跳至

首頁

尾頁

複式洋房

哈佬, 各位媽咪:

上嚟講吓近況呀!

我的monkey仔番咗學後, 識講咗好多說話, 又講英文, 又講普通話( 哈哈 , 只係發類似的音.. ). 幾活潑, 幾開心...:-P

別墅

原文章由 Kiruru 於 07-10-9 14:01 發表
哈佬, 各位媽咪:

上嚟講吓近況呀!

我的monkey仔番咗學後, 識講咗好多說話, 又講英文, 又講普通話( 哈哈 , 只係發類似的音.. ). 幾活潑, 幾開心...:-P

My son suddenly say a few mandarin words when I was talking to him .

民房

回覆 #61 Kiruru 的文章

你的monkey仔讀邊班? 我仔仔係雅麗斯今年讀K2H全日班.

大宅

KoB 9月返 k1 全日班啦..有冇同學仔可以傾吓

大宅

我個仔讀咗1年n班我覺得佢麻麻,好彩只係唸住讀1年,學校有d老師係幾好,有d麻麻我個仔比較坐唔定,老師又攪唔掂,就帶佢遊街即係係學校行來行去,又比我99見到一班小朋友玩嘅時,老師就夾住佢唔比佢玩,當然我仔唔制呢,當時還一手捉其他小朋友,又摟到我個仔隻手,因為就有1個多讀完,我就提早6月尾退學,佢哋連上學期成績都無比番我,

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個女都讀咗1年N班, 但整體上我都好滿意, 我個囡都好鍾意老師, 我自己就覺得學校整體上 ok, 不過我不知道N班同K班會否有分別!

大宅

其實好唔好都係見仁見智, 老師有愛心係最重要, 有時有d 小朋友又真 under control...

安安太太, 咁你囡囡會唔會讀 k1 呀...

原帖由 安安太太 於 10-7-29 12:08 發表
我個女都讀咗1年N班, 但整體上我都好滿意, 我個囡都好鍾意老師, 我自己就覺得學校整體上 ok, 不過我不知道N班同K班會否有分別!

民房

[quote]原帖由 KoB媽 於 10-7-28 13:48 發表
我小朋友今年升K.3,老師巳相處2年感覺好好,小朋友學到好多課本以外的知識,感激!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個女讀埋4月已經退咗學, 因為我地搬咗屋!

原帖由 KoB媽 於 10-7-29 17:19 發表
其實好唔好都係見仁見智, 老師有愛心係最重要, 有時有d 小朋友又真 under control...

安安太太, 咁你囡囡會唔會讀 k1 呀...

大宅

我無記錯學校好似有個外籍老師, 小朋友係咪日日都可以去英文課, 又有 phonics 學, 又有普通話, 其實最重要小朋友開心...又多課餘活動玩

原帖由 pigpig_chow 於 10-7-30 01:14 發表
[quote]原帖由 KoB媽 於 10-7-28 13:48 發表
我小朋友今年升K.3,老師巳相處2年感覺好好,小朋友學到好多課本以外的知識,感激! ...

別墅

我囡囡9月返下午班,不知會喊多久才會乖乖地返學。
這兒有沒有下午班的媽咪呢﹖

大宅

囡囡有冇返 n1 班呀, kob 返 n1 班時都喊咗 2 weeks... 不過佢地會好快習慣~~放心啦

原帖由 BBchristmas 於 10-8-4 10:15 發表
我囡囡9月返下午班,不知會喊多久才會乖乖地返學。
這兒有沒有下午班的媽咪呢﹖

別墅

我PM左你.

原帖由 HappyHelena 於 10-7-29 00:25 發表
我個女都岩岩上完N1, 佢番得超開心, D老師又好錫佢, 不過因為哥哥番開ST. PETER, 所以K1都會轉校啦...

你地有無人想要校服AR? 我見佢番左1年仲好新架, 有興趣PM我啦! ...

別墅

讀雅麗斯=將個細仔推了入懸崖太誇張了!
每間學校, 老師都有好有唔好...

我個女由N班到依家升K3, 當中也有開心同唔開心事!
無話百分百.

見到大家寫了呢間學校禁多負面既野, 想講下正面既事實, 咁會公道少少!

其實, 雅麗斯提供多類課外活動給小朋友報讀, 這方便了家長, 教得好唔好就是另一回事.

亦舉行好多走出課室既活動, 提供好多機會俾小朋友出外表演, 參加比賽令小朋友提升自信, 見多識廣.
安排得幾好的.

原帖由 Kiruru 於 07-8-9 22:48 發表
Hi, AnnieClarabel,

我個大仔而家讀胡少. 其實每間學校都有好處同唔好處, 當時對梁李有點唔滿意, 主要係當時個principal比較舊派, 學校同家長無溝通. 有一次, 亞仔好好彩地在朗誦表演中取得亞軍, 領奬時影了 ...

複式洋房

雅麗斯,不知幾好呀~
我個大女上年入學9月升k2
以前我果女唔肯主動.. 依家好肯幫同學仔~~不知幾咁好呀
老師又好,校長都ok~
我囝囝下個月又上k1班啦..

親子活動都幾充足...

大宅

KoB 琴日開始正式返全日班...唔知習唔習慣呢, 有冇小朋友係讀 1C 班全日班....

原帖由 jason520 於 10-8-11 10:18 發表
雅麗斯,不知幾好呀~
我個大女上年入學9月升k2
以前我果女唔肯主動.. 依家好肯幫同學仔~~不知幾咁好呀
老師又好,校長都ok~
我囝囝下個月又上k1班啦..

親子活動都幾充足...
...

別墅

幫朋友徵求雅麗斯冬季N1女校服 , pls PM me.

民房

原帖由 KoB媽 於 10-9-7 17:36 發表
KoB 琴日開始正式返全日班...唔知習唔習慣呢, 有冇小朋友係讀 1C 班全日班....
Ko B媽你放心la,你現在的班主任之前係我小朋友2年既班主任,ms cheung會令小朋友學到好多野同獨立,過要時間適應,每年都有家長觀課去睇下就知!

大宅

KoB 真係好鐘意 Ms Cheung....而家返學不知幾開心, 連病都話要返學...

原帖由 pigpig_chow 於 10-9-23 23:09 發表
Ko B媽你放心la,你現在的班主任之前係我小朋友2年既班主任,ms cheung會令小朋友學到好多野同獨立,過要時間適應,每年都有家長觀課去睇下就知!

首頁

尾頁

跳至