樓市動向

跳至

首頁
23456...7

尾頁

翡翠宮

海韻同麗都都好舊呀, 我唔岩啦 .........

原文章由 J_D74 於 07-8-1 11:09 發表
我有時搭車同d亞太傾開, 佢地話麗都既管理幾好喎, 又維修好晒, 水唔黃, 不過當然, 如果你貪會所, 果到就麻麻, 不過抵住, 有無諗過海韻, 都好抵玩喎....

男爵府

kawaidesu,

好多謝你咁詳細資料, 因有2個仔, 點都要諗埋學校既野, anyway, thanks.

原文章由 kawaidesu 於 07-7-31 22:42 發表
830mama,

我搬入黎深井個年, 啊女讀K3, 但由於已有心儀小學, 所以無去研究ni區校網情況, 當年啊女幼稚園係葵芳, 坐校車返黎小半時左右啦, e家啊女係太子讀書, 一樣都有校車直達, 每日車程20分鐘啦 便返到學校 ...

禁止發言

大宅

不如你打去地產問下, 我上星期睇浪翠, 攞o左晉誠地產咭片
你打去問下: 26882988

原文章由 bonniebobo 於 07-8-3 11:08 發表
:lol: 我想問下豪景/海韻/浪翠/麗都/碧提大約幾錢租??
我之前問過,但無人答我呀:-( 可唔可以幫幫忙解答一下呢??
THANKS~~

日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

你想租幾大? 如果碧堤690, 好似約7000幾都有, 如果1010, 一萬至一萬一左右啦..其他的則不知行情, 其實你可以上中原or美聯的website睇下行情, 要幾詳細有幾詳細...租前有個心中價..

原文章由 bonniebobo 於 07-8-3 11:08 發表
:lol: 我想問下豪景/海韻/浪翠/麗都/碧提大約幾錢租??
我之前問過,但無人答我呀:-( 可唔可以幫幫忙解答一下呢??
THANKS~~

翡翠宮

碧堤啲租金升哂啦, 690-750 兩房單位講緊租 7500-
8000, 1010-1050呎三房單位講緊租 12000-14000
啦 ........

原文章由 kawaidesu 於 07-8-3 13:57 發表
你想租幾大? 如果碧堤690, 好似約7000幾都有, 如果1010, 一萬至一萬一左右啦..

禁止發言

大宅

原文章由 kawaidesu 於 07-7-30 20:59 發表
我經常在non-office hour 出入深井, 尤以出旺角區一帶最多, 因為唔係自己出去學野, 就係啊女出去學野, 坐Van仔通常只需25-35分鐘, 不過有時會坐52X去荔枝角MTR再轉幾個站, 真係半小時多di車程, 從未試過成粒鐘咁 ...

你好,我正考慮搬入深井,本人於灣仔番工,請問出灣仔最快途徑係點搭呢? 又需時大概幾耐呢? 還有如本人想兒子於九龍堂讀書,請問知否有冇校車可直達?

我都知問左 很多問題,多謝回答!
萬分感謝!

大宅

請問有冇人知浪翠3期 544呎 o既每季差o向係幾多呀??
謝謝

原文章由 wincygl 於 07-8-6 23:01 發表

你好,我正考慮搬入深井,本人於灣仔番工,請問出灣仔最快途徑係點搭呢? 又需時大概幾耐呢? 還有如本人想兒子於九龍堂讀書,請問知否有冇校車可直達?

萬分感謝!
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

民房

各位你好, 我都住在深井, '鄉村' 的樓價當然比不起外面, 但算是合理, 要為層樓供餐死又何苦? 環境空氣很好. 我平時工作忙, 周末到海邊舒展下, 又到麗都灣曬下太陽游水, 十分正, 可能我沒有小朋友, 講起比較輕鬆些吧.

最近check 地產, 租盤全城荒, 碧堤細單位要8000. 麗都寥寥無幾, 賣盤都不多, 荃威租盤要排隊. 現在買又要搵心水, 租又冇, 怎算, 究竟發生什麼事 ?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 wincygl 於 07-8-6 23:01 發表

萬分感謝!

~ 早上返工時間有(非法?) 村巴經西隧出灣仔, 亦有城巴去金鐘. (962b)

~ 見有唔少去九龍塘的保母車.

大宅

[quote]原文章由 830mama 於 07-8-1 16:21 發表
kawaidesu,

好多謝你咁詳細資料, 因有2個仔, 點都要諗埋學校既野, anyway, thanks.

