想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

原文章由 DAUDAUCAT 於 08-5-2 19:19 發表
跳跳虎,

明天等你消息呀, 希望你今次過到關啦!!

DAUDAUCAT,

我聽日先抽卵呀 ! 因為醫生想再打多兩支針所以押到聽日先抽 !
我都希望過到關, 不過都多謝你 ~
你幾時放得雪胎呀, 我都祝你一切順利及成功著床
Bingo

複式洋房

預祝你明天抽蛋順利,放蛋成功,跟住bingo

我都是在QM 做 IVF,今次已做第2次,明早會返去照u/s, 如ok就在星期四抽蛋呢.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 leety 於 08-5-5 14:46 發表
預祝你明天抽蛋順利,放蛋成功,跟住bingo

我都是在QM 做 IVF,今次已做第2次,明早會返去照u/s, 如ok就在星期四抽蛋呢.

hi leety,

請問你公家定私家架 ! 我公家架 !
多謝你先 ~ 但係我抽完旦暫時唔放得胚胎住, 因為子宮有血呀 ! 所以 dr ng 話要等乾淨先可放 , 你咪聽晚打夜針 ? 打幾點呀 ? 我尋日打9:30 打架 ~ 預就你星期四抽卵成功

複式洋房

因為年齡問題,我等唔不及公家而迫住排私家.

我唔知幾點打針呀. 要等明天Dr Ng 決定啦.

雖然現在不能放蛋, 但日後待子宮ok時放蛋都不遲啦, 最緊要"子宮Ready"ar ma.

共勉之.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 leety 於 08-5-5 17:21 發表
因為年齡問題,我等唔不及公家而迫住排私家.

我唔知幾點打針呀. 要等明天Dr Ng 決定啦.

雖然現在不能放蛋, 但日後待子宮ok時放蛋都不遲啦, 最緊要"子宮Ready"ar ma.

共勉之. ...

我年紀都大架 ! 不過我之前睇開 PMH 做 iui, 由醫院轉介到專科, 我 07年12月第一次見醫生, 到08年3月做割息肉手術, 跟住吳醫生就話開始 ivf, 本來係 5 月先開始, 依家都有可能5月先放胚胎, 但當然要子宮 ok 啦 !
你有無噴鼻架 ? 我就一直都無架 ~ 只係打針及肚皮針 !
我都祝願你抽旦後粒粒 grade one

男爵府

跳跳虎,

thanks

原文章由 我係跳跳虎 於 08-5-2 18:23 發表

當然會啦, 你實在太 nice nice 喇, 到時會密密為你祈禱既
我好開心有你咁好既朋友

別墅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-5-5 17:51 發表
跳跳虎,

thanks

唔好咁客你啦, 多謝你成日鼓勵我

別墅

大家好!

我已在仁安試了 2 次 iui 但失敗左, 開始計劃 ivf .
請問 瑪麗 私家可以怎樣排 ?? 收費如何 ??

心急人上

別墅

好媽媽勳章

原文章由 lawa 於 08-5-5 21:55 發表
大家好!

我已在仁安試了 2 次 iui 但失敗左, 開始計劃 ivf .
請問 瑪麗 私家可以怎樣排 ?? 收費如何 ??

心急人上

lawa,

qm 私家症唔需要等太耐, 可能一個月就睇得, 你可直接打電話預約, 收費好似要 60000 - 70000 到啦, 因為我知佢哋曾經加咗價, 希望幫到你 ~

複式洋房

回覆 #65 我係跳跳虎 的文章

第一次做是不須要噴, 今次吳醫生話試吓第2種方法, 所以要噴鼻+打針。不過昨天去照後, 醫生話d卵子唔夠大, 仲要打多2天針.....

別墅

好媽媽勳章

原文章由 leety 於 08-5-7 16:08 發表
第一次做是不須要噴, 今次吳醫生話試吓第2種方法, 所以要噴鼻+打針。不過昨天去照後, 醫生話d卵子唔夠大, 仲要打多2天針.....

