網購天地

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Re: 淘寶網支付寶事情

匯豐銀行又收唔收手續費呀?

洋房

支付寶仍然用唔到渣打visa
請用渣打的mami 去支付寶客服中心反映下,
証明不是個別事件, 係個系統有問題, thx
CLICK

渣打我唔知收唔收charge, 定係匯率問題, 對港元多3%左右

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

星展又收唔收?
WW 寫道:

匯豐銀行又收唔收手續費呀?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

已提交,但都唔知有無人跟進
bobobo 寫道:
支付寶仍然用唔到渣打visa
請用渣打的mami 去支付寶客服中心反映下,
証明不是個別事件, 係個系統有問題, thx
CLICK

渣打我唔知收唔收charge, 定係匯率問題, 對港元多3%左右

男爵府

要的.渣打都要收1.75%手續費架.同恒生一樣囉.
渣打真係唔掂, 恒生/ 匯豐銀行都無呢d問題.
cubixluk 寫道:
咁渣打駛唔駛收呢 ? [quote]
bbrma 寫道:
[quote]
cojo11 寫道:
請問用支付寶需唔需要手續費呢?

恆生VISA收1.75%手續費.[/quote][/quote]

伯爵府

I also got the same problem that could not pay by Chatered Bank Visa card And I already reflect to Alipay.

It's OK on few months ago

別墅

我用DBS都唔得 :-( :-( ...

大宅

DEAR ALL:

我俾到VISA,但過了 24 小時都收唔到賣家發出<已發貨的電郵>
請問會否有問題,我又可以掂做 :-( :-( :-(

[size=large]請各位指點

大宅

NICNICMAN 寫道:
DEAR ALL:

我俾到VISA,但過了 24 小時都收唔到賣家發出<已發貨的電郵>
請問會否有問題,我又可以掂做 :-( :-( :-(

[size=large]請各位指點

你可以發站內信問番個賣家做乜仲唔發貨比你~~~一般佢地都會即日或隔日回覆你架。
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

HELP!! I have bought something but I can't pay by visa,they send me the reminder already, how can I do?

thanks

男爵府

用恒生visa啦,我試過無問題可以用到架.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我用唔到渣打走去申請DBS :-(
kiss_baby510 寫道:
我用DBS都唔得 :-( :-( ...

侯爵府

hsbc都ok, sc真係唔得, 可能因為verify的程序唔同, 所以support唔到3d認證

大宅

請問除左visa有其它方法比錢嗎?我要急住比$191蚊比賣家呀,thanks

大宅

xl,

或者等我試叫老公國內朋友係網上過數比你個賣家啦。但國內銀行間間都要收$10手續費(唔係我收架),如果你ok,請你問一問你個賣家有冇工商銀行戶口?要埋全名及所在地(例如:北京)。但因老公剛剛上機去了台灣工幹,所以可能要明日才可以聯絡到朋友入錢。
我confirm左ok,你才入$201到我HSBC戶口。
妹妹七個幾月,重21磅

伯爵府

You may try again coz I could pay via Chatered Bk Visa on yesterday

xl 寫道:
請問除左visa有其它方法比錢嗎?我要急住比$191蚊比賣家呀,thanks

大宅

bullbull

好呀!唔該晒!我問左再pm d informaiton比你啦!thanks a lot!

I try SCB visa just now , also can't work

:-(

大宅

bullbull

send 左e-mail 問買家,都冇覆我,我一有泊消息再pm你,唔該哂

伯爵府

xl 寫道:
I try SCB visa just now , also can't work---> strange ?-(

May need to keep on trying on everyday

你或者去香港招商銀行開張 All-In-One Card, someone said which can pay RMB online w/o charges, but need $50 annual fee.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我 23/3一連試咗 7天都唔得, 結果打幾次香港熱線問, 最後佢地問我攞咗咭 no. 佢地話農行做緊升級版, 可能入唔晒d咭NO. 最後我係 29/3 下午先可以付款.而家無問題了.最奇怪, 我一開首用時係完全冇問題嘅,所以,有時大陸啲嘢真比佢吹漲. :tongue:

[quote]
dorchiu 寫道:
xl 寫道:
I try SCB visa just now , also can't work---> strange ?-(

首頁
12345...8

尾頁

跳至