單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:mousepad88+發表於+14-8-25+15:14+我

原帖由 Macusmama 於 14-08-25 發表
佢仲好笑,唔離婚,比我同仔女係宿舍住喎,之後比好少錢,真當我二個細路係乞兒囉...我己同佢講唔需要養我但仔 ...
佢係軍裝定其他部門?佢唔在乎啦已經,因為佢都知道件事揚左,對佢都無影響,重點係佢而家想保住錢繼續風流快活,氹掂個小三已經忘記人性,所以咪諗佢,俾唔到,寄去大老細到,直接向下傳,快靚正!

珍珠宮

mousepad88 發表於 14-8-25 17:05
佢係軍裝定其他部門?佢唔在乎啦已經,因為佢都知道件事揚左,對佢都無影響,重點係佢而家想保住錢繼續風流 ...
佢係軍裝,報案室後勤...佢唔在乎升唔升啦,不過我唔理...我令願楊出去仲好...我交比律師搞,唔理了...正人渣...

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆:Macusmama 的帖子

我情況 係佢有小三 呢個月 走左幾次 但轉頭又返黎住 係我迫走佢 佢個心都唔係我度 。

我同佢講 唔離婚 起碼等小朋友大晒先離 但佢呢頭答應 轉頭又話 減家用 因為佢要開另一頭家

琴日 約左佢睇戲 跟住我地返屋企 。佢一定當我係工人,當呢度係酒店 。。
各位 我可以做咩保障到兩個小朋友???

複式洋房

引用:我情況+係佢有小三+呢個月+走左幾次+但轉頭

原帖由 ching070707 於 14-08-26 發表
我情況 係佢有小三 呢個月 走左幾次 但轉頭又返黎住 係我迫走佢 佢個心都唔係我度 。

我同佢講 唔離婚 起 ...
好似好似,我發覺除左唔負責任外,男人有個共通點就係以為回家就可以減家用,試過話唔回家就多點,佢話:係你話唔回就多,而家我回來就減啦。當然佢有佢講,我有我收,反正佢講咩大話我都知,姐妹,唯一可做就係叫佢俾,唔係佢話幾多,係生活必須用幾多,錢最實際,佢個心係點由佢,我就同自己講,拎得幾多好過益小三,有大有細要我養,錢唔係萬能,但可提供我更好生活

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆:請問有無單媽或爸係公務員,己離了婚,可以分迆程序嗎

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

mousepad88 發表於 14-8-26 10:18
好似好似,我發覺除左唔負責任外,男人有個共通點就係以為回家就可以減家用,試過話唔回家就多點,佢話:係 ...你都仲好啲,佢肯比,我呢個死野,一毫都無比,問了多次都係吵架,咁咪上COURT囉...

珍珠宮

ching070707 發表於 14-8-26 06:11

我同佢講 唔離婚 起 ...哇,你都得架,你仲可以比佢自出自入,換鎖啦,仲有佢唔當你係工人,出面邊有比佢使...傻瓜...
我唔使佢養我,只要比小孩生活費就OK了...

珍珠宮

你地仲住係宿舍?

ching070707  係 佢又扮無野。   發表於 14-8-26 16:25

珍珠宮

ching070707:當然佢唔係傻的....佢想係度住,唔會受小三控制,如住係小三家,佢係咪要比伙食,咁小三從中控制,因佢知道呢個男人走唔到,小三想點,個男人都應承住啦...

男人只係想盡量唔想比生活費,都係錢...你估真有情咩??如有情,佢都會考慮先上小三啦...

掉左件垃圾擺啦...
人渣...
要返都唔要...

複式洋房

我和我先生相識了15年,三年前佢考到警察之後我哋終於結婚,佢做咗警之後成個變晒,我同佢結婚只有2年,佢而家為咗要同佢個師妹一齊,迫我離婚,我為個得11個大架仔唔想同佢離婚,而且我仲鐘意佢,我咩都忍佢,攪到自己有抑鬱,後來當我話比佢知我有咗,佢叫我落咗佢,為咗佢曾自殺,現在唸番覺得自己好傻。因為而家我肚入面個bb無咗,我終於先肯醒,呢個男人唔值得我去愛。我決定要離婚,想爭取最大架福利。但我好迷惘唔知要做D咩,小產之後我無見我先生,我怕自己心軟咩都應承。有無人可以幫我,比D意見比我,唔該各位!

