跳至

首頁
23456...16

尾頁

大宅

我冇ex亦冇老公做消防/警察,不過就識得好多人都係做警察,
以我所見有好多妹妹仔真係覺得有個bf或hb做police係威d嘅,
我唔評論佢哋哩種心態,
但有人會不惜一切明知個男人有gf/wife都會黐埋去,
有人受有人唔受,主要都係睇個男人嘅定力夠唔夠嘅啫,
所以無得驚太多,
而物以類聚亦係事實,有自知之名嘅有婦之夫都應懂得有所避忌,
同事或與上司之間的飲酒應酬少不免,
既然大部份都會咁做,如出現婚外情男女瓜葛,
我會認為係個男人嘅心態有問題,態度可能曖昧不清才出事,

身為太太的當然亦要做好本份,適當管束是需要,
但也不用太多疑,若丈夫行為出現問題,
要儘快暗示給他知你已察覺到他有不妥和想辦法解決問題!!

公爵府

我可唔可以加入呀? [quote]原文章由 jenny媽媽 於 08-5-22 00:52 發表
嘩!原來呢度真係好多警察太太o架 唔知駛唔駛整番個警察太太會呢!有咩事都可以方便大家報料或者傾訴吓呻吓嘛, [/quote]

子爵府

原文章由 eviza_snow 於 08-5-21 07:11 發表
毛B,
宜家我0岩0岩陀住第2胎,我now咩都唔做等佢自己做晒,大肚大晒ma.
係呢,你老公洗唔洗上四川呀?宜家佢要stand by隨時上去,唉.........勁唔想佢上

哇, 第二胎喇, 真係恭喜哂, 陀住bb就梗係大哂乜都唔駛做啦, 你岩! 我支持你!
我老公唔駛上四川呀, 佢呢d小人物麻所以唔駛上囉, 係喎你大住個肚佢可唔可以同上頭唔去呀????

子爵府

歡迎你, 係呢, 你honey係邊科呀???

原文章由 摩登姑娘 於 08-5-22 09:29 發表
我可唔可以加入呀? [quote]原文章由 jenny媽媽 於 08-5-22 00:52 發表
嘩!原來呢度真係好多警察太太o架 唔知駛唔駛整番個警察太太會呢!有咩事都 ...

子爵府

你講得好岩, 我都見有唔小女人明知個男人有老婆都要痴埋去, 但係好老實有無貓唔食魚丫, 送到埋咀有邊個男人會唔食丫, 唔係無, 係好小有. 所以我得閒無野做時都會諗下如果我老公咁對我, 我會點對返佢, 不過大吉利是....到而家都無事!

原文章由 wmpl 於 08-5-22 01:20 發表
以我所見有好多妹妹仔真係覺得有個bf或hb做police係威d嘅,
我唔評論佢哋哩種心態,
有人受有人唔受,主要都 ...

男爵府

你地當中有無想生bb ga ne, 你知啦, c6 返 shift ga ma , 會唔會好難就時間造人呢 ???

子爵府

回覆 #66 hunghung215 的文章

我地都想架, 但係就真係好似你咁講, 時間都幾幾地難就架.

咁你呢???

男爵府

我就係想問下, 有無已生bb既, 教下路囉

我地當然難就啦 !!!我返 9-5果d, 佢返早, 晚上佢好累, 返中, 佢返來我好累, 等佢返都瞓著囉, 大家都明啦 ~~~~~~~~~~

原文章由 毛B 於 08-5-22 13:10 發表
我地都想架, 但係就真係好似你咁講, 時間都幾幾地難就架.

咁你呢???

子爵府

回覆 #68 hunghung215 的文章

明, 我都明, 因為我同你都係差唔多囉.

你HONEY係差人定係消防呢???

我HONEY做消防, 佢放工果日好攰, 有時放工返到屋企攰到連飯都唔想食, 仲邊有心情.......

珍珠宮

原文章由 wmpl 於 08-5-22 01:20 發表
我唔評論佢哋哩種心態,
有人受有人唔受,主要都 ...

因為些妹妹仔, 看得太多電視戲, 以為差人好型囉。

有得選最好唔好選警察做老公啦, 又黑暗, 又多壞既同事, 學壞容易學好難, 又唔是高人工, 又有危險。

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-22 12:52 AM 發表
嘩!原來呢度真係好多警察太太o架 唔知駛唔駛整番個警察太太會呢!有咩事都可以方便大家報料或者傾訴吓呻吓嘛,

jenny媽媽, 我諗都要開返個警察太太會呀, 哈哈, 有咩事都可以上黎傾, 同埋比d意見嘛~ 多個照應好d~

子爵府

D妹妹仔真係以為有個差人男友好威架, 有咩都好似有條仔照住咁丫麻, 但係真係闖禍果日邊個都保你唔住架啦, 當差又如何呢.

好仔唔當差, 就算真係好嘅都係萬中無一, 比你搵到個好嘅又驚佢群住果班會帶壞佢.......睇住佢好似睇仔咁辛苦.

原文章由 bik1229 於 08-5-22 13:47 發表

因為些妹妹仔, 看得太多電視戲, 以為差人好型囉。

有得選最好唔好選警察做老公啦, 又黑暗, 又多壞既同事, 學壞容易學好難, 又唔是高人工, 又有危險。 ...

子爵府

紀律部隊會得唔得呀, 我老公唔係差人, 佢行消防架.

原文章由 julieann 於 08-5-22 13:54 發表

jenny媽媽, 我諗都要開返個警察太太會呀, 哈哈, 有咩事都可以上黎傾, 同埋比d意見嘛~ 多個照應好d~

大宅

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-22 00:52 發表
嘩!原來呢度真係好多警察太太o架 唔知駛唔駛整番個警察太太會呢!有咩事都可以方便大家報料或者傾訴吓呻吓嘛,

真係好多警察太太喎... 我都要加入入呀...

大宅

原文章由 hunghung215 於 08-5-22 13:29 發表
我就係想問下, 有無已生bb既, 教下路囉

我地當然難就啦 !!!我返 9-5果d, 佢返早, 晚上佢好累, 返中, 佢返來我好累, 等佢返都瞓著囉, 大家都明啦 ~~~~~~~~~~

...

我已經有個女女一歲喇... 上年造人仔0既時候老公係特登攞大假閉門造人架... 幸運地一次中啦...

珍珠宮

回覆 #72 毛B 的文章

又咩好看丫, 一個成年人有手有腳, 點看呀。人要自律, 下下要個老婆管住先定性既, 就冇用啦。

子爵府

回覆 #75 穎穎豬媽 的文章

哇, 要放大假咁緊要呀........同老公商量下先.....

子爵府

回覆 #76 bik1229 的文章

佢自律咪得囉, 可以唔駛睇架. 但係有d真係睇小陣都唔得,我老公咪有d咁嘅伙計囉, 後來為左個第三者同太太離婚添.........

別墅

原文章由 摩登姑娘 於 08-5-22 09:29 發表
嘩!原來呢度真係好多警察太太o架 唔知駛唔駛整番個警察太太會呢!有咩事都 ...

我都加入...一齊傾下

男爵府

嘩, 咁嚴重 ????

又要夾啱我既日子 ..... 希望我都可以快快 bingo la !!!!!!!!!!!

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-22 14:06 發表

我已經有個女女一歲喇... 上年造人仔0既時候老公係特登攞大假閉門造人架... 幸運地一次中啦...

首頁
23456...16

尾頁

跳至