夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

引用:我男朋友都好鐘意打機 :((成日同佢出街食飯

原帖由 sansawu1101 於 14-07-05 發表
我男朋友都好鐘意打機 :((
成日同佢出街食飯都掛住禁電話
死啦。。。第日結左婚會唔會係咁架 ...
我嗰個開頭唔會,但拍咗三四個月就會咁現晒真章!結婚...如果佢係識諗都唔驚既,至怕佢結婚後都成個大細路咁

別墅

回覆 mini_cream 的帖子

我c6都好鍾意打機架。有時自己做野見到佢玩得咁開心我都幾不爽不過樓主拍拖果時都知佢係1個咁既人,點解唔結婚前約法三章?
睇你既回覆你老公應該係非常著緊你,有冇諗過再好好傾下。
我同c6拍拖果時,身邊朋友都幾反對,
不過之後相處先慢慢互相改變。
另外樓主有冇諗過點解佢咁著緊打機?係咪工作壓力大定其他原因。
一味覺得佢打機等於唔好,所以你地都好難平心靜氣咁傾

ps.雖然有句聽落幾離譜,但又真係幾有道理,不過唔接受既笑完就算。要阻止男人打機,最好既方法就係打得比佢更癲

複式洋房

回覆:mini_cream 的帖子

我都分享下我以前情況。我同老公都係90後都係宅男宅女。一開始情況同你老公差唔多,什至更加勁。一日二十四小時打到盡,除左去廁所都痴住係電腦前面,每日訓幾粒鍾。就算訓教都較定鬧鐘起身上線打副打王。到後來有左bb情況叫好啲,始終大個左唔同以前中一二。我老公都係機迷,我地兩個都試過打到工都唔返。打機時c6都會講粗口,輸左都會發脾氣。我都諗過放棄嫁。不過我自己以前都係咁,好明白佢點解咁樣。lol係即時戰略,一分心除時就輸game,所以我每一次都同佢講好打幾多場,佢玩既時候自己搞掂晒啲野或者佢完場再叫佢做。佢唔做呢就要挾佢,話寄信去客服申情自願性封鎖帳號,唔比買點,咁就乖乖啦。你老公情況係上晒癮但未到救唔返,睇你可唔可以忍心爆佢一次大大穫既。我果時係直接同佢講分開,講咩都唔理佢,只講一句拎實際行動出黎,不過要睇下佢到底有幾愛你。如是者過左一星期,佢即刻搵野做,做好我吩咐既野。咁就過左年幾,相安無事。到宜家有埋第二個小朋友

珍珠宮

回覆:我有一個成日打機既老公

佢話認為兩個人係間屋到各有各做自己野咁叫做陪<=同我c6講既一樣!

不過我地有旅行囉,行街就附近超市,好少出去食飯。

珍珠宮

仲有我試過同佢玩架,一係就係佢玩玩下覺得無聊,一係就我輸左摌到佢飛起,佢怕左我唔同我玩

複式洋房

回覆:Lorican 的帖子

我之前雙排rank輸左都會互相麻怨,事後就床上單挑

男爵府

其實鐘意打機唔係問題, 係佢無自信又依賴先係問題, 打機, 只係令佢搵番自信既方法

大宅

樓主,真心講一句,“這都是你自找的”。你都話你心軟。不狠心的女人是不會得到幸福的

大宅

引用:樓主,真心講一句,“這都是你自找的”。你

原帖由 Aotearoa 於 14-07-07 發表
樓主,真心講一句,“這都是你自找的”。你都話你心軟。不狠心的女人是不會得到幸福的

...
係呀…好多朋友都話我攞嚟賤,之前有個好好又唔珍惜,以為自己今次執到寶啦…原來係個爛橙

大宅

引用:回覆 mini_cream 的帖子其實鐘意打機唔係問

原帖由 UniqueS 於 14-07-05 發表

其實鐘意打機唔係問題, 係佢無自信又依賴先係問題, 打機, 只係令佢搵番自信既方法 ...
佢過份倚賴,底褲同佢洗埋,叫佢拎去晾都懶!調返轉頭同我講 “拎去夾一夾住咋嘛,你幫我晾啦“ 我真係憎到佢死

