自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

豬豬822 發表於 13-12-15 00:09
唔好意思我打錯字,係麵豉醬先真多謝你更正

感謝你解釋啲醬料有咩分別,同埋用嚟點整先好食啲 :go ...
唔駛客氣~

不過我覺得759賣果隻啡盒同紅盒雖然平,但D味好淡,所以我情願買返超市賣果隻牌子既醬

little_dragon  哎呀,我買咗盒紅色未用  發表於 13-12-22 21:17

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:豬豬822+發表於+13-12-15+00:09+唔好

原帖由 小歪仔 於 13-12-15 發表
唔駛客氣~
所以咪要交換情報,等JM唔好中伏

好食就大家分享吓

伯爵府

引用:數字屋情報站,計上次拉麵報料,各JM就選咗

原帖由 豬豬822 於 13-12-14 發表
數字屋情報站,計上次拉麵報料,各JM就選咗紅、黑、白係最好味ga,除咗拉麵之外...唔知大家又有無試過呢幾 ...
我對仔女最愛宮崎and長崎拉麵

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:數字屋情報站

想試,但太多款一直揀唔到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

椰子葡萄餅乾

好脆口味道唔太濃帶有淡淡椰香味

正價$21.5 7折後$15

珍珠宮

桃x多風味簿餅 ~ 蕃薯味

鍾意呢款有獨立包裝,每包有4片又簿又脆口,唔算太甜有蕃薯味

正價$13.8 7折後$9.7

珍珠宮

百x盒裝帆船朱古力

有朱古力味唔太甜,同麥餅配搭啱啱好,若然黑色盒黑朱古力有貨,更加食唔停口

正價$11.9 7折後$8.3

bubub0601  好味  發表於 13-12-29 22:18
bechube  綠茶味都好正架,果陣未有咁多759時我山長水遠都去買架  發表於 13-12-21 23:35

珍珠宮

栗x星星米餅 ~ 鹽味

食到淡淡鹽味米餅亦脆口,星星形狀係吸引之處 : yummy :

正價$17.8 7折後$12.5

珍珠宮

栗x招牌米餅 ~ 芝麻味

厚身啲好脆口外層醬油味幾香,有淡淡芝麻味

星星淡鹽味,呢款就濃濃醬油味唔咸,真係各有千秋

正價$18.9 7折後$13.2

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬豬822+於+13-12-14+發表數

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 13-12-15 發表
我對仔女最愛宮崎and長崎拉麵
有幾位JM話黃色(宮崎)麻麻,我就覺得口味有時大家都唔一樣,開呢個post就係想大家交流吓,好吃的不好的也歡迎分享

珍珠宮

引用:想試,但太多款一直揀唔到 +

原帖由 lokyan0901 於 13-12-15 發表
想試,但太多款一直揀唔到
對...想試太多,開post就係想大家分享交流吓

珍珠宮

引用:栗x招牌米餅+~+芝麻味+厚身啲好脆口外層醬

原帖由 豬豬822 於 13-12-15 發表
栗x招牌米餅 ~ 芝麻味

厚身啲好脆口外層醬油味幾香,有淡淡芝麻味
唔記得放相tim

珍珠宮

桃x多風味簿餅 ~ 特濃焦糖味

獨立包裝每包有4片,焦糖味濃略甜但好正ar ( 同系列嚟講係最甜ga )

正價$15.8 7折後$11.1

bubub0601  呢隻味成日比人買晒,買左牛油多士味,都好味  發表於 13-12-29 22:20

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬豬822+於+13-12-14+發表係a

原帖由 milktealai 於 13-12-14 發表
我都買咗麵粉,洗衣液,柔順劑
麵粉妳買邊款

之前買日本日清粉後轉韓仔粉,依家就用日本高森粉,會員超抵價$18 9折後$16.2

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+豬豬822+於+13-12-14+發表係a

原帖由 milktealai 於 13-12-14 發表
我都買咗麵粉,洗衣液,柔順劑

米粉我入咗左邊日本米粉,正價$18 7折$12.6

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

珍珠宮

新出泰國米有JM試咗未,可否分享吓好唔好食

越南米平平哋食得過,呢隻米我覺得受水啲要落多少少水

珍珠宮

fatdum 發表於 13-12-15 00:03
but I'm not member 而且從來都冇試過係佢到買野

平時買滿$150已經可以做會員,正價貨品即時仲有9折tim

fatdum  Thx  發表於 13-12-15 19:35

大宅

豬豬822 發表於 13-12-14 00:22
4 ~ 上面芥抹薯片
下面泡菜粟米圈朋友話正
粟米圈正
明太子味同八抓魚丸味都正

首頁

尾頁

跳至