預計幾時有得抽呀 ? 我都係無噴鼻只係打針, 打咗16日肌肉及14支肚皮針, 你要放鬆, 等旦旦谷得多同靚啲 , 雖然我唔知有無用 !
但都希望你今次卵子乖乖長大 ~ 加油

複式洋房

明天覆診時再confirm抽蛋日子. 如果ok就會在星期六抽.

你昨天抽蛋順利嗎 ?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 leety 於 08-5-7 17:08 發表
明天覆診時再confirm抽蛋日子. 如果ok就會在星期六抽.

你昨天抽蛋順利嗎 ?

都順利, 如果你預計星期六抽卵, 即係你會係 8 號打夜針 ? 到時你睇吓你幾點打針, 咁你就知道你抽卵係幾點喇 !
我聽日都會返 qm 覆診架 ~ 唔知到時有無 report 聽呢 ?
預祝你一切順利及成功

複式洋房

原來打夜針的時間=手術時間, 我都唔知tim...

希望你明天收到好的report, 全部都是grade 1的egg啦.

民房

請問qm私家症做ivf大約幾錢?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 leety 於 08-5-7 18:04 發表
原來打夜針的時間=手術時間, 我都唔知tim...

希望你明天收到好的report, 全部都是grade 1的egg啦.

leety & all sister,

今日返到 qm 覆診, 知道有 2-3 粒卵幾好及已成功分裂, 其餘就再睇情況, dr lee 話晏啲通知我有幾多粒要雪, 跟住 dr lee 話我子宮曾經出血, 可能係賀爾蒙影響 ! 所以要抽子宮組織化驗, 預計一星期有 report ! 係呢段期間千萬唔好有電話, 真係好擔心 ! 抽組織時都好痛 , 個肚扯住扯住痛 希望唔好有事 !
dr lee 話我預計兩星期會 mc, 及後再嚟多一次正常 mc, 到7月mc 要 day 2 打電話番去安排覆診及抽幾次血先決定放胚胎日期。

別墅

好媽媽勳章

原文章由 SKLii 於 08-5-8 12:10 發表
請問qm私家症做ivf大約幾錢?

SKLii,

其實之前都有寫過架…
係 qm private line 要預 60000 - 70000 蚊架 !

民房

原文章由 我係跳跳虎 於 08-5-8 14:59 發表

SKLii,

其實之前都有寫過架…
係 qm private line 要預 60000 - 70000 蚊架 !

唔好意思呀...我無留意添
但係, 如果預約之前係咪要先check up架?
咁個收費係咪已經包左係$60k-70k度?
如果要做icsi..係咪又要另加$?

另外, 如果到時做左ivf, 而又真係bingo..係咪一定要係番qm度生bb?

thanks!

[ 本文章最後由 SKLii 於 08-5-8 15:06 編輯 ]

別墅

好媽媽勳章

原文章由 SKLii 於 08-5-8 15:02 發表

唔好意思呀...我無留意添
但係, 如果預約之前係咪要先check up架?
咁個收費係咪已經包左係$60k-70k度?
如果要做icsi..係咪又要另加$?

另外, 如果到時做左ivf, 而又真係bingo..係咪一定要係番qm度生bb?
...

唔好介意, 我係 public line, 佢會問你同老公身體狀況, 如果應為要 check 應該會幫你哋啩, 你無做過檢查 ? 你做得 private line 要預咗樣樣同你計喎 ~ 60k - 70k 包唔包就唔知 ~ 你可打電話問吓 ! 至於你話 icsi 當然要另加啦, 我諗 60k-70k 係包括你藥物, 照 u/s, 抽旦及放旦, 所以你最好問清楚 !

男爵府

跳跳虎,

起碼有3個胚胎, 成績仲好過我呀 !!!
都話左妳D蛋蛋好努力GA LA!! 比D信心自己, 今次一定得

原文章由 我係跳跳虎 於 08-5-8 14:58 發表
leety & all sister,

今日返到 qm 覆診, 知道有 2-3 粒卵幾好及已成功分裂, 其餘就再睇情況, dr lee 話晏啲通知我有幾多粒要雪, 跟住 dr lee 話我子宮曾經出血, 可能係賀爾蒙影響 ! 所以要抽子宮組織化驗, 預計一 ...

首頁

尾頁

跳至