想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

CSBABY 請問你係咪睇到有2條線(一上一下)如果係的話..你BINGO的機會都好大...快D用曼仔或其他牌子再CHECK.

我今日都係DAY 30 (CYCLE 28-30), 用D仔排EGG CHECK有淺下線..但D仔驗孕就白雪雪.
DAY 20 36.5
DAY 21 36.6
DAY 22 36.7
DAY 23 36.8
DAY 24 36.8
DAY 25 36.9
DAY 26 36.9
DAY 27 36.8
DAY 28 36.8
DAY 29 36.9
DAY 30 36.9
呢幾日勁累...時時都想訓...唔知我有冇機會

男爵府

我o岩o岩用咗曼仔喇,有條紅色直線呀!
今日冇醫生睇, 要等聽日。

我去普通醫生睇咗先, 定要book婦科呢????

我本來book咗聽日去驗血, 大家覺得仲駛唔駛去呀?

CSBABY : 我前幾日都係用d仔驗孕條,三日都得淺粗線,第四日先見到深粗線,你等多幾日, 可能有好消息,恭喜!

至於其他,我真係咩感覺都冇........如果真係要諗有冇特別, 好似易咗少少肚餓.....但其他一切感覺/反應都冇呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Kobaby 於 08-4-4 08:49 發表

CSBABY : 我前幾日都係用d仔驗孕條,三日都得淺粗線,第 ...

恭喜你 可以唔駛晒錢去驗血, 或者直接去睇婦產科, 醫生應該會同你照一照 超聲波 或者陰照

別墅

係睇到有2條線, 但就唔係好深色, 我今日係排egg第12日, 唔知用曼仔check 唔check 到呢?

原文章由 blythe_baby 於 08-4-4 06:57 發表
CSBABY 請問你係咪睇到有2條線(一上一下)如果係的話..你BINGO的機會都好大...快D用曼仔或其他牌子再CHECK.

我今日都係DAY 30 (CYCLE 28-30), 用D仔排EGG CHECK有淺下線..但D仔驗孕就白雪雪.
DAY 20 36.5
DAY 21 36. ...

禁止訪問

複式洋房

CSBABY : 我前幾日都係用d仔驗孕條,三日都得淺粗線,第 ...

不用驗啦, 直接去婦產科...

恭喜啊.......也替你高興~

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

對..很替你高興,記住唔好照"陰照" 中醫話未夠8-9WEEK都唔好照..對BB唔好架.

男爵府

kobaby
congulation ar

男爵府

多謝大家呀! 今日可以開心喇!(呢幾日一直唔敢開心住)

book唔到婦科醫生, 要個幾星期後先有得睇。
老公suggest照去驗血, 帶埋報告俾個普通醫生睇, 寫咗封信先wor.....

你o地覺得有需要嗎??

男爵府

pegpegbaby,

冇記錯的話,我o地有咗o既日子好近(我last m係27/2),
可以繼續聯絡, 交流交流嗎???

原文章由 pegpegbaby 於 08-4-4 11:29 發表

不用驗啦, 直接去婦產科...

恭喜啊.......也替你高興~

別墅

剛剛用曼仔check咗, 有紅線, bingo 咗呀.....
好開心呀, 但今日婦產診所冇開, 要聽日先book 到~

別墅

我哋的時間好接近, 我上一次mc 係3月5日.
我今次係第二胎, 感覺比第一胎明顯, 可能第一胎係意外, 第二胎係刻意造人, 明顯腰骨痛, 平時要到mc 先至會痛一兩日, 三角位扯住扯住, 我應該係3月23,24號排egg.

好担心星期二同老公又dodo過, 之後有好少好少血絲流出, 初初仲以為m會come, 點之昨日用d仔驗孕check到有淺線, 今日又係, 終於鼓起勇氣用d仔, 真係有線呀!

我覺得你唔洗再驗血, 搵個產科睇好過, 照超聲波一定睇到, 但可能要到6-8weeks 先睇到個胎囊.我諗住聽日book個產科, 我諗通常都要等多二個weeks 先有得睇, 大約都係6-7weeks先至去照~

男爵府

恭喜呀!
我o地可以多o的sharing.......好高興已經認識咗幾個mami

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 CSbaby 於 08-4-4 14:45 發表
我哋的時間好接近, 我上一次mc 係3月5日.
我今次係第二胎, 感覺比第一胎明顯, 可能第一胎係意外, 第二胎係刻意造人, 明顯腰骨痛, 平時要到mc 先至會痛一兩日, 三角位扯住扯住, 我應該係3月23,24號排egg.

好担心星期 ...

CSbaby
恭喜你呀!
我同你係同一日mc 05/03呀!大家保持聯絡啦!

洋房

回覆 #61 blythe_baby 的文章

我m到是一般 3 號,今日未到,用驗孕棒試下,有一條好淺好淺的線,唔知中唔中,個肚少少脹, 痛痛地,又好似谷m感覺

我的溫度是37.1 - 37.4,好緊張,我想生第2個好耐,試過2年半!希望今次中啦,早兩天,仲狂玩WII,跳舞 GAME,今晚要停止玩!

[ 本文章最後由 buffy 於 08-4-4 23:58 編輯 ]

男爵府

今天看了醫生, 照了超聲波, confirm咗bingo。
但因為個胎實在太細, 未聽到心跳。
不過就知道宮外孕機會好微...(個心都安樂好多)..
醫生叫我過多兩星期再去照, 到時見到個胎長咗先計預產期同寫信俾我。
原來bingo之後,都仲有好多好多o野擔心......

子爵府

原文章由 buffy 於 08-4-4 23:56 發表
我m到是一般 3 號,今日未到,用驗孕棒試下,有一條好淺好淺的線,唔知中唔中,個肚少少脹, 痛痛地,又好似谷m感覺

我的溫度是37.1 - 37.4,好緊張,我想生第2個好耐,試過2年半!希望今次中啦,早兩天,仲狂玩WII,跳舞 GAME,今晚要停止玩!:wa ...

你應該係BINGO啦!

子爵府

原文章由 Kobaby 於 08-4-5 21:19 發表
今天看了醫生, 照了超聲波, confirm咗bingo。
但因為個胎實在太細, 未聽到心跳。
不過就知道宮外孕機會好微...(個心都安樂好多)..
醫生叫我過多兩星期再去照, 到時見到個胎長咗先計預產期同寫信俾我。
原來b ...

你今日都有去睇醫生呀!我都有呀!但醫生只係話見到一點0野,仲未好confirm咁話我知係唔係bingo,要我驗血再確定,星期一先有報告出,但佢話9成9都係bingo呀!而家好緊張等緊星期一呢!

別墅

好呀!

係呢? 你睇咗醫生confirm 未, 我驚而家個胎太細乜都睇唔到, 我估而家都係4weeks左右, 但我今日book咗婦科, 要到4月24日先至有得睇, 到時可能7weeks, 唔知有心跳未?

原文章由 k1123a 於 08-4-4 22:44 發表

CSbaby
恭喜你呀!
我同你係同一日mc 05/03呀!大家保持聯絡啦!

別墅

Kobaby, K1123a,

係你哋而家即係大約幾週到?

首頁

尾頁

跳至