UniqueS  懶到咁, 叫佢1星期著晒7條紙底褲, 唔駛洗續條掉咪仲好, 換都唔駛換  發表於 14-7-9 10:15

大宅

引用:仲有我試過同佢玩架,一係就係佢玩玩下覺得

原帖由 Lorican 於 14-07-05 發表
仲有我試過同佢玩架,一係就係佢玩玩下覺得無聊,一係就我輸左摌到佢飛起,佢怕左我唔同我玩

...
我試過同佢認真玩,我輸咗之後喊到拆天,佢從此之後比我嬴...但會比說話我聽!但其實我喊到拆天係做緊戲

大宅

引用:佢話認為兩個人係間屋到各有各做自己野咁叫

原帖由 Lorican 於 14-07-05 發表
佢話認為兩個人係間屋到各有各做自己野咁叫做陪
我連旅行都冇同佢去過,每次話plan幾時去,但最後冇咗回事...我同朋友去佢唔鐘意!但佢又唔會同我去!講真..唔好話旅行,我連連 buffet 都未同佢食過一係返屋企食外賣,一係去食壽司...唔會食其他野的!

大宅

引用:回覆 mini_cream 的帖子我c6都好鍾意打機架

原帖由 Chingii 於 14-07-05 發表

我c6都好鍾意打機架。有時自己做野見到佢玩得咁開心我都幾不爽不過樓主拍 ...
其實佢係霸佔我同質問我...著緊我唔係好覺得,可能佢用錯方法著緊我啦…但佢啲語氣同態度實在冇辦法令我接受到結婚只係一時間既衝動,冇約法三章..因為佢曾經講過話會改點知得個講字...佢有應承我唔打咁耐電腦遊戲,但打ipad games 都打返同等時間。所以我相信佢改唔到

大宅

引用:我都分享下我以前情況。我同老公都係90後都

原帖由 manmanyau 於 14-07-05 發表
我都分享下我以前情況。我同老公都係90後都係宅男宅女。一開始情況同你老公差唔多,什至更加勁。一日二十四 ...
我老公直情打上癮,佢可以輸咗遊戲係度發脾氣..又話唔開心我執晒野走依個動作已經試過好多次,佢最後有拉返我返轉頭...但佢上癮打機既行為依然冇改...唔打lol但改玩其他 ipad games, 有時想叫佢同我睇下電視都難...乜都我就佢,佢好少就我,就連佢知我想同佢去街都要 dum 我波鐘..一點鐘起身,五點幾先出到門口你叫我同佢好好咁傾...我有試過,傾完咁點丫?!兩星期後又打回原形我明白佢工作辛苦需要減壓...但係咪真係要打機打成咁先?唔係唔比佢打,但佢打到有時我煮好野食,佢仍然繼續打...要我三吹四請先過嚟食我真係好憎佢咁樣

大宅

係呀,所以我真係好憎佢,好唔想比佢食住,更加想離開佢

禁止訪問

大宅

我c6同你差唔多,我個個一起身已攞住個電話係咁打,咩都唔理,放工返到屋企食完飯至後打到訓教,你同佢講野好似空氣講野咁,一個月內下載成十幾隻game,同佢出街又打,出去食飯又打,最慘結婚前唔係咁,結婚後見到真面目,講過N次又點呀?佢咪唔改……你唔理佢,佢會話你唔理佢,真係激死人

大宅

引用:我c6同你差唔多,我個個一起身已攞住個電話

原帖由 珊珊419 於 14-07-10 發表
我c6同你差唔多,我個個一起身已攞住個電話係咁打,咩都唔理,放工返到屋企食完飯至後打到訓教,你同佢講野 ...
係呀係呀…同你老公情況一樣!!

珊珊419  我上個星期有幾晚唔係屋企食飯,佢話我唔理佢,我答佢,你有手機陪你咪得囉!根本就唔需要我陪你,佢改左一兩日,我而家唔鬼理佢  發表於 14-7-10 08:28

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至