在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

睛靈勳章

pretty05,

我都係日日扮忙 !

原文章由 pretty05 於 07-8-14 13:47 發表
我都係返工無乜野做架....除左有時搞活動個日就要忙到死..不過一年都只係幾次姐...平時都好閒..同你地樣一日大約2小時係做野. .又唔講得私人電話喎, 都係好像尔地咁上下bk , 同msn網友傾下計, 因為我d朋友 ...

大宅

Meisuen

我就係有2個細路, 所以唔想走住, 我大女8歲, 細仔19個月多啲.

都要係呢間公司坐住先啦. 我間公司都叫大既, 不過工作分得好散好細. 排到我都係好細件又好快完成既工作囉.

不過我都可以上網找功課既資料, 係老闆批准既. 都係好處黎既.

男爵府

好媽媽勳章

我想扮都無得扮呀, 不過我老細都唔多知我地平時做緊乜, 而且公司人小....同事又ok.因為大家都齊齊玩msn痳...哈...哈...我個位最死...成部攝錄機影得正..不過都無計我都照上...因為唔上網打發時間 , 我真係唔知可以做 . 不過我就無你地咁積極咁勤力...仲不斷進修...我真係師奶心態, 又無事業心, 但求份工穩定,準時收工, 容易請假就滿足啦..因為我有個仔仔, 大家都知有小朋友, 好多時都要特發性請假...呢點就最岩我呢..幾時請都ok 哈...哈.......

大宅

原文章由 Meisuen 於 07-8-14 15:11 發表
pretty05,

我都係日日扮忙 !

Hi,你好. 我又係日日扮有嘢做,雖然好多人都知我無特別嘢做!
加上我個位"勁張揚",忽然間會有大老闆行過,所以唔可以明目張膽做無謂嘢,真係得閒之中都有壓力.

我在公司會做以下的"個人公務"
- 通常我會幫阿仔設計課外習作,仲要彩色打印!
- 編好阿仔的課外活動時間表
- 幫阿仔的課堂project揾資料
- 寄支票找咭數.水.電.煤等
- 打電話同朋友/同學傾電話,我們協定私人電話只在辦公時間傾,放工後一定不會通電,因為要隌仔!

如果讓同事看見呢個post,真係隨時"炒得"!

侯爵府

睛靈勳章

bobo_bo99,

咁妳仲話畢業搵過份工 ! 尼份勝在準時收工人工好喎! 妳讀咩姐 ? 我都冇mud 上進心囉, 求其有份工人工ok收工準時就ok! 所以希望公司唔好炒我, 等我做到退休先啦 !:mrgreen:

原文章由 bobo_bo99 於 07-8-14 15:15 發表
Meisuen

我就係有2個細路, 所以唔想走住, 我大女8歲, 細仔19個月多啲.

都要係呢間公司坐住先啦. 我間公司都叫大既, 不過工作分得好散好細. 排到我都係好細件又好快完成既工作囉.

不過我都可以 ...

大宅

Meisuen

我讀緊個行政既學位, 出年畢業. 我都出黎做野成11年. 我想做個行政經理囉. 其實我經驗係夠, 不過學歷唔夠, 所以先至要讀書. 想找多少少錢俾啲仔女好小小既生活囉.

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

除了有function個排多d野做,平日都可以係公司上下網,去吓員工餐廳飲吓咖啡:mrgreen:

別墅

你地好,,我好慘,因係公司都冇乜機會上到網(自己個位冇電腦)
我每日工作如下
1.返到 公司食早餐睇2份報紙+頭條&am730&每日
2.午飯(公司冇人上一陣網)
3.行街,有時會買定餸(放工返屋企煮),當然唔會咁過份LA .12點食晏.1點30會返到"坐"位
4.坐到4:30收工.(有時會收下甲咁LA )
偶然都有O的野做下..&間中會幫BOSS出街做野.2點幾就出去,有時返到屋企都唔使4點
其實我份工唔係人人做到 ..因為真係好悶...就因為咁,令我可以留返O的精力,返屋企"博殺"(煮飯&同囝囝玩)!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

可以一齊傾嗎?

