自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

別墅

畀面勳章

綜合甘多位JM的意見~~
唔通系我有問題?~~~比你地講完~~~
我現在還有點後悔太衝動!!~~~

其實我老闆有留我!~~~

佢叫我在妥協的情況下考慮繼續在這裡工作!!~~

妥協的意思是~~~繼續買海味,繼續有機會排JENNE,繼續翻深圳交收!。。。
唉!!!

bkfans  你咁計較, 辭職吧啦.  發表於 14-2-26 12:46
mavispun  其實可唔可以乘機叫佢加人工?  發表於 14-2-25 19:58
VickyCY  又唔係O既,如果你覺得份工悶、無前途,咪轉工。無話你唔啱。  發表於 14-2-25 16:16

伯爵府

BK Milk勳章

樓主個老闆應該係 姓 " 李 " !
認真就輸了!

禁止發言

回覆:今日辭職了

男爵府

Nannymui 發表於 14-2-25 15:10
其實唔止大陸老闆係咁,香港好多cheap老闆都係咁,我好多秘書朋友都遇過,例如,叫你去幫佢一家攞排隊台証 ...
我都試過帶老闆個仔去搞STUDENT VISA

男爵府

wyeth冷知識勳章

正常啦,我公司要財神,神早出去買燒味,又要喂埋公司條魚,有得出街仲開心啦JM

最近大少迷上鳥THOMAS...

男爵府

你本身有冇事業心先?如果只係打份工,working hour 唔長,pay又可以,我覺得office hour幫老細做私人嘢完全冇問題。老實講普通文職工好多事都係做啲濕碎嘢,你咪當去行下街囉,仲好過坐office發毛。

禁止訪問

回覆:豬肥腩 的帖子

子爵府

如果人工高,當係外勤我覺得幾好,唔使成日係辦公室!不過樓主接受唔到就冇辦法啦,辭職開心啲既當然支持你啦

子爵府

引用:綜合甘多位JM的意見~~唔通系我有問題?~

原帖由 豬肥腩 於 14-02-25 發表
綜合甘多位JM的意見~~
唔通系我有問題?~~~比你地講完~~~
我現在還有點後悔太 ...
係架,我幾羨慕你份工添,周圍去下,仲要返五日工咋喎

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

我舊公司Admin+HR+秘書係一個同事,又送件又洗杯,有時要幫老細處理私人嘢,有時又要OT或早返開會。。。簡直是一個超人

大宅

引用:老闆是大陸人,上年專才輸入黎左香港!佢俾

老闆是大陸人,上年專才輸入黎左香港!佢俾我最理想的工作時間,每天930-1700,5 days wk, 紅日休息的辦公 ...
唉!似做呀嬏的工作!!

男爵府

請問樓主可以介紹我去做嗎?或者pm我公司名我去見工,佢既時間岩我 , 我又唔介意做呢d濕碎野, 你老闆份工種岩晒我既性格。

珍珠宮

我都做過PA性質工作,排隊買嘢係啲junior grade嘅PA做嘅,雖然話PA係要做老闆私人嘢但都有界線,而且10k唔難搵,走得啱

珍珠宮

做得唔開心, 又有c6支持, 又唔等住你份糧開飯, 轉囉~~

伯爵府

引用:但系JENNY+COOKIE真系有咁好食咩?~點解唔

但系JENNY COOKIE真系有咁好食咩?~
點解唔可以系男罐COOKIE~?~~
系大陸人先至覺得好食, 之前幫個大陸老闆排過, 一排3粒鐘,因為人太多, 做既得2位,絕對系店舖既宣傳手法, 我食過, 唔識飛又唔好食, 而家隔離間茶記都有田賣, 不過貴一陪價錢

cheung2000  我都覺得幾好食,不過排2個鐘我又唔會   發表於 14-2-25 16:46

伯爵府

引用:Quote:原帖由+豬肥腩+於+14-02-25+發表但系

原帖由 zhouzhouBB 於 14-02-25 發表
系大陸人先至覺得好食, 之前幫個大陸老闆排過, 一排3粒鐘,因為人太多, 做既得2位,絕對系店舖既宣傳手 ...
隔離茶記有得賣, 唔系有田賣

伯爵府

樓主, 東家唔打打西家, 自己唔開心無謂勉強! 祝早日搵到荀工!
Praise the Lord!  

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主, 我做左 10 幾年妹仔, 從小做到而家唔大又唔小既老秘..

幫老細做私人野在秘書角度來講係正常既, 佢地心態係當妹仔, 管家咁洗人
老細不分種族架.. 我有個舊老細, 亞差話自己係美國佬, 佢連 $40 FARE DIFFERENCE 都唔比番我呀, 我平時幫佢做做埋埋幾多私人野丫.. 我做 TEMP 咋, 搵幾十萬一個月都要個秘書自己拎 40 蚊請佢坐飛機...

其實, 真係要問下你自己想要咩類型既工作, 你就會決定到你自己想行咩路, 想 HEA 既你呢份工絕對有, 想博既就轉工

尼古丁  我理佢咩人, 只管好唔好人,出埋只比你打工TEMP即走啦  發表於 14-2-25 17:07
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

排隊喎咁都得

子爵府

回覆:豬肥腩 的帖子

如果份工真的無野做。出去排下隊,我又ok wor!
另外,人工滿意嗎?

首頁
23456...12

尾頁

跳至