跳至

首頁
23456...35

尾頁

大宅

我尋日下午帶咗阿囡去體檢啦!不過就去咗上水龍豐果間康健,貪佢就腳。果個劉東華醫生超好呀! 佢不斷問長問短,檢查又詳細,足足睇咗十五分鐘呀!:lol

原文章由 fkkfi 於 07-7-30 17:30 發表
[quote]原文章由 fkkfi 於 07-7-27 01:20 發表

我琴日帶o左呀仔去body check, 真係值呢個機會見到醫生也懂中國藝術-變臉.

上星期五下午3點, 登門 ...

大宅

Hi Winnie_C,

我囡囡11個月識行, 係呀識行後成日要行, 又撞來撞去成日受傷

我都想安排d活動比佢...花都都想去睇下, 但我在職, 放工又晚, 要去睇都可能要就SAT & SUN

你去睇左先, 話d資料比我知呀.:loveliness:

我收到你電話了, 又會pm你我既電話, 你也可call 我

你玩唔玩msn? 我pm埋我個msn address比你, 日頭起公司傾msn方便d :lol :lol

係, 安基司個邊, 等9月都未遲...不過可能呢幾個星期會過去了解附近個環境或入去取下資料, 偷雞睇睇個場

原文章由 Winnie_C 於 07-8-8 19:36 發表
EMEN,

我囡囡成日一個人係屋企, 好悶吖麻, 佢十個月開始行路喇, 識行後活動能力好左,所以咪要同佢安排活動囉.

咁你聽日想唔想去花都睇下呀, 個導師好好人, 佢叫我唔使報住,上試下堂先決定喎.

我 ...

男爵府

Hi, everybody
今個星期6會去報名08下學期......

想問下如果有interview時會考d咩野架?

別墅

原文章由 henhen 於 07-8-9 12:34 發表
Hi, everybody
今個星期6會去報名08下學期......

想問下如果有interview時會考d咩野架?

唔使太擔心, interview時只係同家長傾吓偈, 俾d玩具小朋友玩咋.

出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

別墅

原文章由 bobohau 於 07-8-7 22:13 發表
係呀:-P

你o地有無打算開學前帶小朋友去打肺炎鏈球菌呀? 好似話兩歲後只係打一劑.
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 fkkfi 於 07-8-10 14:39 發表

你o地有無打算開學前帶小朋友去打肺炎鏈球菌呀? 好似話兩歲後只係打一劑.

Yes. 兩歲後只係打一針. 不過我無帶囝囝去打...........

複式洋房

我已帶o左我個仔仔去打肺炎鏈球菌針和水痘針啦!!
我都係等佢夠兩歲先去打,
因為打少支,就痛少次,
其實,佢o地都幾慘,
由出世到依家打o左十幾支針,
每年仲要去打流感針,
依家o的菌真係惡!!
要金錢之外,仲要忍受痛楚~~~
:-( :-(

原文章由 YuYuMother 於 07-8-10 16:48 發表

Yes. 兩歲後只係打一針. 不過我無帶囝囝去打...........

水晶宮

原文章由 anpanman_mama 於 07-8-10 18:18 發表
我已帶o左我個仔仔去打肺炎鏈球菌針和水痘針啦!!
我都係等佢夠兩歲先去打,
因為打少支,就痛少次,
其實,佢o地都幾慘,
由出世到依家打o左十幾支針,
每年仲要去打流感針,
依家o的菌真係惡!!
要金錢之外,仲要 ...

我帶囝囝打左水痘及乙型流感嗜血捍菌............

我同醫生傾過, 肺炎鏈球菌針我反而覺得唔一定要打.

複式洋房

近日的天氣,真係好差!!
唔知星期一的天氣會唔會好些呢?
否則,開學日會比較混亂~~

[ 本文章最後由 anpanman_mama 於 07-8-10 18:43 編輯 ]

大宅

我本來都諗住開學前去打肺炎果支針,不過唔記得左,下個星期一就返學,趕唔切啦,天氣又唔好,開左學先算了
天文台好似話星期一都會落雨,我諗我地第一日返學都好狼狽下,好彩我之前交左學費開學都可以煩少樣,希望返學放學既時間唔好有雨就好啦!!如果唔係都真係幾亂

大宅

我想問下學費係幾多?(我仲未交學費 ),諗住寫定將支票聽日早d去交。抬頭應該寫咩??

囝囝前兩個星期打左肺鏈球菌針,希望聽日開學一切順利!!

記得帶相機!

水晶宮

原文章由 hellora 於 07-8-12 09:31 發表
我想問下學費係幾多?(我仲未交學費 ),諗住寫定將支票聽日早d去交。抬頭應該寫咩??

囝囝前兩個星期打左肺鏈球菌針,希望聽日開學一切順利!!

記得帶相機!

半日班學費$2400 + 茶點費$100 = $2500 (total)

Cheque payable to "Anchors Kindergarten & International Nursery"

你又可以留空去到學校比 receptionist 幫你 chop 印.

水晶宮

各位媽媽,

如果聽日大雨, 可以幫小朋友著涼鞋, 帶黑鞋襪仔返到學校先換, 咁就唔洗小朋友對腳濕哂啦~~~

大宅

YuYumother,

Thank you!!!

聽日第一日上課,好緊張!! 諗起囝囝著校服個樣真係好得意!

水晶宮

原文章由 hellora 於 07-8-12 12:57 發表
YuYumother,

Thank you!!!

聽日第一日上課,好緊張!! 諗起囝囝著校服個樣真係好得意!

係呀, 佢地著起校服好得意, 好可愛架~~~~ :loveliness:

記住影相呀~~~ 我囝囝返學頭一個禮拜, 我地幫佢影相同video, 睇番好得意架!!

大宅

請問係學校入面或上堂期間,可唔可以影相同video架?唔該!

原文章由 YuYuMother 於 07-8-12 14:14 發表

係呀, 佢地著起校服好得意, 好可愛架~~~~ :loveliness:

記住影相呀~~~ 我囝囝返學頭一個禮拜, 我地幫佢影相同video, 睇番好得意架!!

大宅

原文章由 cfwn 於 07-8-12 14:39 發表
請問係學校入面或上堂期間,可唔可以影相同video架?唔該!

第一,二日可以的!(家長會講)

水晶宮

原文章由 hellora 於 07-8-12 14:48 發表

係可以架, 不過你影時要就住, 唔好影響到老師同小朋友上堂囉~~~

大宅

咁爸爸可唔可以同我同阿囡一齊上堂呀?(佢負責攞相機

原文章由 hellora 於 07-8-12 14:48 發表

水晶宮

原文章由 cfwn 於 07-8-12 15:00 發表
咁爸爸可唔可以同我同阿囡一齊上堂呀?(佢負責攞相機

我地頭幾日都係兩公婆一齊去架, 不過都係留係課室外圍.....如果個個家長都入哂課室就會好亂同好迫!!

如果無記錯, 好似係頭一兩日比你留低, 之後老師都會叫你地走. 好多時家長見到小朋友喊都唔捨得走, 不過要忍心走先得架, 唔係小朋友適應唔到架~~

假如你地去過應該知道課室既setting係點, 留係外圍都影到相架~~~

首頁
23456...35

尾頁

跳至