我又係返工冇乜野做, 有時甚至係...完全冇野做..... 又冇人理我....
好多時返工都係坐7-8個鐘就收工.......

侯爵府

睛靈勳章

maymei,

妳份工收咁早既 !

原文章由 maymei 於 07-8-15 00:13 發表
你地好,,我好慘,因係公司都冇乜機會上到網(自己個位冇電腦)
我每日工作如下
1.返到 公司食早餐睇2份報紙+頭條&am730&每日
2.午飯(公司冇人上一陣網)
3.行街,有時會買定餸(放工返屋企煮),當然唔會咁過 ...

侯爵府

睛靈勳章

bobo_bo99,

咁我祝妳心想事成啦 !

原文章由 bobo_bo99 於 07-8-14 17:40 發表
Meisuen

我讀緊個行政既學位, 出年畢業. 我都出黎做野成11年. 我想做個行政經理囉. 其實我經驗係夠, 不過學歷唔夠, 所以先至要讀書. 想找多少少錢俾啲仔女好小小既生活囉.

侯爵府

睛靈勳章

brbaby2007,

咁好冇人理妳既 ? 妳個 boss 都唔理妳 ? 做邊行架 ?

原文章由 brbaby2007 於 07-8-15 00:28 發表
可以一齊傾嗎?

我又係返工冇乜野做, 有時甚至係...完全冇野做..... 又冇人理我....
好多時返工都係坐7-8個鐘就收工.......

大宅

Meisuen

多謝你先.

原來都有好多媽咪同我地一樣嫁喎, 多啲人一起傾計, 時間過得快啲嫁.

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

[quote]原文章由 brbaby2007 於 07-8-15 00:28 發表
可以一齊傾嗎?

我又係返工冇乜野做, 有時甚至係...完全冇野做.....

hi大家好,
我公司同你差唔多.....有時真悶到想

侯爵府

睛靈勳章

bobo, windy,

我地尼d工好多人恨做都冇, 我地算幸福囉 ! 而且有時間做自己野, 又準時收工湊仔, 幾好呀, 我d朋友恨到口水流!

悶d 唔怕啦! 上多d網囉 !

原文章由 windymama 於 07-8-15 10:12 發表
[quote]原文章由 brbaby2007 於 07-8-15 00:28 發表
可以一齊傾嗎?

我又係返工冇乜野做, 有時甚至係...完全冇野做.....

hi大家好,
我公司同 ...

大宅

我公司都係好好好無嘢做嘅公司, 每日上網, 煲電話, web cam睇仔睇女.

不過時間都過得好快, 因為我哋返9:30(通常都唔會準時), 食飯又無規定, 你想食早啲跟住行吓街又得, 食tea都得, 放工時間話就話6點, 通常都有早無遲, 人工又唔差, 如無意外都好想做到退休.

男爵府

原文章由 Meisuen 於 07-8-15 10:25 發表
bobo, windy,

我地尼d工好多人恨做都冇, 我地算幸福囉 ! 而且有時間做自己野, 又準時收工湊仔, 幾好呀, 我d朋友恨到口水流!

悶d 唔怕啦! 上多d網囉 !

咁又係好多人都恨,時間好,人工唔錯,而且可返五日
但我boss返來就唔可以上bk:-( :-(

侯爵府

睛靈勳章

windy,

上唔到網, 睇下書囉 !

原文章由 windymama 於 07-8-15 10:43 發表

咁又係好多人都恨,時間好,人工唔錯,而且可返五日
但我boss返來就唔可以上bk:-( :-(

男爵府

原文章由 Meisuen 於 07-8-15 10:56 發表
windy,

上唔到網, 睇下書囉 !

唔係上唔到,係唔上得bk因為佢睇到我個位,通常等佢未返來先上.....我公司得我一個,佢唔返我就好free

大宅

其實都係嫁, 好多人都想返工冇乜野做, 不過時間好難過

首頁

尾頁

跳至