懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

carefreecanny 發表於 14-8-7 10:27
你地好叻!
之後輪到你叻架啦! 放心啦, 好好enjoy 仲係自由身既時光.

大宅

我9月中生, 同樓主一樣好驚痛, 但見到咁多媽媽的安慰個心都舒服啲.
樓主我地加油呀!

其實平時係咪要行多啲會容易生呢?

大宅

我本身超級怕痛, 由陀到生個個都叫我揀開刀潑我冷水, 話我唔得, 最後都生左啦!
痛就一家嫁啦, 不過上面jm講得無錯, 痛痛下就只一心諗住, bb你快d出黎啦, 果時已經唔識驚了.......我亦無後悔揀順產, 黎緊第2胎都會繼續順產, 好多人都話會永世難忘, 其實唔係難忘果種痛, 只係難忘個過程!bb一出黎, 痛...已經唔記得了!
樓主你要加油呀, 我高齡35第一胎生左個頭圍又大, 仲要8.2磅既b, 我得你都得!

大宅

回覆:就生,第一胎好驚痛, 好冇信心自己會做到

放心,痛就一定會有我臨生之前陣痛嘅時候都痛到同老公講一定一定一定唔會再生,但生完之後就覺得其實都唔係好痛,自己都未痛死即係頂得順啦,其實係生之前痛架咋,生緊嘅期間果種感覺好得意又覺得好奇妙架,由其係老公係隔離不停同你講見到喇見到喇,見到bb d 頭髮喇,真係好開心架,媽咪放鬆d加油啦,依家我都計劃緊生第二胎

男爵府

我都好緊張,仲有15日左右咋就到我

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

唔知我係咪算忍得痛?
我頂唔住入院一check就已經開到5度。我仲頂到唔用止痛的,但個身不由自主咁震(唔係驚,係堅控制唔到),我怕陣痛加埋震令我太攰唔夠力氣生,唔理咁多要求打無痛先,但過咗快一粒鐘我仲有感覺,仲係會覺得痛,原來開得快已7度,係啲藥未落到腳,所以我仲feel到陣痛嘅痛。如果你問我,其實7度我都只係覺得比平時m痛痛多少少

複式洋房

引用:唔知我係咪算忍得痛?我頂唔住入院一check

原帖由 mrs.cool 於 14-08-07 發表
唔知我係咪算忍得痛?
我頂唔住入院一check就已經開到5度。我仲頂到唔用止痛的,但個身不由自主咁震(唔係 ...
真是好好彩!第一胎嗎?

複式洋房

陣痛係真係會痛,我果時果種痛係好似尾龍骨撕裂咁,但當你真係有陣痛嘅時候,你唔會再理有幾痛,只想快d 痾個bb 出黎,快d 可以見到佢,到生出黎見到bb 個一刻,你就會忘記曬剛剛經歷嘅十級陣痛!我仔而家10個半月大,你而家問返我有幾痛,已經唔記得曬喇,我而家仲想心思思追第二胎,再感受順產嘅痛,因為依種經歷係永世難忘,無價嘅,我本人覺得冇經歷過陣痛,唔算係真正生過bb,感受唔到做母親的偉大(不喜勿插)

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mrs.cool 於 14-08-07 發表唔

原帖由 carefreecanny 於 14-08-07 發表
真是好好彩!第一胎嗎?
係第一胎,姑娘叫我下胎啲入院,怕我會開得更快

首頁

尾頁

跳至