跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 西區左鄰右里 - part 17

starry,

我車左同覆左勒. 頭先同 ivman 傾緊計...唔好意思.
聽日佢地又要返學lu ~~ 我個仔都好似成個人創晒咁, 都仲係日日問住 "我可唔可以玩這,可唔可以玩那"...比佢激死

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

卡路,

見到喇!

今日我要hugo收心養性啦, 除咗去學琴出咗去, 到而家都無出過去, 仲要佢溫中默tim! 佢主動肯溫都好快, 但我同佢預默後唔識既生字, 如螞蟻, 溫柔, 蘑菇....佢就坐咗成半個鐘都唔寫, 要佢寫佢又話要去poo poo

而家又要睇tv喇

別墅

starry^.^ ,

見到你上嚟真係好!你好嗎?太耐無上嚟傾計,都唔知講甚麼好! 我近來好失魂,check 完email, 都唔記得logout,剛剛我先發現自己上完bk又唔記得logout添!

其實我個仔都係一樣,佢呢排習慣遲起,我有點擔心佢下星期一返學唔知肯唔肯起身!

伯爵府

wahmother,

真係long time no chat啦

bk唔logout都唔會有問題ga, 我一向都唔logout既 email就當你close咗windows佢就會自動logout, 不過就真係唔係咁好囉!

細路個個都係咁ga啦, 大人都係ga...放完長假要返工都無心機做野

別墅

wahmother:

我都係無乜手尾的人, 所以都係無logout的多.

今早叫妹妹開始練番琴, 但係佢話: 我只係剛剛放假, 比我玩多陣先....咁都得!!

starry:
見你寫個"菇"字, 想問問:究竟同這個"菰"字, 哪個才是正字呢?

男爵府

starry,

係邊一課黎架? d 字咁深既 我都好耐無睇過呀仔既中文書lu.....今個星期六要睇睇先
starry^.^ 寫道:
卡路,

見到喇!

今日我要hugo收心養性啦, 除咗去學琴出咗去, 到而家都無出過去, 仲要佢溫中默tim! 佢主動肯溫都好快, 但我同佢預默後唔識既生字, 如螞蟻, 溫柔, 蘑菇....佢就坐咗成半個鐘都唔寫, 要佢寫佢又話要去poo poo

而家又要睇tv喇

別墅

starry,

我希望由明天開始,調校番d時間,早d叫仔仔起床!而我自己就要準備一下開學既野! :-P

我要煮飯啦!下次再傾過!

wahmother,

真係long time no chat啦

bk唔logout都唔會有問題ga, 我一向都唔logout既 email就當你close咗windows佢就會自動logout, 不過就真係唔係咁好囉!

細路個個都係咁ga啦, 大人都係ga...放完長假要返工都無心機做野

伯爵府

烏龍媽媽,

我仔課文係用"菇"....蘑菇! 在我記憶入面都應該係呢個岩wor~ 又係時候玩吓"最緊要正字"
烏龍媽媽 寫道:

starry:
見你寫個"菇"字, 想問問:究竟同這個"菰"字, 哪個才是正字呢?

伯爵府

卡路,

下星期四中默第九課 同 第十一課! 呢d字大部份係第十一課 [quote]
homacarol 寫道:
starry,

係邊一課黎架? d 字咁深既 我都好耐無睇過呀仔既中文書lu.....今個星期六要睇睇先[quote]

伯爵府

烏龍媽媽,

我查我家用既學生字典, 係用蘑菇....但亦可寫作蘑菰, 不過字典入面查唔到"菰"呢個字 唔知係唔係因為我本字典係小學至初中適用, 所以無呢
烏龍媽媽,

我仔課文係用"菇"....蘑菇! 在我記憶入面都應該係呢個岩wor~ 又係時候玩吓"最緊要正字" [quote]
烏龍媽媽 寫道:

starry:
[/quote]

洋房

各位大家好~
我剛報到的~
我住係堅尼地城架,
BB 9/2006 出世
請問岩岩JOIN 你地呀?

珍珠宮

畀面勳章

taccat, amanda888,

歡迎你地呀.....

各位,

冇入黎3日, 又開左新part!!!!! 我真係遲哂大到喇

我今晚9點幾至返到屋企. 本來schedule係7pm返到, 因為深圳塞車, 攪到9點. 岩岩食完dinner, 聽日又要返工喇... :-(

呢幾日, 好好玩呀!!! 最難忘係去zoo比gavin餵長頸鹿, 仲就係去一間小學參觀, 佢地成千幾人歡迎我地七十幾人, 仲有佢地當地電視台訪問, 仲有好隆重既表演, 真係好感動!

詳情聽日再講, 而家要執野喇..

男爵府

taccat,

Welcome 我都係剛搬黎中西區無耐咋...
taccat 寫道:
各位大家好~
我剛報到的~
我住係堅尼地城架,

男爵府

Teresa,

雖然係辛苦d, 但係有一個好好既體驗喎
gavin 一定都玩得好開心勒
Teresa 寫道:

各位,

冇入黎3日, 又開左新part!!!!! 我真係遲哂大到喇

我今晚9點幾至返到屋企. 本來schedule係7pm返到, 因為深圳塞車, 攪到9點. 岩岩食完dinner, 聽日又要返工喇... :-(

呢幾日, 好好玩呀!!! 最難忘係去zoo比gavin餵長頸鹿, 仲就係去一間小學參觀, 佢地成千幾人歡迎我地七十幾人, 仲有佢地當地電視台訪問, 仲有好隆重既表演, 真係好感動!

詳情聽日再講, 而家要執野喇..

男爵府

starry,

吓? 下星期四...咁咪好快lor, 唉,又要同呀仔博鬥.......
我仔好似未教第11課...唔會咁快默掛
卡路,

下星期四中默第九課 同 第十一課! 呢d字大部份係第十一課 [quote]
starry,

係邊一課黎架? d 字咁深既 我都好耐無睇過呀仔既中文書lu.....今個星期六要睇睇先[quote]

伯爵府

放假前我仔手冊已經寫咗下星期四要默啦wor, 你都知中默一定係同一日ga啦 [quote]
starry,

吓? 下星期四...咁咪好快lor, 唉,又要同呀仔博鬥.......
我仔好似未教第11課...唔會咁快默掛 [quote]

伯爵府

Teresa 寫道:

禁止訪問

別墅

記得有位中文老師教過我正寫係"菰", 通俗係"菇". 但有次囡囡的功課要寫這詞, 比老師圈出, 改寫"菇". 不過, 因為懶惰就沒有再追查下去. 不過都係時候要查明究竟了!

chrisnvic 寫道:
[quote]
烏龍媽媽,

我仔課文係用"菇"....蘑菇! 在我記憶入面都應該係呢個岩wor~ 又係時候玩吓"最緊要正字" [quote]
烏龍媽媽 寫道:

starry:
[/quote]

Hello...starry

我仔中文書係用蘑"菰".....上學期教左Lu.

chrisnvic[/quote]

別墅

hi, 你好!
你個bb係囝定囡?
岩, 點會唔岩. 大家都係左鄰右里!!

taccat 寫道:
各位大家好~
我剛報到的~
我住係堅尼地城架,

首頁

尾頁

跳至