跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

哦. 原來你買現成 . 現成唔知係唔係會平d 呢 ? 我次次都係落order 架. 
爭鮮都係$3 件 三文FISH 之嘛, 呢間 $4 件, 又可以ORDER 又唔駛逼, 感覺ORDER 就新鮮D 羅. 我都KEEP 住幫襯呢間埋 . 之前去過爭鮮1-2次 (鑽石山), 覺得麻麻地. 又唔肯比WASABI 同豉油, 孤孤寒寒咁, 服務麻麻地. 

要求再高D 可能要去返元氣. 不過就貴好多. 越來越貴... 

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

唔會平d, 一樣價錢

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

kawaiiliz 發表於 13-9-30 12:33
唔會平d, 一樣價錢

哦 ? 係咩 ? 我上次見到一pack $24 6 見, 但2 件原價貴d 既..
咁下次你order 試下啦. 我覺得新鮮d

大宅

引用:哦.+原來你買現成+.+現成唔知係唔係會平d+

原帖由 豆豆B媽 於 13-09-30 發表

哦. 原來你買現成 . 現成唔知係唔係會平d 呢 ? 我次次都係 ...
我都係order!! 幫襯過4次!水準也絕對滿意

洋房

今日見到爭鮮試業2小時,排左一輪買左10件3文魚
成為廿蚊,回家一試!魚夠薄,飯夠凍,最
難想像是好似食緊擦紙膠的感覺(粒飯)。
我都係去返本町take order.

豆豆B媽  fish 薄好咩 ? ...   發表於 13-10-2 10:35

大宅

引用:馬鞍山富輝新開壽司外賣店+(本町),+昨天幫

原帖由 豆豆B媽 於 13-09-16 發表

馬鞍山富輝新開壽司外賣店 (本町), 昨天幫襯, d 野食幾新鮮 ...
可以 pm 我個 whatsapp no. 嗎?謝謝

男爵府

回覆 ayeungyeung 的帖子

sent

用戶要求終止服務

我尋日買現成, $20/6件三文魚, 我覺得d 飯好實喎,超市sushi咁樣囉,下次試下order,睇下會唔會好d。

dorianchan  order 果d有d仲未溶雪,個樣真係麻麻地  發表於 13-10-8 11:12

男爵府

$20/6件三文魚 即係平過order 啦.. 

大宅

畀面勳章

我都試過兩次,第一次好ok!新鮮又好味!仲買咗個保溫袋,話之後拎番去買嘢有9折!
但係第二次就唔多ok!我預先打去落order,點知佢畀漏咗兩件我,搞到又要行番轉頭…不過個哥哥仔都好識做送番盒雜錦壽司畀我地補數。但係唔知係咪唔記得落壽司醋…啲飯唔好食囉!

我尋日都有幫襯爭鮮…呢個價錢本町真係好難做!我諗佢地要喺款項方面做番多啲!同埋…品質控制要做番好啲!我都會畀多次機會本町嘅!

用戶要求終止服務

回覆 lorettamoon 的帖子

你咁講我就諗起...係, 我覺得舊飯太實同埋...係完全無醋味....

男爵府

回覆 titanlow 的帖子

就醋呢個問題我問過佢地喎.. 佢話如果醋太勁, 會蓋左D FISH生味. 我唔識呢D 野啦... 不過佢地肯接納意見. 如果你地有意見, 不如直接同佢地提丫. 我諗佢地會好多謝你地.

大宅

畀面勳章

豆豆B媽 發表於 13-10-2 16:57
回覆 titanlow 的帖子

就醋呢個問題我問過佢地喎.. 佢話如果醋太勁, 會蓋左D FISH生味. 我唔識呢D 野啦 ...
但我第一次食係ok,有少少醋又唔會蓋過魚生味但第二次真係…好似就咁喺舊飯面度放魚生咁…有啲怪

或者下次去買時同佢哋反映下先

大宅

回覆:馬鞍山富輝新開壽司外賣店

我前個星期六買左兩盒壽司,特價三文魚壽司仲細過鮮,另外雜錦都唔得。

原因:個人認為d飯唔好食,款太少。
佢係得幾個combo,整成一盒,每款得3-4盒倒。

我覺得d飯太甜,唔合格。

總結:no next time

男爵府

回覆 samantha392 的帖子

特價三文魚壽司 我就唔知有幾特啦. 會唔會平過爭鮮 呢?

