自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:世上竟有如此好的62! 唔洗做, 有錢有收入!!

人地生仔,我又係生仔…人地一出世送層樓,…講就係咁講,唔駛羨慕,但有時做得辛苦,都會諗埋d無謂野…

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

bluetulip 發表於 13-10-31 12:00
睇完我又唔覺得有咩好羨慕,佢老公自己白手興家,比到好生活一家人,咁就值得驕傲

...
同我一樣諗法

男爵府

前人冇幫手種樹
而家仲要辛苦搵$幇前人擔傘
我都羡慕有家底的人唔洗捱

子爵府

廷廷媽 發表於 13-10-31 11:40
佢老公冇做野?
靠62唔係好事, 富不及3代, 佢地使慣食慣, 佢62既錢可以令下一代再下一代衣食無憂嗎? 如果佢 ...

以前我信富不過三代
而家不信
只要買樓買地,富十代也可以
再沒有守不住祖業,生意失敗呢支歌唱了

禁止訪問

引用:前人種樹++++後人乘凉;新田先祖種++++福地

大宅

比較咁多都無用。命裡有時終需有嘛。今天你覺得她幸福,明天是否一樣咁好就難預料。大家加油!

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 維港 於 13-10-31 發表
前人種樹 後人乘凉;
新田先祖種 福地後人耕;
各有前因莫羡人~

禁止訪問

回覆:KiNnK 的帖子

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

NikoChan 發表於 13-10-31 11:40
知足常樂,有人好過你,有人差過你,唔需要比較

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Tataus 發表於 13-10-31 12:45
大把有錢人,你又恨得幾多個

侯爵府

回覆:KiNnK 的帖子

我都識呢d人,人地真係識嫁,成日買樓揸手

水晶宮

二世祖?睇你點睇啦!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

KiNnK 發表於 13-10-31 11:29
舊同事最近生左BB, 真係幸福到不得了, 羨慕死我地!!

舊同事十幾年前辭職回家做少奶奶, 當年因為佢離職先擺 ...
呢d係表面野,對個新抱點先?
係咪俾左錢就算,乜都唔管先?

我老爺奶奶成日覺得俾左首期筆錢之後買斷左我
嫁之前叫過我以後唔準俾家用屋企,因為已經收左禮金
(禮金數目唔多,首期筆錢佢個仔有份住
唔知佢地係咪覺得筆首期係禮金)

生左又話要俾佢改名
又限住買樓買邊個站(MTR)
買佢地住緊果度隔離個站(講緊行都係15分鐘路程)
都呀之呀左話「做乜買果度?要近佢(我)屋企呀?」
一定要人買佢對面個屋苑
(佢地自己住居屋,佢要我地買私樓
如果唔係,我估一定要我地買佢果度)

好彩,我老公冇理過佢地
我老公雖然孝順,但都好顧我感受

你舊同事仲收62咁多,都唔知私底下要乜
62也文也武乜都唔敢出聲

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

命水好。

珍珠宮

2018復活節勳章

原帖由 維港 於 13-10-31 發表
前人種樹 後人乘凉;
新田先祖種 福地後人耕;
各有前因莫羡人~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

KiNnK 發表於 13-10-31 11:39
佢老公幫老豆手!
點解有人咁好命, 讀小學個女都用緊IPHONE 5S(金色), 我仲用緊4咋
...

有咩問題, 我早前都仲用緊二手iphone 4, 而家都係用緊 3手 三叔機咋

大宅

引用:轉自fb+ +

原帖由 momoballs 於 13-10-31 發表
轉自fb
好可憐。

大宅

環保接龍勳章

回覆 KiNnK 的帖子

只係羨慕就可以~
唔好比較別人~
都係呢句 (( 知 足 常 樂 ))

侯爵府

人哋條命生得好, 唔恨得咁多, 夠食夠洗, 知足常樂

子爵府

一入豪門深似海,樓主淨係見到風光一面,62咁有錢,6299一定唔係普通人,樓主舊同事只係報喜不報憂。
人比人比死人,大把人慘過我地多多聲,凡事知足常樂,生活容易d過。

首頁

尾頁

跳至