想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

GCCHAN,
恭喜你呀! 你CYCLE幾多? 請問你遲咗幾多至開始CHECK ? 平時有冇谷M feel 架? 同我哋分享下!

原文章由 GCCHAN 於 08-3-8 11:30 發表
今次好明顯有谷m feel, 仲有條腰又硬又痛, 12/2 check咗 -ve, 但見未有m黎, 於是 22/2諗住去c+醫生度攞通經藥, 話俾醫生聽我胸, 腹&腰都十分唔舒服, 好有谷m feel, 醫生話可能有咗wor, 點知一check 就 bingo 咗. ...

男爵府

畀面勳章

evachan717
yee...排卵紙就有淺粉紅略粗線?! 我記得有姊妹講過佢地BINGO前, 排卵紙都有淺粉紅線架喎...

原文章由 evachan717 於 08-3-10 10:33 發表
Wanabe,
尋日朝早check咗喇!驗孕紙白雪雪,排egg紙就有淺粉紅略粗線,衣加無乜谷M feel,只係間吾中下腹會扯扯下,有繼續胸脹痛! 吾知點解我已經打定輸數....... 尋晚媽咪問我嚟左未? 我同佢解釋要由排卵日起計大概14日 ...

複式洋房

appleleelo,
你今個星期四至係M期? 嗰日係排卵日之後第幾日呀? 我聽日就係排卵後第14日,如果冇M,我會係第15日開始check ! 我諗太早真係未check到住,吾好灰心啦! GCCHAN 自己CHECK 係-VE,以为嚟M.點知揾医生開通經葯至知原來係bingo! 所以谷M feel吾係完全係壞事! 我比上星期放鬆咗好多,成個人開心咗!

原文章由 appleleelo 於 08-3-7 20:06 發表
今日我去婦產科回診...醫生幫我照照音波...也沒什麼結果...因為以加太早la...第二十六日...醫生叫我下星期四如果 m沒有來就去驗...唉!又要等...他有開黃體素給我吃...就係咁la... ...

複式洋房

Wanabe,
我都吾知呀! 排卵日後條下線可以話係無セ點消失过! 上星期有幾日好淺色,淺到差吾多睇吾到! 过幾日都吾嚟我就覺得机会好似大咗D! 上個cycle嚟M前2日巳開始流深啡色分泌,今個cycle到衣加到冇嗰D分泌! 希望係好既預兆啦 !

原文章由 wanabe 於 08-3-10 10:50 發表
evachan717
yee...排卵紙就有淺粉紅略粗線?! 我記得有姊妹講過佢地BINGO前, 排卵紙都有淺粉紅線架喎...

複式洋房

我要21號先check得呀,我7號做左iui嘛,希望得啦

男爵府

畀面勳章

evachan717,
呢個已經係一個good sign啦!! 睇來都近啦.....

原文章由 evachan717 於 08-3-10 11:21 發表
Wanabe,
我都吾知呀! 排卵日後條下線可以話係無セ點消失过! 上星期有幾日好淺色,淺到差吾多睇吾到! 过幾日都吾嚟我就覺得机会好似大咗D! 上個cycle嚟M前2日巳開始流深啡色分泌,今個cycle到衣加到冇嗰D分泌! 希望係好 ...

複式洋房

mercedesbingo,
咁你呢日有セfeeling ??

原文章由 mercedesbingo 於 08-3-10 11:54 發表
我要21號先check得呀,我7號做左iui嘛,希望得啦

複式洋房

Wanabe,
多謝鼓勵! 希望得啦

原文章由 wanabe 於 08-3-10 13:33 發表
evachan717,
呢個已經係一個good sign啦!! 睇來都近啦.....

男爵府

畀面勳章

唉, 而家到我等啦, 今日先 day 23, suppose m 小姐下星期到, 不過已經開始唔係好舒服. 胸又脹又痛, 小腹又谷.....

