夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 小紅 於 08-1-24 17:44 發表

你好勁呀!!但呢D我講唔出口!!
坦白講我是一個惡女人!!

我同C6因為囡囡已分房睡, 唔通要我行過去?我做不到!!
因為佢從來都沒行過來過.

唉!對D人好失 ...

吓...點都好都唔可以分房瞓架喎...
你唔可以成日都要佢行動你先ok架, 你又唔做佢又唔做咁邊個做?
我? 我唔係勁, 係因為我以前就係惡同硬, 所以差d攪到離婚, 個老公差d比個有夫之婦搶左, 我有所覺悟所以我以家咪180度改變囉

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-1-24 05:57 PM 發表

如果我老公放工返來攰既話,
我會幫佢放熱水,叫佢沖完涼先食飯~
佢一路沖涼,我會一路同佢傾計同刷背脊...
沖完涼佢就會精神番好多架啦!

我仲有一招~
因為老公放工返屋企,我會喺門口迎接佢...
所以我間唔中 ...

人嚇人冇藥醫個喎~一陣嚇到佢暈鬼左咁點算?

男爵府

原文章由 晞玥 於 24/1/2008 07:08 PM 發表
人嚇人冇藥醫個喎~一陣嚇到佢暈鬼左咁點算?

等佢醒一醒神嘛!
佢次次比我嚇完都一定會話:我一定會報仇!!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-1-24 07:12 PM 發表

等佢醒一醒神嘛!
佢次次比我嚇完都一定會話:我一定會報仇!!!

俾你咁嚇法佢真係唔慌唔醒喇,暈左都有之呀~
佢咁錫你點會捨得報仇嚇番你丫~

男爵府

原文章由 晞玥 於 24/1/2008 07:16 PM 發表

俾你咁嚇法佢真係唔慌唔醒喇,暈左都有之呀~
佢咁錫你點會捨得報仇嚇番你丫~

佢如果暈咗就大煲嘞~ 佢咁大隻 - 成170幾磅,我得果99磅...我都唔知點抬佢返入屋.....
你錯嘞~ 佢係會報仇架! 不過唔係嚇番我~~~ 係"唧"我!!

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-24 08:15 PM 發表

佢如果暈咗就大煲嘞~ 佢咁大隻 - 成170幾磅,我得果99磅...我都唔知點抬佢返入屋.....
你錯嘞~ 佢係會報仇架! 不過唔係嚇番我~~~ 係"唧"我!!

仲抬佢入屋?梗係打電話叫白車~
再唔係攞盆水兜頭淋落去,咩都醒喇掛?:lol
咁佢係咪追住你黎唧?係既話唧唧下就唧左入房個咯喎~

男爵府

原文章由 晞玥 於 24/1/2008 08:32 PM 發表

仲抬佢入屋?梗係打電話叫白車~
再唔係攞盆水兜頭淋落去,咩都醒喇掛?
:lol
咁佢係咪追住你黎唧?係既話唧唧下就唧左入房個咯喎~

又係喎~~
嘻嘻~~
你真係了解我既啫!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔知喎..冇特定話題架
想講乜咪講乜囉...:lol
真係冇野講..我會走埋佢度攬下鍚下..仔仔見到又會加入..玩玩下就會有話題架啦
不過佢打機時我就好少會同佢講野...但係佢打機見到乜都會同我講...

複式洋房

我樣樣都同老公講,就算立場不同都照講
唯一不會講的是,當同佢屋企人有利益衝突時
因為我老公很孝順的,我亦唔想佢難做

子爵府

I'm the same kind of person as you. Are you a working woman ? My job is very stress and neither myself want to talk after work.

My hubby have to work night shift and he is kind of non-talkative person. We dont see much.
Graduately, we talk lesser and lesser.

Sometimes, I think I just a roomate relationship with him
And I think it not fare why we have to entertain them, why they dont come to entertain me ??

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-24 09:36 發表

木馬, 晞玥, 小臻, vac, babyhowie questioning minibean,
hinmama121
多謝你們的分享, 基本上你們提的話題, 我都有講過..但最重要係他不是一個多言的人, 很多時他放工回家後,都一副疲倦的樣子, 我煮乜,佢食乜,跟 ...

複式洋房

原文章由 ahjoechan 於 08-1-24 22:18 發表
I'm the same kind of person as you. Are you a working woman ? My job is very stress and neither myself want to talk after work.

My hubby have to work night shift and he is kind of non-talkative pers ...

hi, 你試多給他 sms 或 留下一些字條, 留下一些問題,大多要他回覆的, 可能會增加多d溝通機會..:-P 希望你同我一樣, 努力!
我這一兩天已開始找多d (以前覺得無柳的話題) 跟老公說, 雖然他仍然沒什麼回應, 但他偶然都講多左 1、2句. :-P
我都是要上班的, 不過好在工作時間較自由, 所以放工後可以買菜煮飯..

