懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我都系剛剛發現個傷口有2度地方發炎,都系

原帖由 hungcoco 於 14-05-01 發表
我都系剛剛發現個傷口有2度地方發炎,都系食抗生素,每日去醫院洗傷口,但無話要浸盆,只系話用花灑系。唉 ...
我而家唔知係俾線紥到肉痛,定係又腫又發炎,政府醫生成日都話無事,私家book等成個星期,我就死啦,食第二個星期抗生素

別墅

回覆:QBL 的帖子

請問你話浸藥請問系政府醫院開俾你定私家?浸藥系消炎嗎?我而家發炎去政府只系叫我反去洗傷口同食抗生素咋,話只要傷口無濃就等傷口自己埋口,好灰

別墅

回覆:wanmm323 的帖子

我米中衰,一個傷口埋得吾好,第二個傷口又中有個差不多1cm的傷口未埋,發炎有濃,昨晚去睇,留院一晚,政府都系禁曬D濃出來,俾抗生素我食,再每日反去洗傷口,等傷口自己埋,都吾知得吾得,我聽日去完政府,再去私家睇,

複式洋房

引用:請問你話浸藥請問系政府醫院開俾你定私家?

請問你話浸藥請問系政府醫院開俾你定私家?浸藥系消炎嗎?我而家發炎去政府只系叫我反去洗傷口同食抗生素咋 ...
兩邊都有比,不過我覺得私家比嘅好啲,啲藥靚同有效好多!政府嗰啲藥對我完全無幫助!

複式洋房

引用:我米中衰,一個傷口埋得吾好,第二個傷口又

我米中衰,一個傷口埋得吾好,第二個傷口又中有個差不多1cm的傷口未埋,發炎有濃,昨晚去睇,留院一晚,政 ...
我而家浸完就照燈,呢個方法加快傷口希愈合架!

別墅

回覆:Cyhenerytong 的帖子

請問照燈照幾耐?同埋用咩燈?而家屋企都系得台燈,可以去邊買來照?

複式洋房

引用:請問照燈照幾耐?同埋用咩燈?而家屋企都系

原帖由 hungcoco 於 14-05-02 發表
請問照燈照幾耐?同埋用咩燈?而家屋企都系得台燈,可以去邊買來照?
照到傷口乾為止。用麻雀燈照,其實會發熱嘅燈就可以!

複式洋房

引用:岩岩qe睇完,醫生話無線頭,應該係仲發炎,

原帖由 wanmm323 於 14-04-30 發表
岩岩qe睇完,醫生話無線頭,應該係仲發炎,再俾藥我食,同埋種菌
我都種左菌証實有菌。醫生叫我keep 住食抗生素就ok!

別墅

我今日反左醫院洗傷口,醫生話可以吾洗再去,自己系家食抗生素同用花灑洗傷口,1~2星期會自己埋口。不過醫院都開左張紙俾我隨時去賽馬會洗傷口,要睇住阿B,邊去到,

複式洋房

引用:我今日反左醫院洗傷口,醫生話可以吾洗再去

原帖由 hungcoco 於 14-05-02 發表
我今日反左醫院洗傷口,醫生話可以吾洗再去,自己系家食抗生素同用花灑洗傷口,1~2星期會自己埋口。不過醫 ...
我建議你用生理鹽水代替花灑,傷口會快喲好架

男爵府

回覆:救命!會陰傷口極痛

你地係咪講外面見到果條傷口?
我係痛入面條傷口 ,陰道腫左又發炎,又一堆線頭剪唔到,都唔知點算

別墅

其實我一開始已經系用生理鹽水架,個姑娘話花灑沖得乾淨D,我而家系用花灑沖完,再用鹽水對主傷口沖下。再印乾,當系自己洗傷口,因為無時間出去醫院洗,希望快D好反,

別墅

回覆:wanmm323 的帖子

我系左手邊個傷口,你最好去醫院睇下,我而家生完差不多3個星期先發現發炎,如果早D知道,可以早D整反好,我而家個傷口姑娘話要過多2星期先自己埋反,即是前後都要個幾月。

首頁

尾頁

跳至