自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:(唇瘡)我好灰,好唔開心。好想有人安慰下...

建議你去睇中醫,仲要飲一個幾月中藥來調節身體先得。

男爵府

回覆:lupnut 的帖子

我以往每年都會生一次兩次,戒牛後,今年無生過,唔知關唔關事。

子爵府

食維他命B雜 ~ work 架

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

大宅

唇瘡即疱疹X型會結焦的,妳果隻似敏感多D喎!

大宅

引用:建議你去睇中醫,仲要飲一個幾月中藥來調節

原帖由 ELWEV 於 14-12-27 發表
建議你去睇中醫,仲要飲一個幾月中藥來調節身體先得。
有無咩好中醫推介下,最好係新界區。唔該哂

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章

試下食維他命B

伯爵府

引用:Quote:原帖由 fatping 於 14-12-26 發表我

原帖由 lupnut 於 14-12-27 發表
例如有咩以前唔食而家食呢?

其實我超健康,一日都食大量菜同水果。都會咁
冬菇,昆布,海帶,紫菜, 呢類以前好少食, 而家差不多日日食

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唇瘡會起水泡 你似敏感多D喎

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:唇瘡會起水泡 你似敏感多D喎

原帖由 RSG媽媽 於 14-12-27 發表
係好似敏感。我用某些唇膏後會變兩孖腸

男爵府

B雜有用架我之前都成日生, 食左之後真係少生左好多, 都係個D, 多做運動, 多D訓, 冇咁攰都冇咁易發架我都近兩年冇生過啦, 係岩岩去完旅行可能太攰佢黎個大爆發擦藥膏就會好架啦, 邊使食藥藥膏要有一支跟身, 一有唔妥, 即擦

大宅

回覆:lupnut 的帖子

朋友做过護士,佢同我都有\"琴羅賴尿\",一年發作一次半次,佢介紹我去藥房買保治靈,一有少少痕榱發,一搽就冇事,發在出來搽作一曰就好番啦!你試下,係一枝唇膏咁大倒啦!

禁止訪問

男爵府

引用:我每個月都會爛咀,呢個問題已經纏左我成年

原帖由 lupnut 於 14-12-26 發表
我每個月都會爛咀,呢個問題已經纏左我成年,係每個月都會發作。

我唔係果d會出哂水泡果隻,但兩片咀唇會 ...
我都有,仲已由咀生入鼻孔內(要有舔液先可生長)
我睇過外國website 話食supplement lyzyme有效,但會增appetitde
另可睇中医,我睇左半年冇出過,好忙冇睇,而家出返

子爵府

唔好灰啦 我都係咁架 一食咸野就係咁 以前仲勁牙 個咀爛到

大宅

引用:唇瘡會起水泡 你似敏感多D喎

原帖由 RSG媽媽 於 14-12-27 發表
我都會有一兩粒好細既水泡仔,但主要係個咀會腫哂如紅。

唔通真係敏感?但每次睇醫生都係話我唇瘡,到底係咩

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

lupnut 發表於 14-12-27 12:11
我都會有一兩粒好細既水泡仔,但主要係個咀會腫哂如紅。

唔通真係敏感?但每次睇醫生都係話我唇瘡,到底係 ...
有泡咁應該係 但變孖潤腸真係第一次聽 唇瘡係病毒來 無得好返 會一世帶菌 抵抗力差就會發出來 不如由增強抵抗力著手

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我每個月都會爛咀,呢個問題已經纏左我成年,係每個月都會發作。

我以前成日都有 (唇瘡),但近幾年已被我控制到~

(唇瘡)問題係肠胃,消化不良引起~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

以往我時時都有,試浸軟果皮(付),效果好好多

大宅

引用:Quote:原帖由 lupnut 於 14-12-26 發表我每

原帖由 大力大力 於 14-12-27 發表
我以前成日都有 (唇瘡),但近幾年已被我控制到~

(唇瘡)問題係肠胃,消化不良引起~
請問你係點樣控制?我都好想控制下 唔好再一個月生一次

首頁

尾頁

跳至