不過小經營點都唔夠大機構憾架啦. 大機構就話可以以本傷人嗟, 況且大機構可以大量入貨, 入貨價bargin 空間就好大 , 可以做平d 唔出奇. 我淨係覺得爭鮮唔好食羅. D 野都唔多新鮮.

如果嫌款式少, 其實可以落order 訂, 就唔好買雪櫃個d . 之前 jm 都分享左order D 品質會好d .

飯個d 好唔好食就睇個人口味, 我個人就覺得ok 羅. 我自己食開元氣既. n 年前食過爭鮮, 都係no next time for "爭鮮"

複式洋房

samantha392 發表於 13-10-3 23:58
我前個星期六買左兩盒壽司,特價三文魚壽司仲細過鮮,另外雜錦都唔得。

原因:個人認為d飯唔好食,款太少 ...

我都覺得這間好一般, 吳明白點解仲可以講咁耐!

暑假佢剛開張時幫襯過, 見個哥仔幾靚仔, 在電梯口派紙

入到去見冇乜其它揀, 於是買左三文魚同帶子, 一般!
d 醬油同wasabi都是大陸貨.

前日見這裡還有人不停在講, , 再試多次! 這次比之前多了不少選擇, 有劍魚, 章紅, 鯖魚, , 甜蝦. 於是每樣買點試下.

這次佢地的價錢比之前貴, 醬油同wasabi依然是大陸貨! 三文魚比上次稍好, d 飯完全唔惦! 米用普通米, 好松散, 偏甜. 最失敗的是蝦和章紅(可能是立魚), 食落口一陣怪味, 肉質變晒, 明顯吳新鮮! 我咬左一淡頂唔順吐左. d甜蝦就冇變味. 希望有人講番比店主聽,吳改善下, d人吳會番頭. 馬鞍山大把選擇, 吳一定要幫襯這間!

總結, 咁的價錢 takeaway 壽司我覺得禾輋Jusco 的壽司幾好, 貴是貴了些, 但起碼似番壽司, 不會博大霧!

洋房

回覆:ezmum 的帖子

睇黎佢哋個飯都好飄忽下,我通常叫D大路野食,都算合格。

洋房

唉!入得嚟講嘢都係吹吹水,食得壽司的都係想平靚正,先會講咁耐!個人來說,比較喜歡支持小店經營,有心有人情味,而家啲錢都俾晒大集團賺晒啦,香港人真係要掙氣呀!尤其是下一代,有膽創業的真係要支持下!好過見到D靚仔只識洗錢!

新地  AGREED  發表於 13-10-8 16:49
豆豆B媽    發表於 13-10-8 08:40
lorettamoon    發表於 13-10-7 09:21

男爵府

回覆 bbgigi227 的帖子

我覺得要比較就同d 差不多檔次的比較. 如果下下要羅d 貴野來比較就無得比. 
我都會繼續支持元氣架, 咁佢真係貴得來好食. 不過間唔中都溝下d平d , 又食得下個d 來食羅. 我都係鐘意支持下d 細舖, 有心有人情味我都係好buy 家. 見個後生仔(即係個靚仔) 都好好服務態度, 非常欣賞. 

LittleEvelyn    發表於 13-10-8 08:58

複式洋房

cheuk23722 發表於 13-10-4 14:30
睇黎佢哋個飯都好飄忽下,我通常叫D大路野食,都算合格。
壽司吳同其它野, 因為是生冷嘢, 一定要新鮮先落得肚!
若果間細店價錢平, D野又同大間壽司店一樣咁好食, 我作為消費者, 當然支持細間鋪 la. 佢可能想做附近學生的生意卦, 其實我都想佢做好D, 等我地多個選擇丫馬.
上次食舊章紅魚完全吳入得口, 我估應該是之前有人order 左章紅, 佢要吳晒, 剩低的就比左我. 佢咁做mo 問題, 問題是佢 keep 吳好舊魚, 之前個係客, 可以食新鮮魚, 吳通我就吳係客, 要食D 變味魚?
我講的 jusco 壽司吳算貴, 8十幾蚊有十幾舊, 本丁12 舊都要五十幾蚊 la, 差少少之馬. 另外爭鮮 3 蚊舊, D三文同本丁差不多大舊, 而且日日清, 賣吳晒的會倒晒架, 我試過, 起碼吳差過本丁囉.

首頁
12345...6

尾頁

跳至