夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 BBEK 於 14-08-10 發表有……

原帖由 summerize 於 14-08-11 發表
你同我當年個case差不多,又係7年,好明白你心情,好老土咁講,時間係痛苦最佳嘅良藥,所有野原來上天早有 ...

別墅

BBEK 發表於 14-8-10 14:35
有……四五個中學老死……識左20年,唔算好多朋友
咁你要想辦法去擴闊一下你0既生活圈子~

別墅

回覆:summerize 的帖子

好多謝你丫……時間真係可以变淡、現在已俾初時平靜多、但好憎自己點解見到他的消息或相會對他仲有感覺(成日同自己講他心已走、再不是我老公、我們無關係了)、但始終未完全放低……唉之前怪自己太愛作

別墅

回覆:壬子女 的帖子

我會有時間留意下

別墅

回覆:離婚後找另一個……

今日係他朋友的fb上見到他出席他朋友house gathering, 見到他個樣笑灑好輕鬆,我突然個心痛一痛對個老婆咁衰,他朋友面前又係另一面,個心有些不舒服……(其實我係咪delete 他朋友),唔好見到他個樣……唔知點解見他一次,個人又影一影响)
我係咪好無用、唔夠堅強

別墅

BBEK 發表於 14-8-11 12:51
今日係他朋友的fb上見到他出席他朋友house gathering, 見到他個樣笑灑好輕鬆,我突然個心痛一痛對個老婆咁 ...
即係證明你仲對呢個人好有感情.
我都會, 但係, 我唔會比佢影響到我自己, 我知道佢到依家都唔覺得離婚係咩一回事, 都知道佢每一日好開心地如當地同朋友打機.
我又反而無咩野.

我0的朋友成日問我: 你老公有無搵你呀?
我好快咁答佢地: 無喎~ 唔搵我好過搵我0羅我覺得. 因為已經決定左0既事, 唔想再有任何牽絆.

別墅

你真堅強、好快企起身、我望到張相有他後、個腦就不受控制想返以前一起時畫面、跟住眼就開始勁流淚、勁喊左一輪、死啦分居左成年仲對這個人有感覺、好似中左佢咒、

最唔舒服係見他活得輕鬆、即是無左我都咁好或仲好、心死!

別墅

BBEK 發表於 14-8-11 13:19
你真堅強、好快企起身、我望到張相有他後、個腦就不受控制想返以前一起時畫面、跟住眼就開始勁流淚、勁喊左 ...
無得咁講.
當初, 嫁, 係自己0既選擇, 明知自己個男人係咁都要嫁 (唔止話你, 我自己都係).
依家, 離婚, 都係自己0既選擇, 所以, 唔好後悔, 都唔好諗返轉頭.

佢有無你, 生活過成點, 都已經唔關你事了, 何需執著?

別墅

係、無人逼我嫁,所以要自己承受,我明白、但有時情感控制唔到自己、所以我想delete灑他d fd,等我我見唔到、同自己講他與我無関

別墅

BBEK 發表於 14-8-11 14:47
係、無人逼我嫁,所以要自己承受,我明白、但有時情感控制唔到自己、所以我想delete灑他d fd,等我我見唔到 ...
如果你覺得咁做會令到你舒服0的, 可以做的.
反正你都唔會同佢0的朋友再接觸.

別墅

係丫、唔會接觸的、要重新過無他的生活、仲要開心

別墅

BBEK 發表於 14-8-11 15:01
係丫、唔會接觸的、要重新過無他的生活、仲要開心
加油啦~

複式洋房

引用:係、無人逼我嫁,所以要自己承受,我明白、

原帖由 BBEK 於 14-08-11 發表
係、無人逼我嫁,所以要自己承受,我明白、但有時情感控制唔到自己、所以我想delete灑他d fd,等我我見唔到 ...
我在请理屋企,為求令自己忘記,把家裡他的雜物一件不留。

洋房

34歲仲好後生加油

複式洋房

唔好唔開心!一定會搵到真心愛你嘅人,努力!

大宅

我都係34歲離婚,同佢十六年感情,但當決定離婚时,我撕晒所有佢的照片,連结婚相都撕爛,開頭好痛苦,晚晚以涙洗臉,拖住阿仔的手訓,訓唔到要食安眠藥,经过一段時間後,開始调整自己份工,搬屋,去進修,打扮,keep fit, 反省自己前段一感情失敗的原因,学下温柔D同男生相處,最後仲/要係facebook宣佈自己single ,结果開始拍散拖,之後揾左個最愛我同阿仔的男人後,终於37歲再婚,38歲時再生一個女,高齡產女係辛苦,不過老公見到我咁辛苦都同佢生女,佢真係好锡我,今日女女都两歲几了,所以伱都可以,不過要自己都ready好,忘記之前的男人,好好愛自己,先至揾到愛你的人

別墅

諗下睇下有0的咩野可以做.
比如好似我咁, 我好鐘意去旅行, 下星期我會去日本, 去完日本之後, 年尾或下年年頭我好可能一個人去比利時 / 同朋友去十六湖.

再下一次, 我會試下上網徵旅伴去旅行 ----> 我覺得人一世物一世咩都要試下, 既然回復單身, 就要試下一0的只有單身先可以做0既野.

別墅

回覆:Chengkchk 的帖子

恭喜你丫、希望有机會揾到個真正愛我和珍惜我的另一半

別墅

Good next week go to japan, 我都想但現在揾工中要再儲多d 錢先去……
現在有些事單身係可以自由度大d

複式洋房

回覆:BBEK 的帖子

加油啦!我38了,亦如是,,,

首頁
23456...9

尾頁

跳至