跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 ahyee322 的帖子

我小朋友他第一次學游水,女助教覺得我兒子唔聽指令,抱起我小朋友去泳池中恐嚇他掉他洛水中,小朋友得5歲驚到不得了,眼淚鼻涕猛流,我叫回兒子安慰他,小朋友唔聽話你可以責罵,但不應嚇他.而且他只是掛住踢水,冇聽個女助教說話,我兒子到更衣室喊到眼都腫,沒有耐心,愛心的人我唔會再去.

男爵府

引用:回覆 ahyee322 的帖子我小朋友他第一次學游

原帖由 ccshiu 於 14-06-08 發表

我小朋友他第一次學游水,女助教覺得我兒子唔聽指令,抱起我小朋友去泳池中恐嚇他掉他 ...
咁你報左幾堂?咁之後既堂仲有無上呀?

大宅

好彩我只報6月,只上了第一堂已經咁,浪費幾百元.慶幸我企近池邊看見,

因為之後曾打電話負責主管,他推說是小朋友扭計,我只是想提示JM,好好

看緊小朋友,他們年幼事後可能未懂正確表達,給人虾仲張責任推俾佢地

大宅

回覆:ccshiu 的帖子

我想問問你小朋友係邊個池學呀?

別墅

城門谷泳池其實係大窩口行過去快過係綠楊.

我仔仔上年3歲時暑假已係海藝到學, 女教練非常好, 今年已再報, 已REQUEST之前的女教練,希望安排得到啦.

複式洋房

回覆:哪間游泳學校好?

可唔可以講邊位女教練呀?

大宅

回覆:ccshiu 的帖子

如果仍想比小朋友學, 真的可考慮YMCA(葵盛)。我仔自少係嗰度學, 好開心。仲後尾加入泳隊玩比賽。教練同佢亦師亦友。對小朋友有愛心, 到大一点時就會做返規則。價錢合理, 室內泳池, 所以冬天都冇問題。
(利申: 我仔在YMCA泳隊, 絕冇利益收受)

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

上左一堂海藝泳班, 我覺得幾好wo...... 阿仔都唔太驚(4yrs半), 我地起青衣池游, 係yip sir 教, 覺得佢幾好呀~~ 另外仲有2個助教, 又好好wor~

游完再問阿仔好唔好玩,佢話好, 仲話下次再游

Lovely媽咪  咁咪好囉^^  發表於 14-7-9 13:49

男爵府

我囡囡都上左第一堂、城門谷上。已經同我講要練水好想再上堂、希望佢keep住。

複式洋房

回覆:Jazzybaby 的帖子

我想明天報名呀,請問有冇媽媽想介紹?

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

第一版已有幾間泳會既網址,你可以再睇睇其他既回覆,再去佢地既網到有啲睇報名資料。

別墅

我想問下各位係海藝學的家長, 我的小朋友係4歲, 打去問教練話唔一定可以入去睇佢學, 咁學完之後要沖涼同換衫, 會點樣安排架? Thanks!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

scmama407 發表於 14-7-16 09:47
我想問下各位係海藝學的家長, 我的小朋友係4歲, 打去問教練話唔一定可以入去睇佢學, 咁學完之後要沖涼同換 ...

佢講唔一定既意思係因為佢地每場都會有QUOTA入場(即係佢地俾咗錢),如果學生返齊家長就要自費入去,所以呢樣係唔駛憺心.

同埋可能係講唔係公共時既時間,呢啲時間就真係要睇到時情況,但好多時你小朋友細佢地都會俾到你入去既,如果真係太憺心,你選啲公開開放而又有專線既時間,咁就完全唔會有問題.

大宅

引用:我想問下各位係海藝學的家長, 我的小朋友係

原帖由 scmama407 於 14-07-16 發表
我想問下各位係海藝學的家長, 我的小朋友係4歲, 打去問教練話唔一定可以入去睇佢學, 咁學完之後要沖涼同換 ...
以我所知, 泳班嘅專用線時段係點都包1學生1家長入場, 公眾時段就淨包學生入場, 家長要自費囉

珍珠宮

scmama407 發表於 14-7-16 09:47
你邊個埸學呀?? 我仔起青衣池游, 大人要自費入去lo....我都跟埋游,費時曬$, 哈哈~

珍珠宮

ccshiu 發表於 14-6-8 10:04

我小朋友他第一次學游水,女助教覺得我兒子唔聽指令,抱起我小朋友去泳池中恐嚇他掉他 ...
你小朋友起荃灣個池學??

珍珠宮

阿仔上左4堂啦, 大至上都唔錯....可以沉落水底執野都唔怕.....

但上一堂見有個新上堂既小朋友,佢個家長全程都係個小朋友側邊,攪到個教練剩係教佢一個咁, 我覺得既然你都比人教啦, 唔使係咁跟住啦,要放手先得ga!! 咁樣對其他小朋友唔公平lo, 其他小朋友就一對幾, 佢就1:1 !!

版主

有時真係好怕遇到呢類麻煩家長,有小小問題都會嘈到拆天

大宅

我女係海藝(城門谷)學緊,上咗9堂學得好開心,上星期學識游背泳,今日自己已經可以游到2/3池

首頁

尾頁

跳至