原文章由 evachan717 於 08-3-10 13:57 發表
Wanabe,
多謝鼓勵! 希望得啦

別墅

谷m定係bingo呢?

各位, 可吾一齊傾下呀?

我而家都係係等bingo呀? 個人好忐忑不安呀! 好心急呀!

我的cycle一向都係28日, 我在day 12-15一連4日都有dodo, 而家個小腹有d谷谷地, 腰好似好硬咁, 有d痛, 而個胸就好谷及脹痛, 已經持續幾日架啦! 今日係day 21, 唔知會唔會bingo呢? 定係谷m呢? 唉, 真係好緊張呀! 如真的bingo左, 而家可以check到嗎?

大宅

胸痛腰痛,恭喜你先呀

複式洋房

evachan717,

你11號m黎呀?我呀,我覺得個胸脹脹痛囉,又熱喎(唔知係咪感冒就真),個肚都好似唔知點咁,耐唔耐會扯住架,不過我唔敢咁大希望呀,因為我而家有塞藥架嘛,唔知係咪藥物反應呀.

別墅

谷m定係bingo呢?

原文章由 Lumpy 於 08-3-10 15:49 發表

胸痛腰痛,恭喜你先呀

Lumpy, 你是不是答我呀?

我都唔知呀? 好緊張呀? 個人成個背腰都痛, 個胸同肚又痛, 好唔舒服, 仲要等, 好辛苦呀? 如bingo左, 可唔可以而家check呢?

大宅

小廸廸,
係呀,講緊你呀.
我又覺得...d棒棒又唔係好貴,現在check下,當練習囉,明早再用晨尿驗多次囉.

複式洋房

我cycle一向不準 30-42 day

6/2 m小姐來, 27/2 d仔好淺粉紅色下線, 27/2 d仔無下線,
現在條腰赤赤痛, 但胸不痛, 子宮有時會怪怪地,
希望今次可以bingo,星期日心思思用驗孕棒試過無.(安忍自己可能太早驗, 期待過兩日可以再驗一次.

男爵府

原文章由 evachan717 於 08-3-10 10:36 發表
思思baby,
你有冇用開排卵紙或孕紙呀? 你cycle幾多日? check咗係咪bingo呀?

evachan,
我未用過呢d test paper呀.....都係等多幾日先test 啦...
今日係Day 31 (平時cycle 都係 30日到).....等下啦, 希望bingo啦~~

男爵府

原來大家都有呢d徵狀呀....你今日 day 幾呀?

原文章由 小廸廸 於 08-3-10 16:34 發表

Lumpy, 你是不是答我呀?

我都唔知呀? 好緊張呀? 個人成個背腰都痛, 個胸同肚又痛, 好唔舒服, 仲要等, 好辛苦呀? 如bingo左, 可唔可以而家check呢?

複式洋房

evachan717,

Hello, 我都係等bingo好緊張, 我一樣有谷m feel重比平時谷,所以個人心情都好亂.
而且我之前都試過兩次唔成功,今次好希望bingo啦正常應該明日m嚟,重要等多幾日先知結果日子好慢長.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hello各位bk sister,
我都係等待中既其中一個心急人. 我cycle大約35days. 我會喺星期四/五 (13-14/3)check bingo. 等待既時間實在太漫長. 我同大家一樣有谷m feel. 小腹有"抽下抽下". 胸部脹脹(乳頭變得比平時突出). 腰部有少許酸痛. 成個人有似好攰. 希望大家一起bingo啦.

[ 本文章最後由 muibe-ma 於 08-3-10 22:52 編輯 ]

別墅

原文章由 思思baby 於 08-3-10 21:53 發表
原來大家都有呢d徵狀呀....你今日 day 幾呀?

思思baby,

我今日係day 22呀, 嗰d微狀都唔知係谷m定係乜野, 好心急, 好緊張呀!

希望大家都早日bingo啦!

首頁

尾頁

跳至