自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:亞媽,我係生仔唔係生愛滋

Take care,保持心情愉快,平常心

翡翠宮

唔好介意啦老人家係唔識講野,希望今次無事。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝,多謝大家

愛 我 就 別 傷 害 我

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉 … 我係有 d 嬲,不過嬲完就算,我都係上黎呻吓

BBJOJO  乖  發表於 14-1-26 22:57

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

祝大小平安

子爵府

回覆:kitwong 的帖子

保重身體

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 kitwong 的帖子

我覺得你好堅強, 好勇敢, 比著我, 我唔會夠膽去CHECK遺傳科. 我姐夫都係同樣的病, 記得以前你出POST講你爸爸的病時, 都講過比你聽. 我家姐唔敢比佢女女去CHECK, 我亦唔敢問有幾多機會, 原來可以有一半機會咁多.
當日睇住家姐同工人姐姐點樣照顧我姐夫, 佢地真係好辛苦的. 工人真係做到腰酸背痛架, 當時工人姐姐剛剛同我家姐續第三張合約, 之後姐夫退化得好快, 姐姐照顧得姐夫好辛苦, 做做下話長期服務金都唔要, 要辭職, 我家姐求佢留低幫下手, 之後都繼續做, 但最後仲差兩個月完約, 始終頂唔順都係要走
,

大宅

希望bb冇事啦,祝福你!

珍珠宮

引用:回覆+kitwong+的帖子我覺得你好堅強,+好勇

原帖由 LMCK 於 14-01-26 發表
回覆 kitwong 的帖子

我覺得你好堅強, 好勇敢, 比著我, 我唔會夠膽去CHECK遺傳科. 我姐夫都係同樣的病, ...
因為當年眼見哥哥行路有問題,我開始擔心,咁啱我爸要入院照胃鏡,我就多口問醫生,所以醫生就幫我地排期見遣傳科!

因每次會有一半機會遣傳到比小朋友,我以家都等我囝夠 18 歲就同佢講,到時等佢自己決定驗唔驗,因為醫生話要等囝囝知道係咩一回事先會同佢驗,但我老公就唔係好想比囝囝驗,萬一有咩事驚囝囝接受唔到,但驗左冇事唔係安心 d 咩,萬一有咩事第日佢要結婚生 BB 都可以有個準備,我真係唔想個病一代代咁傳落去

你姐夫以家點呀?身體可以嗎?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kitwong 發表於 14-1-26 23:54
你姐夫以家點呀?身體可以嗎?
姐夫七年前過左身, 當時佢女女六歲佢過身果年, 我大仔出世, 所以我家姐好錫我大仔的.
,

伯爵府

樓主有遺傳病, 都唔會有人知幾時病發或會唔會病發???

既然而家都有左, 希望bb 無事啦! 祝一切順利

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+florapang0426+於+14-01-26+

原帖由 kitwong 於 14-01-26 發表
以家要等十六週抽胎水驗,希望今次一切順利啦!
希望bb一齊正常啦,依家唔好動氣住,至多少啲同阿媽傾計先囉,果陣我陀bb時都會盡量見少啲我唔想見嘅人架(即我99)

子爵府

育兒性格勳章

樓主,其實做過人父母嘅會心痛自己嘅仔女,你媽媽表達可能係差咗,不如你倒轉頭諗下,喺你媽媽個角度你爸爸有事,哥哥又有事,佢都好心痛架,因為我先生都係有家族遺傳病,我個仔都有一半機會有,所以我會明白你媽媽多d

珍珠宮

引用:Quote:kitwong+發表於+14-1-26+23:54+你姐

原帖由 LMCK 於 14-01-26 發表
姐夫七年前過左身, 當時佢女女六歲佢過身果年, 我大仔出世, 所以我家姐好錫我大仔的. ...
唔好意思,提起你 d 傷心事

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

祝大小平安

大宅

引用:Quote:原帖由+Sweetka+於+14-01-26+發表Tak

原帖由 kitwong 於 14-01-26 發表
佢緊本唔想我再生

睇佢點對我哥就知,我哥都有果個遣傳病,我哥以家好憎我媽,係屋企都唔多同我 ...
因為媽媽知道要照顧有病的小朋友
驚你同小朋友都受苦

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

作為一個媽媽,我好明白伯友既心態。同樣作為有遺傳病既媽媽,我都明白對子女果種心態。係好矛盾。
我都會勸個仔,要想清楚先好結婚同要生小朋友;對住個仔,總係覺得對佢唔住。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:Take+care希望今次bb無事唔好嬲啦,你呀媽

原帖由 Sweetka 於 14-01-26 發表
Take care
希望今次bb無事
唔好嬲啦,你呀媽只係跳咗幾個step問你,無心嘅。
Take care! 希望你bb平安,加油!

男爵府

希望一切平安

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

公爵府

Good Luck n take care.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

首頁

尾頁

跳至