夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 waiwai-lamlam 於 07-11-1 22:49 發表
我是一個全職主婦, 育有一女, 年多前重遇一個多年沒有聯絡的大學同學, 十多年前我們互有感覺, 但當時我們各有另一半, 最後都沒有向對方表白, 現在我們也有各自的家庭...

近一年, 我們開始用sms聯絡, 我對他當初那份 ...

你首先要諗既唔係你兩個之間既感情瓜葛,而係要諗你兩個本身自己既家庭先。
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/pcf65ea518be162d4ec70ff76be1a5cc4/e9174368.jpg[/img]

子爵府

waiwai-lamlameasy come easy god""?-(

大宅

畀面勳章

你可以既

我諗我明白你個種難以壓抑既情感
但係就算對方唔係以前同你有Feel過既男同學
而係另一個人 你都會忍唔忍住有咁既衝動同遐想
因為你心底裡面要既係一份新鮮同刺激 重有個人魅力既認同感
只要對方做一啲瞹眛舉動或說話 你都可能會有咁既怠感覺

最諷刺係你同你老公相戀時 尤其當兩情相悅 初有肌膚之親
都有呢種心跳面紅 乍驚乍喜既感覺 不過日子耐咗無晒新意
佢對你細心 己成生活中必然既一部份 

出面個男人 都無話明刀明槍話追你 同你一齊(都唔好話係咪離婚)
你咁快諗定咁多嘢做咩 可能佢一時失意搵你安慰吓佢咋
就算見面 可能就即刻同你情到濃時上咗床 一直咁偷偷摸摸下去
你又唔會離婚 佢又唔會離婚 跟住件事揚咗  你估你老公可唔可以同以前一樣咁愛你 又或者離婚 但最後你都係無同你個男同學一齊
但你個家庭咁就散咗 到咗老年 你會為一個咁既決定而遺憾
除非你會覺得咁都值既  GO ahead~!

唔好唔信 我見過唔少例子 男又有女又有 

大宅

我明白你唔想搞到咁, 只係感情來到又不能自拔, 好辛苦, 所以想找人傾訴.

這件事情維持了多久呢? 我相信唯一的辦法是忍, 忍了它就成了, 時間是最好的方法, 總有一天會淡去的.

複式洋房

各位mami, 謝謝你們的回應, 其實我一早已有答案, 就是不會跟他開始, 我的丈夫很愛我, 我不可傷害他, 不過那個他三兩天就會sms一些情話給我, 例如很想念我, 發夢見到我之類, 一方面我很心甜, 另一方面又很心痛, 因為我不敢讓他知道我也喜歡他, 也不可和他一起, 有時他沒有找我, 我的心情就會很低落, 總之每天就在理性, 感情, 甜蜜和罪疚之間掙扎, 很辛苦, 真的很想放下他...

禁止訪問

別墅

唔係wor, waiwai-lamlam話佢老公好愛佢wor... 點解waiwai-lamlam會係受害者? 仲要留d錢係身邊?! ?-(

原文章由 蜜糖小叮 於 07-12-13 21:29 發表
你不如放開你老公先,佢咁對你,其實你都係受寈者,好明白被心愛的人背叛仲唔知錯唔回頭,但仲好愛佢,佢都對你有感情,為自己定仔女好都離開佢,但你要留多錢係身邊先 ...

民房

原文章由 waiwai-lamlam 於 07-12-13 19:40 發表
各位mami, 謝謝你們的回應, 其實我一早已有答案, 就是不會跟他開始, 我的丈夫很愛我, 我不可傷害他, 不過那個他三兩天就會sms一些情話給我, 例如很想念我, 發夢見到我之類, 一方面我很心甜, 另一方面又很心痛, 因為 ...

請你記住你的決定是會影響兩個家庭的.如果你真的選擇了你老公請你換掉你的手提號碼.

洋房

一個有咗家庭嘅人就唔應該三心兩意...

大宅

我覺得你已經做得好好, 明白感情來到不由自主, 甜蜜和苦澀混淆不清, 只好把她埋在心底;
原來你沒有給她知道你也喜歡她, 你真的做得很好, 不要讓她知道, 或狠心點, SMS給他說你們無可能, 不要再找你, 我想這個結局會比較好.

大宅

其實不如狠心d,放棄所有可以聯絡方法囉!
手提可以cut,email可以唔睇(咪開過其他a/c囉!)
做唔做得到係人為的,
立定心場,唔好破壞自己大好家庭啦!

原文章由 waiwai-lamlam 於 07-12-13 19:40 發表
各位mami, 謝謝你們的回應, 其實我一早已有答案, 就是不會跟他開始, 我的丈夫很愛我, 我不可傷害他, 不過那個他三兩天就會sms一些情話給我, 例如很想念我, 發夢見到我之類, 一方面我很心甜, 另一方面又很心痛, 因為 ...

複式洋房

回覆 #65 waiwai-lamlam 的文章

waiwai-lamlam,

Pls check PM !

洋房

waiwai. 已經過了多個月,不知你的問題解诀沒有,衹想借這個機會說說我的經驗,或者是一種借鏡,或宣洩!
跟他亦是舊同學(他又是所謂大學生),亦是舊情人,我選擇我先生而將他放棄。五年前,在沒有聯絡16年後的一次同學聚會再遇上。那時我婚姻關係挺差勁,我主動再聯絡,不消一會,我們已經開始熱戀,以為一個騎白馬的人帶我衝出困局,(當然結果%

民房

呢條根本係一個死巷,冇出路,
你既然唔想傷害丈夫,
就要暫斷同果個人嘅任何聯繫,
唔好俾任何遐想俾你同佢,
首先sms佢話"我好愛我嘅家庭,
唔想再收到你任何sms,
唔想俾再有一絲遐想,
以為可以同我一齊,
以為可以破壞我家庭,
我唔想做到要向你太太投訴你所發嘅sms,
所以別再用任何方法聯絡我。"

跟住block埋佢電話、sms、email等。
你唔對佢絶d,
即係對你老公、你嘅家庭殘忍,
佢受傷,總好過你老公受傷。

再搵d機會同老公去旅行增進感情吧!

首頁

尾頁

跳至