興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇左好多回覆,有D JM好冇口德,祝人地仔女唔養自已都講得出?
你地可以講得好容易,有幾多個JM你地自已湊3個,唔好話其中兩個都係NEW BORN?他日你有逆境時你會希望身邊人咁樣對你講?

我知道唔養係我唔岩,有JM話唔要對TWINS,我想話生TWINS我有得揀嗎?我都想只係生一個,好多問題都可以解決,我有得揀咩?我可以唔要佢地咩?寵物同親生仔女真係可以比較?

我今日就係知道自己處理唔到先想到要為八哥搵過第二個主人,我唔想困住係屋企人獸大戰,或者永遠困佢入籠就係岩既處理方法?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:睇左好多回覆,有D+JM好冇口德,祝人地仔女

原帖由 testingabc 於 14-01-02 發表
睇左好多回覆,有D JM好冇口德,祝人地仔女唔養自已都講得出?
你地可以講得好容易,有幾多個JM你地自已湊3 ...
你不是真心愛動物的人,希望你以後唔好再養寵物害牠們了,多謝

---生命無價,請支持領養---

男爵府

引用:Quote:原帖由+testingabc+於+14-01-02+發表

原帖由 meko~ 於 14-01-02 發表
你不是真心愛動物的人,希望你以後唔好再養寵物害牠們了,多謝
agree..
我隻狗養歲半咋,我已經有時會擔心佢第時會死
我隻狗狗都曾經好曳,我都絕無一刻想放棄佢
而且你隻狗10歲了,好難搵人收養,你呢個時候都係陪多佢幾年姐,有無咁難?

別墅

明白有三個小朋友要照顧確實壓力很大,如果你家有工人的話應該可以幫輕唔少,又或者可否叫親戚朋友暫時代為照顧狗狗,待你過些時候適應咗再接佢返嚟呢? 其實小朋友有動物陪住一齊成長對佢地有好多好處架,可培養佢地嘅愛心及責任心,樓主試下正面D去睇,樂觀D開心D去慢慢適應,等BB地大多少少就輕鬆D架啦,竟畢同狗狗有十年感情,你仲有家人朋友但佢只有你一個,要好好考慮呀。

男爵府

公道點説,如果樓主真如某些回應所指咁殘忍,她大可把八哥放到愛協門口或放在街上扮走失了事,但她沒有,只想遇到有心人可收養。我相信她是期望有建議性的建議,而非一些惡意的批評。要湊三個仔真不容易,希望各位愛狗之人説話多點善意。

禁止訪問

回覆:邊度可以收留10歲八哥?

大宅

其實無心幫人淨係猛咁鬧人真係無乜意義, 都隔咗咁耐仲搵番出嚟鬧, 有乜為?

首頁

尾頁

跳至