自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

回覆:有無人有好好的奶奶?

我奶奶好架

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:有無人有好好的奶奶

我有好好的奶奶和妯娌

瑪瑙宮

我 99 都好好的. 以前一齊住, 佢會:

1) 如果我放假响度, 佢去開買餸會買燒賣腸粉同我一齊食.

2) 佢試過過節整海參, 其他姑 9 話麻煩不如整第樣, 佢都整, 因為我鐘意食.

3) 無比過說話我聽.

4) 我係佢五新抱. 佢有次話: 我又係排第五, 我 99 又係好錫我.

5) 雖然過節佢會使未瞓醒的我落去街市同佢攞鳮, 佢都算對我好好了.

子爵府

我奶奶份人好簡單,有次佢以為老公激嬲我,走左去鬧老公,隔左好耐老公講返,知道奶奶企係我果邊嘅感覺好爽

大宅

我老爺奶奶都好錫我㗎。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我老爺奶奶都好好,
佢地傳統得黎算開通!

公爵府

到~~~ 真係除左長氣左啲之外,其他野都對我好好,從來唔會開口話我,我有左bb 6299成日特登整啲啱我食嘅餸菜同湯水,坐月果陣全程朝8晚9,貼身照顧,坐月湯餸,打理所有家務,日日煲水俾我沖涼洗手~~~ 平時想上嚟屋企都一定會早幾日打電話問我得唔得閒先會上嚟(雖然佢有我地屋企鎖匙),未有bb 之前,上嚟屋企係幫我地打掃,有bb 之後,上嚟睇bb 之外都會買晒餸上嚟煲湯煮飯一齊食,食完洗埋碗先走~ 所以我6299對我真係好好~~~

男爵府

我6299都好好

大宅

我6299 都對我好好

珍珠宮

呢個係咪晒命post?我冇咁好福氣,99對我唔好,好羨慕你地

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我99對自己個仔都唔係好,所以我唔期望佢對我好

水晶宮

我的99, 對我無欲無求,對我好好。
對我仔,即佢個孫,錫好到呢,無話可說。

大宅

我有!好到無得數,佢無做過咩野關照我,無幫我湊仔,無同我分擔屋企事,不過,佢唔會過問我任何野,唔會阻止或質疑我任何睇法,唔會講壞說話!我只係一個同佢無血緣,更無多年相處既一家人個種深厚感情,但我奶奶一句,你禁堅強,我唔敢打沉你,但如果你軟弱時,你隨時開聲,奶奶幾唔識都會學,學離幫你,我病,奶奶唔識㷛咩,但會山長水遠買粥比我,我要出差去Bali, 奶奶喊,因為睇新聞見有遊客比人捉左,好驚!我奶奶後生係一位無飯無家務既護士,滴水不沾,我問自己,我點解禁好彩,水十

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

到,不過之前生完BB都因為照顧問題攪到面左左,後來相處落,99都對我好好

我為貓狂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我果個唔係囉

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:我奶奶除了好多老人家都是的長氣同煩之外,

原帖由 一人之下 於 14-01-07 發表
我奶奶除了好多老人家都是的長氣同煩之外,是一個超好的奶奶。做所有野都是為了我地好,好錫我仔,好錫c6同 ...
好新抱
其實做新抱識體諒,老公都錫多d
第日個仔都會搵個好老婆嚟孝敬番妳

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我99好好,之前一齊住左5年……我身在福中不知福,而家分開住…差不多2年啦,佢對我們一家更加好同好大方,又錫我啲仔女……呢個99真係冇得頂【雖然我間中會激下佢】,不過佢對我完全冇隔夜仇,對我呢個頂心杉新抱算係咁,我出聲要求任何野佢永冇say no,好感激佢,真心希望佢長命百歲

伯爵府

引用:我奶奶除了好多老人家都是的長氣同煩之外,

原帖由 一人之下 於 14-01-07 發表
我奶奶除了好多老人家都是的長氣同煩之外,是一個超好的奶奶。做所有野都是為了我地好,好錫我仔,好錫c6同 ...
我99 好好架,幫我好多,好錫我,又會記得我鐘意食咩,好肯付出,有時仲好過我媽

大宅

畀面勳章

我老公全家(62 99 姑奶同叔仔)對我好好

大宅

我奶奶超級好。

首頁
23456...11

尾頁

跳至