大宅

引用:Quote:mousepad88 發表於 14-8-25 15:14 我

原帖由 Macusmama 於 14-08-25 發表
佢仲好笑,唔離婚,比我同仔女係宿舍住喎,之後比好少錢,真當我二個細路係乞兒囉...我己同佢講唔需要養我但仔 ...
亡命煙央、唔駛諗將來,性在夠開心,明無?

珍珠宮

Yomimei 發表於 14-8-26 19:50
我和我先生相識了15年,三年前佢考到警察之後我哋終於結婚,佢做咗警之後成個變晒,我同佢結婚只有2年,佢 ...
你離婚啦...你有做野嗎?你有看醫生嗎?最好去政府睇,你的精神問題,同埋揾社工幫忙...

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆:Yomimei 的帖子

複式洋房

回覆 Macusmama 的帖子

想離婚,有工作,無錢淨,想揾法緩好律師。精神方面有睇E生,康復中。

複式洋房

回覆 ching070707 的帖子

好憎警察,更憎女警!

複式洋房

引用:回覆+ching070707+的帖子好憎警察,更憎女

原帖由 Yomimei 於 14-08-27 發表

好憎警察,更憎女警!
無論係咩職業都有咁嘅人,你要堅強

珍珠宮

Yomimei 發表於 14-8-27 14:24
回覆 Macusmama 的帖子

想離婚,有工作,無錢淨,想揾法緩好律師。精神方面有睇E生,康復中。 ...
有工作就可以了,你沒有小孩都好,我地有小孩就煩些...

珍珠宮

Yomimei 發表於 14-8-27 14:28

好憎警察,更憎女警!
當然係男既衰架啦,自己唔知道自己立場也不夠定力,同事影響,其實好睇佢自己內心,再加上女警更加行得快啲...
不過小三知道對方有家庭通常開頭唔介意,之後又係要上位,要坐上正印寶座...
呢啲小三係唔會有好結果架,我同事(男)佢同佢老婆有二個仔女,結婚多年,又係有小三好多年...之後醒悟,同佢老婆表白了,佢用左年幾做好自己,對老婆好,佢回頭事岸係好事...佢就同我講,佢啲朋友十個有九個都有小三,但都係家破人亡,同小三無一個有結果...

放心做好自己,神有安排去懲罰佢地,唔好再想...打扮自己,唔好做怨婦,人地以為你痴左線...唔抵...

Yomimei  講得好!  發表於 14-8-30 14:59

複式洋房

引用:Quote:Yomimei+發表於+14-8-27+14:28+回覆+

原帖由 Macusmama 於 14-08-28 發表
當然係男既衰架啦,自己唔知道自己立場也不夠定力,同事影響,其實好睇佢自己內心,再加上女警更加行得快啲...
...
真係好鐘意你

大宅

引用:Quote:Yomimei 發表於 14-8-27 14:28 回覆

原帖由 Macusmama 於 14-08-28 發表
...
愛情系幻象、婚姻系承諾、子女系終生的責任。
如果尋求 開心、少責任、少束縛的男女感情生活,婚姻、生兒育女 根本唔適合!

點解明明結咗婚,仲要有外遇啫?
咪系承諾、責任、長期對住同一個,又悶 又 沉重嘛?

難得出面大把available的新鮮異性,只要放低包袱、保證玩得爽! 今次玩得唔夠爽,咪諗計下次點可以更好玩!

外遇系建基於背信棄義之下,有得一次,就唔難有第二次。 一件污、兩件穢! 無所謂!!

如果話對得耐悶、無耐性再包容、磨合,無論對象是誰,遲早結果也是一樣!
除非雙方經過多番離合,深明曾經滄海,學懂要珍惜眼前人,嘗試在日復日的生活中找新意 或 甘於平凡。 否則,始終是隻無腳的雀仔 或 候鳥!
終歸不會長遠停留。

簡單d,查理斯 卡米拉 呢對極品,蹤使當年愛得死脫,搞到翻天覆地,老巫婆最後坐正又如何??

婚姻需要長期相處,要歷久常新,系好大學問!
無奈現代人乜都要快、追求即時滿足…… 無計。

首頁

尾頁

跳至