跳至

首頁
23456...16

尾頁

男爵府

見到咁多mami己經feel 到小B郁真係好羨慕呀 我預產期6月21 但到e家都未feel 到 :-( 真係熱切期待呀

禁止訪問

大宅

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-9 14:51 發表

gd!!!哈哈~~~~:D
我又要試!!!
咁聽你講厠紙筒都真係算幾大聲喎,咁果d胎心機ge錢都可以慳番

haha~胎心機?幾舊水架,不如留返幾舊水買野比阿b好過啦~我地呢度個個都成4-5個月啦~都就可以feel到胎動lu~,洗乜花d無謂錢買丫<~(因為無錢而自己安慰自己 )

大宅

原文章由 TVb08 於 08-1-11 11:16 發表
見到咁多mami己經feel 到小B郁真係好羨慕呀 我預產期6月21 但到e家都未feel 到 :-( 真係熱切期待呀

我預產期早你dd(6月15日)都未feel到胎動呀,只係用手feel到佢心跳~等下啦~,我地20週都應該會feel到架啦~唔洗唔開心呢,有我陪你^^~:mrgreen:

大宅

我預產期係6/22, 宜家17weeks喳, 但我前幾日終於feel到佢郁喇, 係我正在好開胃咁食緊飯之際, 佢好明顯咁彈左兩下, 好得意

複式洋房

我預產期6/23 而家應該係16weeks 多....但乜都feel唔到

大宅

快架喇, 你等下添啦:-P 有時可能郁左你未唔知呢

原文章由 kikichan1987 於 08-1-11 18:41 發表
我預產期6/23 而家應該係16weeks 多....但乜都feel唔到

大宅

點解我咩都遲過人又差過人既:cry:

之前又嘔又食唔到野,攪到輕左12磅,醫生都要我入院掉鹽水。早排oscar又check到係超高危(1:27),好彩抽左陽水驗無事。而家都成20wk,不但只係重得2-3磅(以輕左後既磅數計),又仲未feel到胎動。:cry: :cry:

真係好羨慕您地。

[ 本文章最後由 Swan12 於 08-1-12 10:59 編輯 ]

大宅

我前晚訓訓下個肚郁左下攪到我醒左? 唔知係咪胎動? 其他就無麥感覺.

Swan12,我之前都嘔得勁, 輕左10磅呀, 而家偶然都會嘔, 但可以食返野, 哈哈. 星期二去醫生到check重返5.5磅, 又好似多得滯.

洋房

原文章由 Swan12 於 08-1-12 10:56 發表

之前又嘔又食唔到野,攪到輕左12磅,醫生都要我入院掉鹽水。早排oscar又check到係超高危(1:27),好彩抽左陽水驗無事。而家都成20wk,不但只係重得2-3磅(以輕左後既磅數計),又仲未feel到胎動 ...

雖然辛苦D, 不過遲D見到阿B出世, 就會補返哂.:) 我之前都嘔得好辛苦, 而且個胃一直都唔係咁舒服, 仲唔係好飲唔倒水(而家都係). 你要放鬆呀! 因為我地而家既心情會好影響BB第日好唔好湊架! 加油!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-9 17:07 發表

女好湊d係因為大部分女都比較文靜, 仔就較好動, 對於我嚟講, 湊女唔駛咁多精力同耐性嘛, 不過都係講緊一、兩歲之後既事, 到時先算啦!:-P

知道係仔定女, 我會第一時間話妳知:) ! ...

YEAH!!!好呀,我要知!!!!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Greece 於 08-1-10 23:09 發表
我今日好似feel倒bb踢我呀! (而家18週幾)

yeah!!!我上星期頭就feel到小b真係郁緊呀,重要一郁郁左約半小時呀(以家已經19週啦)~~~:-P
除此之外,我有2天早上起身時,見到個肚皮變左形,一邊高一邊低,but又feel唔到bb郁喎,我重以為咩事tim
去廣華產檢時問左醫生,佢話尼個咪係bb law,佢話因為bb其實重好細,所以唔會成日feel到佢真係郁,除非佢好大力踢你啦
哈哈~~~bb好搞笑呀~~~我husband昨天晚上及今天早上都親身感覺到bb郁及見到我個肚居然會變型...
我覺得尼個b仔係一個聽話的bb,因為每次照時醫生都話佢都"真係"幾活潑wor(我當時重想咁活躍會唔會hyper active ,but原來一點關係又沒),but佢郁手郁腳得尼又唔會郁到我(除了佢近排開始成長快d外)...
佢真係好可愛...:loveliness:

大宅

好媽媽勳章

原文章由 忌廉妹 於 08-1-11 17:12 發表

haha~胎心機?幾舊水架,不如留返幾舊水買野比阿b好過啦~我地呢度個個都成4-5個月啦~都就可以feel到胎動lu~,洗乜花d無謂錢買丫

哈哈~~~沒錯~~~
我都feel到啦,好輕亦唔痛,but覺得佢有時好搞笑~

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Swan12 於 08-1-12 10:56 發表

之前又嘔又食唔到野,攪到輕左12磅,醫生都要我入院掉鹽水。早排oscar又check到係超高危(1:27),好彩抽左陽水驗無事。而家都成20wk,不但只係重得2-3磅(以輕左後既磅數計),又仲未feel到胎動 ...

唔好唔開心啦,我知道有d人係會好辛苦,but唔代表差ma~~~
盡量心情好d,對於bb同你重番同健康d,都應該有幫助家
因為心情會影響個人情況ma:)

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #9 kikichan1987 的文章

我都覺得你靜靜感受吓,因為之前我都係咁,有時覺得肚有嘢撩.冇理(以為飲得太多水)點知慢慢會明顯咗先知係bb郁.
爆愛車縫作

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #8 Swan12 的文章

咁樣我肯定你個bb一出世非常可愛活潑仲要錫你.因為你陀佢時咁辛苦.
爆愛車縫作

大宅

我 6月28日預產期. 聽到你地已feel 到bb 郁,我好羨慕啊, 又好心急! 昨晚老公都試過用廁紙筒聽心跳, 但都聽唔到,最後佢用個廁紙筒同bb 講嘢

我依家16週, 呢幾日個肚間中扯住痛, 好似初懷孕時咁, 正常嗎? 你地仲有無扯住痛呢?
已經四個月了, 您們的精神怎樣? 我雖然已經無咁攰, 但出街只可以去半日!

洋房

原文章由 Jodi_妹妹 於 08-1-14 09:38 發表
我 6月28日預產期. 聽到你地已feel 到bb 郁,我好羨慕啊, 又好心急! 昨晚老公都試過用廁紙筒聽心跳, 但都聽唔到,最後佢用個廁紙筒同bb 講嘢

我依家16週, 呢幾日個肚間中扯住痛, 好似初懷孕時咁, 正常嗎? 你地 ...

我有時都有少少扯住痛, 通常係維持某個姿勢太耐, 打乞嚏或者行得太長時間都有咁既情形,應該冇事既.

講起FEEL到BB郁, 我發覺當我飲完熱嘢,例如湯,熱鮮奶等等, 個B就會郁一,兩吓, 仲有如果我睇文藝片, 睇到好感動, 眼都紅, 就想喊咁款, 阿B 都實會郁, 好似安慰我咁, 好得意

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Jodi_妹妹 於 08-1-14 09:38 發表

我依家16週, 呢幾日個肚間中扯住痛, 好似初懷孕時咁, 正常嗎? 你地 ...

哈哈~~~講野都唔錯呀~~~我先生而家都一番黎就會同bb講野呀,開心好多家~:loveliness:
我就5個月啦,個肚間中都會有咁ge情況,but比之前少左,係多左好脹的感覺(可能我尼排去便便好似去唔曬啦...),所以努力左擦野係肚度
精神就ok呀,出街去成日都沒問題,but中間要搵地方休休law

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-14 15:15 發表

我有時都有少少扯住痛, 通常係維持某個姿勢太耐, 打乞嚏或者行得太長時間都有咁既情形,應該冇事既.

講起FEEL到BB郁, 我發覺當我飲完熱嘢,例如湯,熱鮮奶等等, 個B就會郁一,兩吓, 仲有如果我睇文藝片, 睇到好感動, ...

哈哈~~~你個b都好可愛呀~~~~
飲凍野會唔會有咩感覺家?

首頁
23456...16

尾頁

跳至