自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我連假LV都冇錢買,+仲講乜鬼CHANEL呀!

原帖由 Miulo 於 14-10-03 發表
我連假LV都冇錢買, 仲講乜鬼CHANEL呀!

simple is the best~

侯爵府

choco0608 發表於 14-10-3 09:11
明白你想要個真嘅雙C,但點解你可以迫我地每個人拿一百元爽份俾你買雙C? 你喜歡買,我唔介意,但唔好迫我 ...

佢以為個個C9都係名牌奴隸;路霸就係民主鬥士

大宅

回覆:太太們,c9們既版本

而家咩都俾人搶貴哂,人工又無得加,假LV都買唔起

大宅

小吳夫人 發表於 14-10-3 09:19
本人意見,要爭取真普選,香港既繁榮穩定都要。爭取期間難免動蕩,但點都屬於短暫。用短暫不安換取長遠民主 ...
我諗咁多人反對,因為要爭取嘅嘢太虛無飄渺!如果普選可改變~ 每日150單程證,樓市,地產霸權,自由行......答案係坐係度果班都唔知!每個人都係自私,有幾多個可以偉大到唔食飯?自己唔食仔女都要食,現實係殘酷嫁!佔中班細路係好有理想,但唔怕得罪講句,大部分都飯來張口,受保䕶動物,試下冇$冇飯開冇$供樓要瞓街⋯⋯係唔係仲咁堅持

大宅

引用:個個都話問題唔係一朝一夕可以解決咁係咪代

原帖由 rilakuma1121 於 14-10-03 發表
個個都話問題唔係一朝一夕可以解決
咁係咪代表唔洗發聲唔洗講?
難怪香港就黎死 個個都抱住咁既心態
唔講今次件事對/錯,每人有唔同觀點。但好似好多人只係睇當前阻唔阻到自己,冇諗到背後大家想爭取既目的。
我支持真普選,唔接受袋住先,唔一定要cy落台,但我唔敢想像n年後既香港會變成點,而家大陸已慢慢同化緊香港呢個地方,我只知道,唔爭取,唔發聲,我會失去更多自由。因為大陸會隻手遮天,眼見咁多社運人士係大陸被軟禁,諗起當年奶粉,豆腐磚事件,出黎抱不平既人都會被大陸滅聲。係香港,應承左發牌照都可以反口,我個人覺得呢個國家好恐怖,好唔想n年後既香港會變成咁

而家講「還我香港」,只想過返正常平靜生活個d, 唔好以為香港會一直好似你想像中咁「平穩」,好多野已係大陸管治下變質了

個人感受,純討論

子爵府

引用:Quote:原帖由 rilakuma1121 於 14-10-03 發

原帖由 sumsumlaw 於 14-10-03 發表
唔講今次件事對/錯,每人有唔同觀點。但好似好多人只係睇當前阻唔阻到自己,冇諗到背後大家想爭取既目的。
...
乜你覺得而家班飯民好民主咩? 公文袋係為公民呀?

子爵府

引用:+

原帖由 小吳夫人 於 14-10-03 發表
你咁得閑係度說服bk c9,不如靜下槍想想下一步應點做,今次行動錯在邊度好過啦

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 小吳夫人 於 14-10-03 發表呢

原帖由 CM910 於 14-10-03 發表
呢度有好多蛙人信哂老公拎住個假既遲d會有個真,用住先,其實用一世
呢到好多人,自己有能力買。點會為一個包包去勞氣。

不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

麻煩唔好迫唔關事嘅幫你找真孖C數

大宅

引用:Quote:原帖由+sumsumlaw+於+14-10-03+發表

原帖由 ^GGmami^ 於 14-10-03 發表
乜你覺得而家班飯民好民主咩? 公文袋係為公民呀?
我諗你唔係好明我意思,我冇話佢地好民主,的而且確而家香港係冇民主,而家冇,將來都冇

大宅

引用:+

原帖由 小吳夫人 於 14-10-03 發表
輕鬆吓……

「其實成件事係咁嘅…亞仔想換部三萬蚊嘅極速電腦,老豆話無問題,不過暫時買住部萬二蚊嘅先,之後再Up Grade,仔話唔接受🚫
仲叫老豆唔該你入黎我書房同我解釋淸楚!老豆無啋佢,於是佢就召集咗幾十個同學仔,同學仔話冇三萬蚊電腦就不能接受,其他方案也不肯袋住先,於是佔領客廳走廊同lifts口,仲話十二點前滿足唔到我嘅訴求,會將行動升級,佔領埋地下大堂同入口,阻礙住客返屋企,再唔直接對話嘅話,會長期佔領老豆睡房。」
當然老豆唔可以撤換啦
仲要個仔本來係無電腦架喎!
最嘔血係個仔連電腦都末識用!

大宅

我都唔明, 點解d吡喻唔係明牌手袋, 就係強奸。 依家d大學生個腦淨係得呢d。。。真係讀屎片。。。

公爵府

BK Milk勳章

我整係知道連個假袋見都沒見過就band左,到時話比個真既你其實你都3沒識分真假。

禁止訪問

引用:

別墅

引用:Quote:原帖由 ^GGmami^ 於 14-10-03 發表我

原帖由 wastewater 於 14-10-03 發表
跟本c6係幫6299打工,係6299出糧俾佢,所以個c6其實堅廢。
個 c6 其實堅廢 <----- 我 like 呢句

首頁

尾頁

跳至