自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

舊年半班家長整cupcakes & cookies,結果倒咗8成!!因為太多食剩,啲家長又唔拎番屋企,我同幫老師一齊清理現場
我只帶個菠蘿啫喱樹同棉花糖士的,唔食都可以放響書包帶走

candice0830  菠蘿啫喱樹   發表於 13-12-20 11:02

男爵府

引用:所以我仔學校講明每人帶4人份量

原帖由 gucci_ha 於 13-12-20 發表
所以我仔學校講明每人帶4人份量
我女學校都係

伯爵府

好媽媽勳章

引用:朋友做學校,+POST左相係FD,+一大堆食物!!!!

原帖由 pizzapark 於 13-12-20 發表
朋友做學校, POST左相係FD, 一大堆食物!!!!!
班主任應該party前與各同學協調一下,浪費食物、極不環保!

子爵府

回覆:學校聖誕聯歡會,整食物不要過量變浪費!!

知左好耐,我要整三文治所以我只係整左一包6塊方包切4份算

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:pizzapark 的帖子

我蒸咗1磅魚肉燒賣俾細仔,得32粒
仲差4粒先夠分俾全班同學+班主任s

大仔仲少,喺759買咗包急凍芝心xx卷
得21件

侯爵府

陪月勳章

amakvt 發表於 13-12-20 10:44
舊年半班家長整cupcakes & cookies,結果倒咗8成!!因為太多食剩,啲家長又唔拎番屋企,我同幫老師一齊清 ...
菠蘿啫喱樹

伯爵府

只要食唔晒的話, 小朋友帶返屋企就無問題

侯爵府

我個女話佢嗰班好小食物,約四張枱份量,廿五人分,而家好肚餓

寶石宮

2024年龍年勳章

正確

幸福可以好簡單

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

momobi 發表於 13-12-20 09:37
提意食5哂自行幫小朋友打包.
今年學校叫小朋友自備餐盒餐具, 食唔晒的食物每個小朋友都用餐盒拎回家. 讚!

伯爵府

引用:提意食5哂自行幫小朋友打包.

原帖由 momobi 於 13-12-20 發表
提意食5哂自行幫小朋友打包.
我仔學校係食吾哂嘅,叫同學仔攞d想食嘅返屋企,我整左豉油雞亦,個仔攞左盒沙律返尼。

子爵府

引用:所以我仔學校講明每人帶4人份量

原帖由 gucci_ha 於 13-12-20 發表
所以我仔學校講明每人帶4人份量
我女學校都係

子爵府

今年學校叫不要太多熱食,盡量帶包裝食物,帶保鮮盒,我買了兩包大薯片和兩包蝦條,四包冇開帶回來!保鮮盒還有其他ma ma做的冬甩!真係食物太多了!

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿女學校, 班主任安排幾位同學家長整野食, 冇收到 ORDER 收唔使整野返學,
我叫阿女帶左包糖同薯片返學
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

男爵府

同意

男爵府

回覆:pizzapark 的帖子

30x30=900人

翡翠宮

我仔仔個班主任會叫小朋友每人带個食物盒,開party時當碟用,之後會將食淨的食物分比同學帶番屋企

男爵府

我仔學校出通告叫唔好帶
學校会預備足夠的食物給小朋友享用

寶石宮

大宅

我女學校出通告,有晒分量,我女只需帶雞翼8隻

首頁
12345...6

尾頁

跳至