深井是荃灣校綱,有馬基,荃基.浸聯.官小.石鐘山.伍季明.天佑等等,
都好多choice.

男爵府

tinmama,

thanks, :-P :-P

原文章由 tinmama 於 07-8-8 15:27 發表
[quote]原文章由 830mama 於 07-8-1 16:21 發表
kawaidesu,

深井是荃灣校 ...

別墅

我都係住深井我都覺得好好住..........都好方便,唔係想像中咁遠
伊淋公主 :-)2007年2月13日出世
http://hk.myblog.yahoo.com/kwongyilam0213

大宅

oh, 好似有幾日無入黎, sori miss左你地既問題...

深井出灣仔...早上有2個choices, 一係坐私營的小巴/巴士, 經青馬大橋出, 包左煩忙時間車經中環只需35-40分鐘左右, 問題係如果再坐去灣仔, 通常就係中環IFC外邊塞10分鐘啦, 去到灣仔預足50分鐘會好di!

另, 亦很多人坐962b, 我老公亦是其一, 早上車約12-15分鐘一班, 到金鐘約35-40分鐘, 也是行青馬大橋..

我住了深井5年, 每朝9點要返到位於灣仔的office, 我通常8:15am出門口囉, 其實什麼打風落雨, 分別都不大...由於不經屯門公路往荃灣方向, 所以交通時間非常stable.

我未入深井前, 住九龍灣上蓋, 唔好講笑, 我都係差唔多時間出門口, 所以, 原來交通時間唔等如居住地方的實際距離...

至於校巴, 最好入學前問清楚有無深井條Route, 就萬無一失啦, 每朝早上, 都有很多外區小學的校巴駛入碧堤, 你向心儀的小學打聽一下罷! 我啊女返太子區呢! 同屋苑合共有幾個同級學生...

原文章由 chan803 於 07-8-8 13:46 發表

~ 早上返工時間有(非法?) 村巴經西隧出灣仔, 亦有城巴去金鐘. (962b)

~ 見有唔少去九龍塘的保母車.

大宅

我都搬咗入深井一年半, 都覺得環境好ok
交通就要睇吓自己出入邊區而定方唔方便
因為我番工番中環, 日日962b, 時間亦好stable
但係我老公係沙田番工, 如果搭工車就要搭小巴去荃灣轉巴士
or係荃灣轉地鐵同火車....(因為我老公唔likey搭巴士)
所以用轉地鐵同火車呢條線都要成10個字
後來自己油渣車番工就4個字到由公司番到屋企

但係我想個女番港島區心儀學校, 可能遲d都要搬離深井啦
但係上星期睇樓, 睇城市花園同和富花園
舊到死, 自己住開新樓, 都唔係好想搬
但係又想個女讀d好d架學校....真係好煩

大宅

rollingcat,

想當年, 啊女都有考大坑的真光, 最後收左都唔讀啦, 因為真係不想搬家...那邊的樓, 不是自己住得起的!

原文章由 rollingcat 於 07-8-9 13:40 發表
我都搬咗入深井一年半, 都覺得環境好ok
交通就要睇吓自己出入邊區而定方唔方便
因為我番工番中環, 日日962b, 時間亦好stable
但係我老公係沙田番工, 如果搭工車就要搭小巴去荃灣轉巴士
or係荃灣 ...

大宅

原文章由 kawaidesu 於 07-8-9 15:00 發表
rollingcat,

想當年, 啊女都有考大坑的真光, 最後收左都唔讀啦, 因為真係不想搬家...那邊的樓, 不是自己住得起的!

因為我自己係教友, 好想個女入番教會學校, 又想佢讀per nursery
但係教會的幼兒班不多, 有都只限港島區, 好煩惱!!

大宅

hi there,

搭下嘴先, How about 汀九恆麗園?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

複式洋房

睛靈勳章

唔該, 想請問如果去尖沙咀可乘什麼車呢? 番工放工有村巴嗎?:lol:

原文章由 kawaidesu 於 07-8-9 11:25 發表
oh, 好似有幾日無入黎, sori miss左你地既問題...

深井出灣仔...早上有2個choices, 一係坐私營的小巴/巴士, 經青馬大橋出, 包左煩忙時間車經中環只需35-40分鐘左右, 問題係如果再坐去灣仔, 通常就係中環IFC外 ...

首頁
23456...7

尾頁

跳至