[ 本文章最後由 O仔媽咪 於 08-1-25 10:16 編輯 ]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我同我老公又係乜都講, 特別係講車同去旅行, 可以講好耐都講唔完, 但雙方屋企人就.

別墅

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-25 09:49 發表

hi, 你試多給他 sms 或 留下一些字條, 留下一些問題,大多要他回覆的, 可能會增加多d溝通機會..:-P 希望你同我一樣, 努力!
我這一兩天已開始找多d (以前覺得無柳的話題) 跟老公說, 雖然他仍然沒什麼回應, 但他偶然 ...

good呀, 係一個好嘅開始, keep住呀, 開頭佢無乜反應係正常架, 講下講下就好d架喇, 努力呀

大宅

我尋日成日都好多胃氣, 係咁"ger"出黎, 我老公問我駛唔駛睇醫生, 因早兩星期照完胃鏡有幽門糜爛, 我話唔駛喇都冇痛....

過左一陣,
我同佢講: 我知點解有咁多胃氣喇.....
老公: 點解呀??
我: 你呢幾日錫少左我, 所以咪谷住d氣囉
老公: 咁我錫返啦

跟住到夜晚, 我同佢講, 你睇你錫完我, 我就少"ger"左喇, 佢話咁我錫你多d啦... hehe... 又成功喇!!!

別墅

原文章由 questioning 於 08-1-25 10:38 發表
我尋日成日都好多胃氣, 係咁"ger"出黎, 我老公問我駛唔駛睇醫生, 因早兩星期照完胃鏡有幽門糜爛, 我話唔駛喇都冇痛....

過左一陣,
我同佢講: 我知點解有咁多胃氣喇.....
老公: 點解呀??
我: 你呢幾日錫少左我, 所 ...

好好呀, 唸多d呢d計仔呀, 加油

水晶宮

畀面勳章

我就係用msn增加大家溝通, 同大家分享下 :

我老公比較早放工(3:30左右就返到屋企), 佢以前一返到
屋企就係開電腦打on-line game, 打到食飯, 食完飯又打
到12:00先瞓, 好少傾計. 但上個月尾我喺屋企部電腦裝
左msn, 咁我地就開始用msn傾計, 依家佢一放工返嚟就
會先同我傾一輪計才打on-line game. 原來真係好得意,
有好多平時跟本講唔出口嘅野全部都可以喺msn度講晒
出嚟(當中有開心, 有肉麻, 亦有唔開心的都講), 連我老公
都好enjoy每日呢段互訴心聲的時刻.

我同c6拍拖連結婚一齊已近18年(我今年3x, C6都4x,
我地有一個仔8歲) 但估唔到因為一個msn, 而令我地
感情再跨一大步, 現在比以前更加珍惜同愛對方,
每日都好sweet.

所以有好的"溝通"原來真係非常非常之重要架 !!!

原文章由 hinmama121 於 08-1-25 10:29 發表

good呀, 係一個好嘅開始, keep住呀, 開頭佢無乜反應係正常架, 講下講下就好d架喇, 努力呀

男爵府

原文章由 BonnieKam 於 25/1/2008 10:55 AM 發表
我就係用msn增加大家溝通, 同大家分享下 :

我老公比較早放工(3:30左右就返到屋企), 佢以前一返到
屋企就係開電腦打on-line game, 打到食飯, 食完飯又打
到12:00先瞓, 好少傾計. 但上個月尾我喺屋企部電腦裝
左msn, ...

你老公返緊工都可以用msn?
定係你返緊工可以用msn?
你就好啦~ 我老公做銀行...
佢office 電腦有好多野access 唔到架!
但佢每日lunch +
放工揸緊車返來都一定會打電話比我既! :loveliness:

[ 本文章最後由 Vca 於 08-1-25 19:07 編輯 ]

別墅

我結婚14年了﹐和老公無乜正經話題好傾﹐剛剛租返20年前睇過的龍珠漫畫重温﹐我和佢都係睇公仔書大﹐平日點少得切磋下公仔書知識。

複式洋房

原文章由 Lily 於 08-1-26 02:10 發表
我結婚14年了﹐和老公無乜正經話題好傾﹐剛剛租返20年前睇過的龍珠漫畫重温﹐我和佢都係睇公仔書大﹐平日點少得切磋下公仔書知識。

我老公淨係鍾意睇音響書, 或電腦雜誌, 這兩樣都不是我的強項, 悶死啊!

水晶宮

畀面勳章

he he ~ 係我返緊工可以上網同msn :lol :lol :lol

原文章由 Vca 於 08-1-25 19:06 發表

你老公返緊工都可以用msn?
定係你返緊工可以用msn?
你就好啦~ 我老公做銀行...
佢office 電腦有好多野access 唔到架!
但佢每日lunch +
放工揸緊車返來都一定會打電話比我既! :loveliness: ...

首頁

尾頁

跳至