ,叫我等電話…
不過最後都冇收到電話

聽聞肥佬李聽日開始會返番診所,一切會正常返喎 咁即係繼續營業,唔會執笠?

複式洋房

引用:我今日打過上去,個女仔話+2/9+填+form+果

原帖由 doughnut_cyc 於 13-10-03 發表
我今日打過上去,個女仔話 2/9 填 form 果批,陸續會打電話俾佢地…
我問係咪有人簽票喇?佢話唔清楚,唔係 ...
為何一間無牌行醫的牙科診所可以繼續營業?即使個男牙醫是有牌,間診所都涉及誠信問題!如果是的話,一定到牙醫委員會投訴!

有報紙報導Clear Braces 實際不是英國公司,牙套是大陸做!我不知道是不是真的,但是我在網上真的查不到這間公司!

首頁
12345...11

尾頁

跳至