自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miss321 發表於 13-10-9 11:47
冇辦法,一般人唔識你,好睇表面。唯有而家從良,改變形象。
Agree, 始終對陌生人來講,心理上點都對一個有紋身既人有少少恐懼,我覺得可以理解既,除非佢地直情一開口已經睇唔起你,咁係佢地唔岩

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+kuromi_kuromi+於+13-10-10+

原帖由 CandyBaby830 於 13-10-10 發表
但好多人會先入為主咗,變咗一定失分!
我覺得紋身唔會,但金毛就一定中可以既話,染返黑安心d!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:咁又好難怪人嘅…有邊個三九唔識七嘅人係會

原帖由 abercrombie_bbb 於 13-10-10 發表
咁又好難怪人嘅…有邊個三九唔識七嘅人係會唔睇人外表先?紋身無得講,跟一世,但係衣著同埋頭髮顏色係要睇年 ...
我都知out 好多年,佢話自己要扮後生D靚仔過G.D!但染完剪完頭髮,個仔唔認得佢,都已經令佢好後悔仲即刻染返黑!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

CandyBaby830 發表於 13-10-10 01:37
我C6係有紋身,之前都染過金毛,但唔煙唔酒,放工會同仔仔玩!一個人要返兩份工,每日24小時只係得6-8個鐘 ...
唔使理其他人. 自己知道自己係咩人就得架喇,!!! 我兩公婆響兩個仔細時都同你一樣. 不過我同老公無理過D閒人.
你地兩個要加油呀!!!! 教好仔仔!!! ~

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

公爵府

大把衣冠禽獸呢- -金毛真係唔等於乜野

伯爵府

引用:我都有紋身同染髮,代表壞人咩? +

原帖由 kuromi_kuromi 於 13-10-10 發表
我都有紋身同染髮,代表壞人咩?
me too~~

大b駿逸細b駿晞

男爵府

回覆:金毛紋身=唔識做人父母?

中國社會眼光就係咁短視無知,人地外國唔會咁,我好明白你,我同c6都係咁,加上年紀細,早生b,成日俾人地奇視

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我愛唐英年 發表於 13-10-10 01:53
我反而想知紋身既父母之後點樣解答仔女對佢地係身體畫公仔既疑問

...
照答係紋身. 之後加多幾句. 爸爸都後悔. 細個唔識諗......你地唔好學爸爸呀. 要學就學媽咪啦....................下刪無數字.~
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:CandyBaby830+發表於+13-10-10+01:37

原帖由 大少拉 於 13-10-10 發表
唔使理其他人. 自己知道自己係咩人就得架喇,!!! 我兩公婆響兩個仔細時都同你一樣. 不過我同老公無理過D閒人 ...
我真係要加油!因為仔仔龍年出世,搵N班都已經好攰,仲要陀住小公主所以一搵學校就擔心面試既印象分!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:中國社會眼光就係咁短視無知,人地外國唔會

原帖由 jerryso1224 於 13-10-10 發表
中國社會眼光就係咁短視無知,人地外國唔會咁,我好明白你,我同c6都係咁,加上年紀細,早生b,成日俾人地 ...
我都係早生B,仲好記得生咗仔仔果陣,姑娘一句,恭喜你喎!又多舊玩具玩!

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

CandyBaby830 發表於 13-10-10 01:37
我C6係有紋身,之前都染過金毛,但唔煙唔酒,放工會同仔仔玩!一個人要返兩份工,每日24小時只係得6-8個鐘 ...
外表既野,各人喜好唔同,只要你係一個好父母,錫小朋友就得啦,肯同仔仔去面試,喺仔仔心目中就係好爸爸,咁就夠啦。
呢個世界總有膚淺既人。

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 CandyBaby830 的帖子

紋身係藝術,雖然我冇但唔覺得有問題,著西裝都唔一定係好人,有d人就係咁無謂扮清高,有傳染病就話要避開啫,紋身同染髮唔會傳染,有d常識啦

katherinelum  agree  發表於 13-10-10 14:47

伯爵府

畀面勳章

紋身金毛唔一定等如黑社會;

食煙飲酒亦都唔一定係壞人;

但以上兩點都好易令人聯想黑社會同壞人。

改變唔到人地,唯有試著改變自己。

katherinelum    發表於 13-10-10 14:48

大宅

引用:我C6係有紋身,之前都染過金毛,但唔煙唔酒

原帖由 CandyBaby830 於 13-10-10 發表
樓主,我同你都有同一個問題

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+miss321+於+13-10-10+發表冇

C6依家唔染髮,但係佢有紋身係頸,想遮都遮唔到!
搵塊大膠布痴一痴或者搽遮瑕膏、著恤衫遮唔遮到?

大宅

引用:Quote:原帖由+wendykaka+於+13-10-10+發表

所以我c6話學校或者媽媽會有活動都唔會同我,因為D人會因為佢既紋身而唔會同我哋一家講嘢!

...
染番個髪,著番四正d咪得囉!唔洗避咁嚴重!

katherinelum  agree  發表於 13-10-10 14:49

伯爵府

我c6都有紋身。仲要起手度。

但佢同你c6一樣,係個好男人好爸爸。但因為紋身的確俾人吾好印象,所以佢經常要帶手表遮住,或者穿長袖衫(因為翻工)

BB你來咗啦?

子爵府

BK Milk勳章

金毛紋身都唔一定係壞人, 如果柏芝d 仔申請入學, 我相信d 學校唔會唔收, 亦未必有不良影響囉。

子爵府

BK Milk勳章

漏左句, 碧咸夠金毛紋身啦

伯爵府

BK Milk勳章

引用:漏左句,+碧咸夠金毛紋身啦

原帖由 Babybaby120 於 13-10-10 發表
漏左句, 碧咸夠金毛紋身啦
因為D人係名人,我諗碧咸黎報幼稚園,唔洗in都即收入校!

首頁
12345...16

尾頁

跳至